• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
13:22
"Enerji nakil hatları süratle orman alanlarının dışına çıkarılmalı"
12:42
Amerikalılar Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerini çok sevdi
12:00
Yeşildere'de kamulaştırma ve yıkımlar sürüyor
11:50
Çocuk Yaz Programı hız kesmiyor
11:43
Bucalı Avşin Cumhuriyet Kütüphanesi ile hayaline yürüyor
11:35
Üsküdar İle Menderes can dostlar için el ele
10:06
Gıda güvenliği mesajı Bornova’dan verildi
09:57
Türk çikolata ihracatçıları 180 ülkeye mutluluk dağıttı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Baklavanın orijinali bal şerbetinden yapılır
Genel
Yayınlanma: 28 Temmuz 2020 - 20:58

Baklavanın orijinali bal şerbetinden yapılır

Genel
28 Temmuz 2020 - 20:58
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Baklavanın orijinali bal şerbetinden yapılır
Bayramların vazgeçilmez lezzeti baklavanın şerbetinde çok eski yıllardan beri bal kullanıldığını belirten Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, “Toz şeker olarak bildiğimiz endüstriyel şekerin ülkemizdeki ilk üretimi 1926 yılıdır. Fakat baklava ve diğer şerbetli tatlılar yüzyıllardır kültürümüzün bir parçası. Geçmiş yıllarda saray mutfağının da vazgeçilmez lezzeti olan gerçek baklavanın şerbetinde katkısız ham bal kullanılmıştır. Baklavayı daha doğal ve lezzetli yapmak isteyenler şerbet hazırlarken toz şeker değil bal kullanmalıdır” ifadelerini kullandı.


Ahmet Bağran Aksoy

Bayramların vazgeçilmez bir parçası olan baklavanın giderek daha fazla katkı maddesi ile yapıldığını belirten Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, konuyla ilgili çok değerli bilgiler paylaştı. Saray mutfağında önemli bir yeri olan baklavanın şerbetinde geçmiş yıllarda katkısız ham bal kullanıldığını ifade eden Bal Gurmesi Aksoy, günümüzde endüstriyel şeker ile yapılan şerbetlerin baklavanın kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti.



Baklavanın geçmişi hakkında önemli bilgiler paylaşan Aksoy; “Toz şeker olarak bildiğimiz endüstriyel şeker, ülkemizde ilk kez 1926 yılında üretilmiştir. Fakat baklava ve diğer hamur tatlıları yüzyıllardır kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Bayramlarda, düğünlerde ve önemli günlerde misafirlerimize ikram ettiğimiz bu özel tatlı, mutfağımızın en özel ürünlerinden bir tanesi olarak dünyada kabul görmüştür. Fakat o yıllarda saray mutfağının da vazgeçilmezi olan gerçek baklavanın şerbetinde bugünkü gibi toz şeker kullanılmamıştır. Gerçek baklavanın şerbetinde katkısız ve doğal ham bal kullanılarak eşsiz bir lezzet yakalanmıştır. Geçmiş yılların lezzetini yakalamak ve bu eşsiz kültürü devam ettirmek isteyenler mutlaka baklava yaparken bal şerbetini denemelidir. Çünkü baklavanın orijinali bal şerbetinden yapılır.” ifadelerini kullandı.
 



“BU BAYRAM BÜYÜKLERİMİZE BAL GÖNDERELİM”

Bayram ziyaretlerinde aile büyüklerine birçok katkı maddesini içinde barındıran şekerlemelerin götürülmemesi gerektiğinin altını çizen Ahmet Bağran Aksoy, rafine şeker ürünlerin kronik rahatsızlıkları olanlar için tehlikeli olduğunu belirtti. “Büyüklerimize ve sevdiklerimize bu bayramda çikolata ve şekerleme yerine katkısız ham bal gönderebiliriz. Böylece geleneklerimizi sürdürürken sevdiklerimizin sağlığını da koruyabiliriz” şeklinde konuştu.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Enerji nakil hatları süratle orman alanlarının dışına çıkarılmalı"
'Doğada Sanat Var' buluşması
'Doğada Sanat Var' buluşması
Sağlık çalışanları notalarla şifa dağıttı
Sağlık çalışanları notalarla şifa dağıttı
Deluxia Park Residence’ta teslimler başladı
Deluxia Park Residence’ta teslimler başladı
Son Haberler
"Enerji nakil hatları süratle orman alanlarının dışına çıkarılmalı"
Amerikalılar Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerini çok sevdi
Amerikalılar Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerini çok sevdi
Yeşildere'de kamulaştırma ve yıkımlar sürüyor
Yeşildere'de kamulaştırma ve yıkımlar sürüyor
Çocuk Yaz Programı hız kesmiyor
Çocuk Yaz Programı hız kesmiyor
Bucalı Avşin Cumhuriyet Kütüphanesi ile hayaline yürüyor
Bucalı Avşin Cumhuriyet Kütüphanesi ile hayaline yürüyor
Hyundai KONA’ya yeni bir donanım seviyesi daha: Smart
Hyundai KONA’ya yeni bir donanım seviyesi daha: Smart

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim