Başdaş: "Bürokratlara yönelttiğiniz rüşvet suçlaması doğruysa savcılığa gidin"

Başdaş: "Bürokratlara yönelttiğiniz rüşvet suçlaması doğruysa savcılığa gidin"
09 Nisan 2024 - 20:26
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi'nde bürokratlarla ilgili rüşvet iddialarıyla ilgili konuştu

Başdaş, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun belediye idari memurları ve belediye başkan yardımcıları ile ilgili basına yansıyan "artık rüşvet yok" sözleri hakkında açıklama yaptı.

Belediye başkanlığını devralan Mutlu'nun eşi ve oğlu ile belediyenin yetkili isimleri ile yaptığı toplantıya değinen Başdaş, "Nilüfer hanımın basına yansıyan sözlerinden anlıyoruz ki beş yıl boyunca Konak Belediyesi batık hale getirilmiş. Toplantıdaki herkese 'rüşvet yok. artık sadece maaşınızla geçineceksiniz' diyerek açıkça rüşvetin varlığından söz ediyor. Sayın başkana sesleniyorum: Biz Konak Belediyesi'nin kötü yönetildiği konusunda size katılıyoruz. Ben 6 yıldır Konak'ın kötü yönetildiğini her fırsatta söyledim. Basında bununla ilgili sayısız haberimiz var. Ancak, elinizde usulsüzlükle, rüşvetle ilgili bir belge ve iddia varsa buyurun gelin birlikte savcılığa başvuralım. Bürokratları kapalı kapılar ardında azarlamakla sorunu çözmüş olmazsınız. Eğer geçmişte alınan rüşveti yargıya taşımazsanız bu konuda siz de sorumlu hale gelirsiniz" dedi.

Başdaş, "İddianız doğruysa rüşvet alanlar artık zanlıdır. Yargı önünde olmalıdır. Eğer bu konuda harekete geçmezseniz birileri zan altında kalmış olacak. Bu, yönetim ciddiyeti ve etik anlayışa sığmaz" açıklamasını yaptı.

AİLENİZİN ÖNÜNDE İNSANLARI AZARLAYAMAZSINIZ

Başdaş, Başkan Mutlu'nun bu konuşmayı eşinin ve oğlunun yanında yapmış olmasının bir talihsizlik olduğunu kaydederek, "Konak Belediyesi bir aile şirketi değildir. Belediyenin sorunlarını en yakınlarınızın önünde ifşa edemezsiniz. Bunun yolu bellidir. Devlet memuru yönetmeliği, denetim yolları ve yargı mercii bellidir. Böyle bir davranış belediye başkanlığı makamının ciddiyetine yakışmamıştır" diye konuştu.
 
GÖREVDEN ALMAYA TEPKİ 

Başdaş, bir belediye başkan yardımcısının görevden alınmasına tepki göstererek, "Söz konusu görevden almanın gerekçesinin milletvekilimiz ve Belediye Başkan Adayımız sayın Ceyda Bölünmez Çankırı'nın belediyede gezdirilmesi olduğunu biliyoruz. Böyle bir nedenle görevden alma kabul edilemez. Bu hatadan dönülmeli. Eğer böyle bir neden yoksa kamuoyuna bir açıklama yapılmalı" ifadesini kullandı.
 
BÜROKRATLARA ÇAĞRI

Mutlu'nun toplantı yaptığı bürokrat ve belediye başkan yardımcılarına da süslenen Başdaş, "Bu ülkede işlediği bir suç varsa herkes yargılanmalıdır. Ancak bir devlet memuru hak etmediği bir konu hakkında suçlanıyorsa devlet memuru olmanın onurunu korumalı ve bu iddialara sessiz kalmamalıdır. Bugün kamuoyuna yansıyan bu iddialar karşısında Konak halkı siz bürokratlara güvenmek istiyor. Bunun için bu iddialar karşısında suçlanan her memur yargıya başvurmalıdır. Onurlu bir devlet memuru kendini zan altında bırakmaz. Eğer bu iddialara sessiz kalırsanız suçu kabul etmiş olursunuz" sözlerine yer verdi.
Başdaş, Konak'ın doğru yönetimi adına konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, görevi devraldıktan sonra belediye başkan yardımcıları ve müdürlerle bir toplantı yaptı. Toplantıya Mutlu'nun ailesi de katıldı. Toplantıda Mutlu, Ben göreve geldiği ay maaş ödeyemeyen başkan olmak istemiyorum. Beni böyle bir konuma düşürmenize izin vermeyeceğim” diyerek, müdürlere “Nasıl 1 milyar lira borç yaptıysanız bu parayı da bulup maaşları tam ödeyeceksiniz” dedi.
Mutlu’nun ayrıca “Artık rüşvet yok, hepiniz maaşınızla geçineceksiniz. Aksi bir duruma izin vermem” dediği de ifade edildi. Konu bazı köşe yazarları tarafından da kaleme alındı.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum