• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
13:20
Sivrisineğe karşı görünmeyen cephe
12:00
İzmir’in kızları dünya şampiyonu
11:47
İzmir iklim nötr kent olmayı hedefliyor
11:34
Kent Bostanı’nda hasat heyecanı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başkan Tugay'dan Sayıştay sorularına yanıt
Gündem
Yayınlanma: 11 Kasım 2024 - 16:42

Başkan Tugay'dan Sayıştay sorularına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kovankayası Ağaçlandırma Sahası’ndaki ağaçlandırma şenliği öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP’deki kurultay söylemlerine karşı böyle bir ihtiyaç olmadığını ifade eden Başkan Tugay, Sayıştay raporları ve belediye şirketlerinin zarar ettiğine ilişkin sorulara da cevap verdi. Tugay, “Belediyelere sahip çıkmak yerine yük oluşturuyorlar, tehdit ediyorlar, suçluyorlar. Kendileri hizmet etmiyor, yapmaları gerekeni yapmıyor" dedi.

Gündem
11 Kasım 2024 - 16:42
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Tugay’dan Sayıştay sorularına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kovankayası Ağaçlandırma Sahası’nda düzenlendiği ağaçlandırma şenliği öncesi basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Başkan Dr. Cemil Tugay, gazetecilerin Sayıştay raporlarına ilişkin sorularına, “Tüm şirketlerimiz zarar ediyor diye bir şey yok. Şirketlerimizin bir kısmı aslında personel tedariki için çalışan şirketler. Burada şunu hatırlamak lazım; enflasyonla beraber bütün belediyeler ve iştirakleri üzerinde ciddi bir yük oluştu. Bu yükün getirdiği bir olumsuzluk var. Bir anda ücretler 4-5 kat, sonra 10 kat artınca, gelirler de ona paralel artmayınca Türkiye’deki bütün şirketler zarar etti. Her yerden tonlarca işçi çıkardılar. Bir sürü şirket faaliyetlerine son vermek zorunda kaldı. Buna sadece belediye şirketi gözüyle bakmayın. Ülkenin ekonomisini çökerttiler. Ekonomiyi düzeltirlerse belediyeler de iyi olacak. Belediyelere yeni gelir kaynağı sağlasınlar. Belediyelere sahip çıkacak adımlar atsınlar” diye konuştu.

“Hükümetin adım atması lazım”

Belediyelerin halka hizmet eden kamu kurumları olduğunu, bu nedenle devletin sahip çıkması gerektiğini belirten Tugay, “Tam tersine üzerine yük oluşturuyorlar, tehdit ediyorlar, suçluyorlar. Ülkenin ekonomisini kim bu hale getirdi? Bunları hatırlamak lazım. SGK ve vergi borcu, şu an bütün kamu kurumlarını zorluyor. Hepsi tamamen personel ücretlerinden kaynaklanıyor. Bir faaliyetten olan borçlar değil. Bundan 4 sene önce ücretler kaç liraydı, şu an kaç lira diye bakın, en az 10 kat fark görürsünüz. Bunlarla beraber vergi de artıyor, SGK primi de artıyor. Bunları karşılayacak bir belediye geliri olmayınca bugünkü tablo ortaya çıkıyor. Bu konuda belediyelere destek olması için hükümetin adımlar atması lazım. Onlar ise daha çok belediyelere ceza keselim, tehdit edelim mantığındalar. Çalışmayalım istiyorlar. Kendileri hizmet etmiyor, yapmaları gerekeni yapmıyor. Biz kötü olalım istiyorlar” dedi.

“CHP’nin şu an bir kurultay yapmaya ihtiyacı yok”

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kurultay söylemleri hakkındaki soruyu yanıtlayan Başkan Tugay, şöyle konuştu: “Şu an bu ülkede tartışacağımız en son şey kurultay. Partinin dışarıdaki mücadeleye odaklanması gerekir. Normal gidişat içinde sorunlar olsa herkes sesini yükseltir. Ben de yükseltirim. 81 il başkanı kurultay tartışmasında ‘hata görüyoruz’ diye açıklama yaptı. Genel Başkanımız da ‘Biz de vatandaşımızın sorunlarını çözmeye kafa yormamız gerektiğini düşünüyoruz. CHP’nin şu an bir kurultay yapmaya ihtiyacı yok’ dedi. Ben Genel Başkanımızın açıklamasına katılıyorum. Çok haklı. Çok doğru” diye konuştu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sivrisineğe karşı görünmeyen cephe
Sivrisineğe karşı görünmeyen cephe
İzmir iklim nötr kent olmayı hedefliyor
İzmir iklim nötr kent olmayı hedefliyor
Başkan Tugay’dan Singapur’a İEF ve EXPO 2027 daveti
Başkan Tugay’dan Singapur’a İEF ve EXPO 2027 daveti
İzmir gürültüye savaş açtı
İzmir gürültüye savaş açtı
Son Haberler
Sivrisineğe karşı görünmeyen cephe
Sivrisineğe karşı görünmeyen cephe
İzmir’in kızları dünya şampiyonu
İzmir’in kızları dünya şampiyonu
İzmir iklim nötr kent olmayı hedefliyor
İzmir iklim nötr kent olmayı hedefliyor
Kent Bostanı’nda hasat heyecanı
Kent Bostanı’nda hasat heyecanı
Milas'ta taşınan zeytin ağaçları ile yerel istihdam artıyor
Milas'ta taşınan zeytin ağaçları ile yerel istihdam artıyor
Kent Söyleşileri "Kurtuluş Savaşı'nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları" ile devam ediyor
Kent Söyleşileri "Kurtuluş Savaşı'nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları" ile devam ediyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo