• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
00:51
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
00:42
Ödemiş’te yangınla mücadele sürüyor
00:29
"Yargılamalar tutuksuz olmalı"
00:17
İzmir'in dört bir yanı alevlere teslim
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Atatürk Çocukları Kütüphanesi Torbalı'da açıldı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 30 Kasım 2024 - 11:11

Atatürk Çocukları Kütüphanesi Torbalı'da açıldı

Torbalı, anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yaparak kültür ve bilgiye açılan bir kapıyı daha araladı. Torbalı Belediyesi ve İZKİTAP-İzmir Kitap Gönüllüleri’nin katkılarıyla Torbalı Mahallesi’nde hizmete giren ve bu yıl aramızdan ayrılan kitap aşığı, değerli spor adamı Necat Kuymulu’nun adını yaşatacak Atatürk Çocukları Necat Kuymulu Kütüphanesi törenle açıldı.

Kültür-Sanat
30 Kasım 2024 - 11:11
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Atatürk Çocukları Kütüphanesi Torbalı’da açıldı

Torbalı, anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yaparak kültür ve bilgiye açılan bir kapıyı daha araladı. Torbalı Belediyesi ve İZKİTAP - İzmir Kitap Gönüllüleri’nin katkılarıyla Torbalı Mahallesi’nde hizmete giren ve bu yıl aramızdan ayrılan kitap aşığı, değerli spor adamı Necat Kuymulu’nun adını yaşatacak Atatürk Çocukları Necat Kuymulu Kütüphanesi törenle açıldı. Açılışa Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in yanı sıra İzmir Kitap Gönüllüleri üyeleri, İzmir Yazarlar Kooperatifi yöneticileri, Torbalı’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı. Coşkulu bir atmosferde gerçekleşen törende, kütüphanenin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştirme misyonuna dikkat çekildi.

55. ATATÜRK ÇOCUKLARI KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Türkiye genelinde 55. Atatürk Çocukları Kütüphanesi’ni Torbalı’ya, Torbalı Belediyesi işbirliği ile kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden İzmir Kitap Gönüllüleri Başkanı Mesut Tim, “İzmir Kitap Gönüllüleri olarak 2006 yılından bugüne kadar Türkiye'nin 7 bölgesi 16 ilinde 54 tane kütüphane açtık. Bugünkü açacağımız 55. kütüphane yine gönüllülerimizden Kemal Kuymulu arkadaşımızın birkaç ay önce vefat eden babası Necat Kuymulu anısına açıyoruz. Atatürk'ün bir sözünü şiar edindik kendimize: “Kitap okumasaydık bu yaptıklarımızın hiçbirini yapamazdık” diye. Biz de bu uğurda, kitaba ulaşamayan 7'den 77'ye tüm insanlarımızı kitapta buluşturmak üzere bunu kendimize görev edindik.” dedi. İzmir Kitap Gönüllülerinden biri olan ve kütüphaneye adı verilen Necat Kuymulu’nun oğlu olan Kemal Kuymulu ise açılışta, “İlk teşekkürüm, 2006 yılından bu yana, ilmek ilmek, düğüm düğüm, adım adım, nefes nefes iyiliği örgütleyerek, Türkiye'nin yedi bölgesinde 55 kişi kütüphanelerinin açılmasına emek sağlayan, elini değil vücudunu taşır altına koyan Mesut Tim hocama. Bir diğer teşekkürüm ise, sayın Torbalı Belediye Başkanımız, Övünç Demir’e. Çok uzun süredir Torbalı'da da bir kütüphane açılmak için bir ön çalışmaları yapıyorduk. Başkanımızla randevu talep ettik. Sağ olsun bize kıymetli zamanını ayırdı. Geldik, projemizi sunduk ve ‘Muhteşem bir proje. yanınızdayım demiyorum, Ne yapabilirim’ diyerek bizi çok mutlu etti.” dedi. İzmir Yazarlar Kooperatifi Başkanı Serkan Esen de konuşmasında Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve İzmir Kitap Gönüllüleri Başkanı Mesut Tim’e teşekkür etti.

DEMİR: BU KÜTÜPHANEDEN ATATÜRK ÇOCUKLARI YETİŞECEK

Katılımcılardan sonra konuşan Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ise, “Her yerde söylüyorum, bizim iki kırmızı çizgimiz var. Biri Cumhuriyet, diğeri Mustafa Kemal Atatürk. Bugün de çok kıymetli büyüğümüz Necat amcamızın adına hizmet kitap gönüllüleriyle birlikte bir kütüphane açıyoruz. Burada, isminden de anlayacağınız üzere Atatürk çocukları yetişecek. Biz Torbalı'nın bütün sokaklarında Atatürk çocukları yetiştirmeyi bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu kütüphaneden inanıyorum ki ileride güzel öğretmenler çıkacak. Polis memurları çıkacak. Paşalar çıkacak. Milletvekilleri, belediye başkanları çıkacak. Ama hepsinin ortak bir özelliği olacak. Hepsi cumhuriyet çocukları olacak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları olacak” ifadelerini kullandı. Atatürk Çocukları Necat Kuymulu Kütüphanesi, Necat Kuymulu’nun bilgiye ve kitaba olan sevgisini yaşatmaya devam ederken Torbalı halkının da kültürel gelişimine katkı sağlayacak.


 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çim Konserleri programı belli oldu
Çim Konserleri programı belli oldu
Söz kadın yazarlarda
Söz kadın yazarlarda
Ercan Taşdemir Müzik Bale Okulu’nun sanat gösterisi İzmir’i büyüledi
Ercan Taşdemir Müzik Bale Okulu’nun sanat gösterisi İzmir’i büyüledi
Halk dansları gösterisi nefes kesti
Halk dansları gösterisi nefes kesti
Son Haberler
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
Ödemiş’te yangınla mücadele sürüyor
Ödemiş’te yangınla mücadele sürüyor
"Yargılamalar tutuksuz olmalı"
İzmir'in dört bir yanı alevlere teslim
İzmir'in dört bir yanı alevlere teslim
GDZ Elektrik'ten 'yangın' açıklaması
GDZ Elektrik'ten 'yangın' açıklaması
Herkes tek yürek oldu: Meryem Ana Evi otopark gelirleri Efes Selçuk’ta kalmalı
Herkes tek yürek oldu: Meryem Ana Evi otopark gelirleri Efes Selçuk’ta kalmalı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim