• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
02:00
"Ekolojik ortak yaşam alanlarına sahip çıkalım"
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Balçova trafiği nefes alacak
Gündem
Yayınlanma: 29 Mayıs 2024 - 10:06

Balçova trafiği nefes alacak

Şehir içi ulaşımı rahatlatmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Metro İstasyonu’nun da bulunduğu alanda yer alan Ata Caddesi Kavşağı’nı düzenliyor. Bu düzenleme ile birlikte mevcutta Narlıdere yönüne doğru tek yön olarak işleyen çevre yolunun yanındaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın İdil Sokak ile Ata Caddesi Kavşağı arasındaki bölümünde trafik akışı çift yön olacak. Ata Caddesi’ne girişler rahatlayacak ve Mithatpaşa Caddesi’ndeki trafik yoğunluğu da azalacak.

Gündem
29 Mayıs 2024 - 10:06
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Balçova trafiği nefes alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı rahatlatmak için kavşak düzenlemelerini sürdürüyor. Balçova’ya nefes aldıracak Ata Caddesi Kavşağı da düzenleniyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Balçova Metro İstasyonu’nun hizmete açılmasının ardından bölgede oluşan araç ve yaya trafiğini azaltmak için metro istasyonunu da içine alan kavşakta düzenleme çalışmalarına başladı. Kavşak düzenlemesi tamamlandığında mevcutta Narlıdere yönüne doğru tek yön olarak çalışan çevre yolunun yanındaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın Ata Caddesi Kavşağı ile İdil Sokak arasındaki (alışveriş merkezlerinin arkasındaki yan yol) kısmında trafik akışı çift yön olarak düzenlenecek. Böylelikle bu bölgede Mithatpaşa Caddesi’ne alternatif oluşturularak kavşaktaki yoğunluk azaltılmış olacak. Düzenleme Balçova Metro İstasyonu’nu kullanacak yayaların da ulaşımını rahatlatacak.

“Araç ve yaya trafiğini rahatlatacak” 

Mithatpaşa Caddesi ile Ata Caddesi kesişiminde yer alan kavşak düzenlemesi ile ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Şantiye Şube Müdürü Nihat Kurtar, “Balçova Metro İstasyonu’nun açılmasıyla birlikte bu bölgede oluşan araç ve yaya trafiğini rahatlatmak için kavşak düzenleme çalışmalarına başladık. Aynı zamanda bu bölgede Mithatpaşa Caddesi’ne alternatif bir güzergah yaratıyoruz. Alışveriş merkezlerinin arkasında yer alan çevre yolunun yanındaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı çift yön haline getireceğiz. Burası daha önce Narlıdere yönüne doğru tek yöndü. Bu düzenlemeyi yaptığımızda Narlıdere yönünden gelen sürücüler Mithatpaşa Caddesi yoğun olduğunda bu yolu kullanarak Ata Caddesi Kavşağı’na ve buradan da istedikleri yöne gidebilecekler. Bu kavşak düzenleme projesi özellikle Ata Caddesi yönünde gidecek araçlar için ciddi bir ulaşım kolaylığı sağlayacak. Ayrıca Balçova Metro İstasyonu’nda içinde yapımı tamamlanan 2 katlı yer altı otoparkı ve istasyonun üzerinde yer alan açık otoparka rahatlıkla ulaşılabilecek” diye konuştu. Çalışmaları bir ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Kurtar, Fen İşleri ekiplerinin bordür döşeme ve kavşak düzenleme çalışmalarını sürdürdüğünü, İZSU, Gediz A.Ş. ve Telekom’un altyapı ile ilgili düzenlemeler yaptığını belirtti.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Ekolojik ortak yaşam alanlarına sahip çıkalım"
"Tüm işçiler geri alınacak"
İzmir'de işçi krizi çözüldü. İşçiler tekrar işe alınacak
İzmir'de işçi krizi çözüldü. İşçiler tekrar işe alınacak
Başkan Tugay kent gündemini değerlendirdi
Başkan Tugay kent gündemini değerlendirdi
Son Haberler
"Ekolojik ortak yaşam alanlarına sahip çıkalım"
"Tüm işçiler geri alınacak"
Balçova’nın ormanları termal kamera ile izlenecek
Balçova’nın ormanları termal kamera ile izlenecek
İzmir'de işçi krizi çözüldü. İşçiler tekrar işe alınacak
İzmir'de işçi krizi çözüldü. İşçiler tekrar işe alınacak
AK Partili Yıldız'dan ağaçlandırma çalışmaları daveti
AK Partili Yıldız'dan ağaçlandırma çalışmaları daveti
Menderes'te hobi bahçesi uyarısı
Menderes'te hobi bahçesi uyarısı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim