• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
19:30
Yaz Spor Okulları’nda ikinci dönem kayıtları başlıyor
18:44
Yumurta krizi derinleşiyor
14:57
"Esnafımız 15 Temmuz gecesinde milletimizin yanındaydı"
14:11
Tire'de çocuklara spor dolu bir yaz
13:52
Seferihisar’da hayat var
13:39
Batı Anadolu Şirketler Topluluğu’na çifte ödül
13:31
Bayraklı'da asfaltlama seferberliği
13:15
Karşıyaka’da spor, dostluk ve eğlence bir arada!
12:14
Buca Kent Belleği Sergisi kapılarını açmaya hazırlanıyor
11:25
Işınsu Kestelli'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
11:09
Çocuklara yaz kampı hediyesi
11:04
Metruk yapılara geçit yok
10:42
İAOSB’den yangın seferberliği
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. "Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak" ödülleri sahiplerini buldu
Genel
Yayınlanma: 28 Şubat 2025 - 15:58
Güncelleme: 28 Şubat 2025 - 16:11

"Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak" ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Özel Türk Koleji (İTK) ve İTK Mezunları Derneği tarafından her yıl düzenlenen “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak” Ödülleri, bu yıl Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Genel
28 Şubat 2025 - 15:58
Güncelleme: 28 Şubat 2025 - 16:11
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

EGEMENLİK - İTK’nın kurucusu, eğitimci, matematik öğretmeni, merhum Bahattin Tatış’ın kendi ifadesiyle “Yarınlarda Var Olmak” için çalışan, alanında başarı gösteren ve yarattığı değerlerle gelecek nesillere ışık tutan kişi ve kurumları onurlandırmak amacıyla düzenlenen Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri'nin 13.sü törenle sahiplerine takdim edildi. 

Gecede, İzmir Özel Türk Koleji Bahattin Tatış Kampüsü fen lisesi 11. sınıf öğrencisi Mehmet Sabri Öncü’yle birlikte gecenin sunumunu İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından, İTK mezunu Zafer Rengin Baykal gerçekleştirdi. Piyanist Benan Dalkıran Gagliardo eşliğinde Zafer Rengin Baykal’ın müzik dinletisi ve Sanatta Başarı dalında ödül sahibi olan Duo Blanc & Noir’ın piyano dinletisi davetlilerden büyük alkış aldı.

Törende konuşan İTK Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Toker, “Bahattin Tatış, yalnızca akademik başarıyı değil, topluma fayda sağlayan bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim anlayışını bizlere miras bıraktı. Onun vizyonunu yaşatan ve yarınlara ilham veren isimleri onurlandırıyoruz. Bu yıl ise kadınların başarılarını daha fazla öne çıkararak, toplumsal dönüşümdeki rollerini vurgulamak istedik. Bu nedenle törenimizin mottosunu ‘Yarınlarda Kadınlarımız ile Güçlüyüz’ olarak belirledik” dedi. 

“Eğitim, Yarınları İnşa Etmenin Temelidir”

İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, babası Bahattin Tatış’ın eğitime olan bağlılığını ve “Yarınlarda Var Olmak” felsefesini yaşatma sorumluluğunu taşıdıklarını belirtti. Tatış “Bahattin Tatış yalnızca bir okul kurmadı, nesiller boyu sürecek bir eğitim anlayışının temellerini attı. Eğitim, sadece bilgi aktarmak değil; karakter kazandırmak, vizyon oluşturmak ve bireyleri geleceğe hazırlamaktır. ‘Yarınlarda Var Olmak’ felsefesi, İTK’nın temel eğitim anlayışını yansıtıyor” diye konuştu. Atatürk’ün çağdaş, laik ve bilim temelli eğitim anlayışının korunmasının önemine de dikkat çeken Tatış “Atatürk’ün bize miras bıraktığı eğitim anlayışı, bir ülkenin kalkınmasındaki en büyük güçtür. Biz İTK olarak bu sorumluluğun farkındayız ve öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Ödüller Sahiplerini Buldu

Seçiciler Kurulu üyeleri Ülkü Toker, Arzu Eygi, Ümit Yalçın, Fatma Olten, Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Doç.Dr. Dikmen Yakalı ve Tamer Taşkın; Sanatta Başarı, İş’te Başarı, Sporda Başarı, Bilime Katkı, Eğitime Katkı ve Yaşama Katkı kategorilerinde ödüllerin sahiplerini belirledi.

Sanatta Başarı Ödülü

Yudum Çetiner ve Selin Şekeranber (Duo Blanc & Noir)

“İki Piyano için Oda Müziği” yüksek lisansını tamamlayan ilk Türk piyanistler olarak sanat dünyasına katkıları nedeniyle ödüllendirildi. Ödülü OLTEN Sanat Vakfı Kurucusu ve TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten ve Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Ümit Yalçın takdim etti.

İş’te Başarı Ödülü

Mazhar Zorlu Holding ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu 

BASİFED ve TÜRKONFED gibi birçok önemli kuruluşta aktif görevler üstlenerek iş dünyasında fark yarattı. Ödülü İTK Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış takdim etti.

Bilime Katkı Ödülü

Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar

Kanser ve genetik nadir hastalıklara yönelik hücre iskeleti üzerine yaptığı uluslararası çalışmalarıyla ödüle layık görüldü. Ödülü İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu takdim etti.

Sporda Başarı Ödülü

Golbol Kadın Milli Takımı

2016 Rio, 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda üst üste üç kez olimpiyat şampiyon olan, Avrupa ve dünya şampiyonluklarıyla Türkiye’yi gururlandıran takım adına ödülü Kaptan Fatmagül Güler ve Antrenör Gültekin Karasu aldı. Ödülü İTK İcra Kurulu Başkanı Yiğit Tatış takdim etti.

Eğitime Katkı Ödülü

İlkyar Vakfı 

Anadolu’daki çocuklara yönelik bilim ve eğitim projeleriyle yüzlerce öğrenciye burs sağlayarak, eğitime yaptığı katkılar nedeniyle ödülü İLKYAR Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Vural aldı. Ödülü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Danışmanı Doç. Dr. Dikmen Yakalı takdim etti.

Yaşama Katkı Ödülü

Sayra ve Çınar Vakfı 

İzmir depreminde kaybettiği çocukları Sayra ve Çınar’ın anısını yaşatmak için kurduğu vakıfla yüzlerce çocuğa destek sağlayan Sayra ve Çınar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Batmaz, bu ödüle layık görüldü. Ödülü Petrofer Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın takdim etti.


 

2025/02/8902154381740748038.jpg
2025/02/19558582501740748061.jpg
2025/02/16452173231740748083.jpg
2025/02/13999371861740748117.jpg
2025/02/12760118421740748165.jpg
2025/02/10011000251740748205.jpg
2025/02/7700147721740748241.jpg
2025/02/17484768841740748267.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Esnafımız 15 Temmuz gecesinde milletimizin yanındaydı"
İAOSB’den yangın seferberliği
İAOSB’den yangın seferberliği
Askıda eğitim modeliyle çocuklar teknolojiyle tanışıyor
Askıda eğitim modeliyle çocuklar teknolojiyle tanışıyor
Sabancı Gençlik Seferberliği
Sabancı Gençlik Seferberliği
Son Haberler
Yaz Spor Okulları’nda ikinci dönem kayıtları başlıyor
Yaz Spor Okulları’nda ikinci dönem kayıtları başlıyor
Yumurta krizi derinleşiyor
Yumurta krizi derinleşiyor
"Esnafımız 15 Temmuz gecesinde milletimizin yanındaydı"
Tire'de çocuklara spor dolu bir yaz
Tire'de çocuklara spor dolu bir yaz
Seferihisar’da hayat var
Seferihisar’da hayat var
Medical Point Hastaneler Grubu, Türkiye'nin en itibarlı özel hastaneleri arasında yer aldı
Medical Point Hastaneler Grubu, Türkiye'nin en itibarlı özel hastaneleri arasında yer aldı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim