18 Nisan’da konuklarını ağırlamaya başlayan ve bu yıl 13.sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yağmur ile başlayan üçüncü günü, sabahın erken saatlerinde yerini güneşli havaya bıraktı. Hava koşullarına rağmen yağmuru bereket olarak gören Egelilerin ve gelen vatandaşların festivale olan ilgisi artarak devam etti. Katılımcıların, etkinliklerin tüm canlılığı ile konuklarını karşıladığı festival, on binlerce ziyaretçi akını ile yine renkli görüntülere sahne oldu.Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin gün boyunca yer aldığı, ziyaretçilerle sohbet ettiği, etkinliklere katılıp, stantlardan alışveriş yaptığı organizasyonda herkesin güzel dileklerini kabul etti. Festivalle ilgili ‘otların çıkma ve toplanma tarihlerini gözeterek koyduğumuz festival tarihi, bu kadar kapsamlı bir festival için çok kısa bir süre olmasına rağmen hedeflediğimiz amaçlarımıza ulaştığımızı düşünüyorum’ dedi. Önümüzdeki yıllarda altı ay öncesinden başlanacak olan festivale, bu sene yapılan yeniliklerin üzerine eklenerek büyütüleceğini belirtti.13. Alaçatı Ot Festivali’nin konsepti olan ‘Öz’e Dönüş’ün vurgulandığı organizasyonda ‘Şevketi Bostan’ teması ile birbirinden lezzetli tarifler yer aldı. Taptaze otların, sebzelerin, yerel üretim ürünlerin yer aldığı pazar yeri, vatandaşların ilgi odağı olurken; çocukların da eğlenerek vakit geçirebilecekleri etkinlik alanların kurularak hem büyüklerin hem de çocukların keyifli anlar geçirilmesi sağlandı. Gün içerisinde belli lokasyonlarda aralıksız sunulan programlarda hem tadım, hem bilgi, hem de eğlenceyi bir arada bulmak mümkün oldu.HER ANI DOLU DOLU GEÇEN FESTİVALFestivalin teması olan Şevketi Bostan’ı anlatan Dr. Ayfer Tan’ın konuşmasından sonra yine ‘Şevketi Bostanı Ve Bazı Tıbbi Aromatik Bitkilerin Hikayeleri Ve Kullanımlarından’ bahseden Prof. Dr. Menşure Özgüven söyleşilerde yer aldılar. Gün içinde devam eden sohbetlerde ‘Gıda Toplulukları Ve Tarımda Toplulukların Önemi’ne değinen Dr. Tamer Güvenir’den sonra Ahmet Uhri ve Betül Öztürk’ün anlatımı ile ‘Ege Ve İzmir’in Ot Kültürü Ve Ot Yemekleri’ konusu ele alındı.‘Şefler Meydanı’ ile farklı tadım ve tüyalar edinen ziyaretçiler Alaçatı Ot Festivali’nin üçüncü gününde yine özel lezzetlerin keyfine vardılar. Şevketi Bostanlı lezzetlerini ilk olarak işletmeci şef Özlem Mekik, şef Hazer Amani, sonrasında şef Semen Öner ve son olarak şef Safanur Bol Yürekli’yi izleyip, yapılan yemeklerden tadan konuklar, yeni tariflerin ve farklı dokunuşların yaratacağı etkiyi deneyimlediler.Değerli yazarların katılımı ile geçen ‘Edebiyat Buluşmaları’nda ise Nebil Özgentürk, Aylin Balboa ve Barış İnce okuyucularla bir araya geldiler.Yoğun geçen günün ardından herkesin sevdiği Mor Ve Ötesi konseri, binlerce seveni ile bir araya gelecek.
Gündem
Yayınlanma: 20 Nisan 2024 - 17:50
Alaçatı Ot Festivali on binleri ağırladı
Gündem
20 Nisan 2024 - 17:50