Feyzullah Topçu Mali Hukuk Bilim Uzmanı

Feyzullah Topçu Mali Hukuk Bilim Uzmanı


Sahte demokratlar!

12 Haziran 2022 - 14:54 - Güncelleme: 12 Haziran 2022 - 17:55

Bu ülkenin başına kötü anlamda ne geldi ise, sahte demokratlar ve liboşlar yüzünden geldi.

Toplumun her kesiminde siyasette meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinde bu sahte demokratları çokça görebiliriz. Bunlar kendilerini çağdaş ve demokratım diye adlandırırlar ama çıkarları doğrultusunda kökten dinci muhafazakârlarla ve sözde karşı olduğu her kesimle iş tutup işbirlikçilik yapmayı severler.

Bunlar kahrolsun faşizm, yaşasın hak ve özgürlük sloganları atarlar ama menfaatleri olunca, faşist dediği kişilerle iş birliği yapacak kadar da faşistlerdir.

Sahte demokratlarda ideolojik bir derinlik yoktur. Bencillik ve çıkarına göre hareket ederler. Rarahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi “Dün dündür bugün bu gündür” anlayışı hakimdir.

Bu anlayış nedeniyle, geçmişte Anayasa oylamasında “yetmez ama evet” diyen güruhun destekleri ile tek adamlık Cumhurbaşkanlık sisteminin yürürlüğe girdiğini unutmadık. Daha sonra bu sistemle iş başına gelen ve demokrasiyi vaat edenler halkın üzerinden sildir gibi geçince, bu çakma demokratlar yaşanan sorunlar nedeniyle üst üste pişman olduklarını ifade etseler  de  “Atı alan Üsküdar'ı” geçmiş oldu.

Bu kişiler çıkarları için  gerektiğinde savunduğu değerleri yok sayarak, geçmişte karşı çıktığı  kişilerle siyaset yapmaktan da çekinmezler. Kişilikleri bozuk olduğu için bir anda can ciğer kuzu sarması ve sıkı fıkı ilişkilere çok rahat girebilirler.

Bu kişiler, iktidara hakim olanlarla aynı zihniyettedirler.  Bunlar birbirlerine düşman görünür lakin biri diğerinin varlık sebebidir.

Emre kongar hocamın dediği gibi,

Gerçek Demokratlar, Demokratik Rejimi herkes için isterler. Temel Hak ve Özgürlükleri her görüşten, her kimlikten, herkes için savunurlar.

Sahte Demokratlar, Demokratik Rejimi sadece kendileri için isterler. Temel Hak ve Özgürlükleri sadece kendileri için savunurlar.

Sahte Demokratlar sadece kendi dinlerini, mezheplerini, ırklarını, milliyetlerini ön plana çıkarır ve genel politikalarını bu çizgilerde oluşturarak Demokratik Rejim’in altını oyarlar demiş bence de doğruda demiş.

Gerçek demokratlar toplumunun ve halkın güvencesidir,

demokratların güçlü olduğu toplumlarda ne halk düşmanlığı kolay at oynatabilir, ne de sahte demokratlar laiklik ve özgürlük alanlarını bulandırabilirler.

Sahteliğin çok olduğu yerde,"gerçeği" fark etmek zordur...

Maalesef Emperyalizm girdiği her ülkede, herşeyin sahtesini üretmiş...

Sahte Dindarlar,

Sahte Milliyetçiler,

Sahte Demokratlar,

Sahte Cemaatler,

Sahte Dostluklar,

Sahte Sevgiler,

Sahte Vatanseverler,

Sonuç olarak, ülkede yaşayan gerçek demokratlar, kısacık zamana çok şey sığdırdılar, işlerinden aşlarından oldular ama onursuz olmadılar. Bir parya gibi kendi ülkelerinde horlandılar, dışlandılar fakat  ümitlerini  yitirmediler. Haksızlıkların karşısında oldular hiçbir zaman ikiyüzlü olmadılar. İnandığı değerlere sahip çıktılar. Kumpaslara ve ayak oyunlarına karşı dik durdular. Gerçek demokratlar Demokrasiyi savunan gerçek yurt severlerdir.

Bu müthiş insanları saygıyla anıyorum.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum