• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
18:22
İZTO'nun Kırmızı Bayrak gururu
17:57
İAOSB'li öğrenciler Dubai'den başarıyla döndü
14:39
Ege’nin elektrik altyapısında yeni dönem
13:40
İzmir’in kent merkezine 100 yeni taksi
13:29
Seferihisar’da eğitimde şiddete karşı tek ses
13:17
Goncourt ödüllü Marie NDiaye İzmir’de
12:41
İzmirli kadınlardan okul saldırılarına dair önemli açıklama
12:32
İZSİAD’dan okul saldırılarına dair açıklama
11:50
Egepol Hastaneleri 17 yaşında
11:16
Karabağlar'da iklim için tarihi adım
11:09
Menderes’in Kent Lokantası 1 yılda 64 bin 888 kişiye hizmet verdi
10:42
Kırgızistan pazarı İzmir iş dünyasını bekliyor
10:18
Bornova’dan okullarda şiddete karşı tek ses
01:06
Barbekü Festivali için geri sayım başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başkan Tugay: Dava lehimize sonuçlanacak ve hak yerini bulacak
Gündem
Yayınlanma: 06 Nisan 2026 - 15:01

Başkan Tugay: Dava lehimize sonuçlanacak ve hak yerini bulacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sabah saatlerinde polis tarafından ablukaya alınan ve tahliye işlemi için harekete geçilen Meslek Fabrikası ile ilgili sosyal medya hesabından yayımladığı son mesajında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait tapulu mülke bilgi verilmeden el konulduğunu belirtti. Tugay, devam eden dava sürecine rağmen tahliye girişimlerinin “fiilî durum yaratma” çabası olduğunu vurgulayarak hukuki mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini söyledi.

Gündem
06 Nisan 2026 - 15:01
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Tugay: Dava lehimize sonuçlanacak ve hak yerini bulacak

EGEMENLİK - Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulmak istenen Meslek Fabrikası binası, sabah saatlerinde polis ablukasına alındı. Dünya Sağlık Örgütü’nün “Tek Sağlık Zirvesine” konuşmacı olarak davet edildiği için yurt dışında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın akşam saatlerine doğru İzmir’de olacağı bildirildi.

“Halkı fazla göz ardı ediyorsunuz”

Başkan Tugay, sosyal medya hesabından yayımladığı son mesajında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait tapulu mülke bilgi verilmeden el konulduğunu belirterek devam eden dava sürecine rağmen tahliye girişimlerinin “fiilî durum yaratma” çabası olduğunu vurguladı ve hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Başkan Tugay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gittiniz, bize, yani Büyükşehir belediyesine hiç bir bilgi vermeden, tertemiz yüzde 100 bize ait tapumuza hiç bir ahlaki ve hukuki ölçüye sığmayacak şekilde el koydunuz, yani çöktünüz. Şimdi de polis zoruyla tahliye için uğraşıyorsunuz. Bu tapu ve mülkiyet ne belediye başkanına ait ne de başka özel bir kişi ve kuruma. İnsanları yalanlarınızla kandırmaya çalıştığınız gibi hiç bir başka kişiye veya kuruma da verilmedi. 2017 yılında dünya kadar emek ve parayla restore edildi ve o günden beridir “Meslek Fabrikası” olarak kullanılıyor. Söylediğiniz bir başka yalan mahkeme kararları ile ilgili. Tapu dairesi üzerinden hukuksuzca üzerinize geçirdiğiniz mülkümüze dair hakkımızı aramak için açtığımız dava “devam ediyor” henüz sonuçlanmadı. Bu kadar belge ve ispatla inanıyoruz ki dava lehimize sonuçlanacak ve hak yerini bulacak. Ama siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, Alelacele binayı boşaltıp birilerine geçici olarak verip “fiili bir durum” yaratmaya çalışıyorsunuz. Üç kez Yürütmeyi Durdurma kararı çıkarttık. Üçü de anormal hızlı bir şekilde kaldırıldılar. Bunun nasıl olduğunun takdiri kamuoyumuza aittir. Ancak dava henüz başında ve dava süreci sonunda ne karar çıkacağı belli değil. Bitmeyen davayı bitmiş gibi anlatmayın. Peki beyler, Sayın Vakıfların Milletvekilleri nedir bu aceleniz ve telaşınız. Hangi kurum kendine bir hizmet binası bulamıyor da buraya çökmeye çalışıyorsunuz? Vakıfların elinde bomboş ya da kira almadan birilerine kullandırdığı yüzlerce binaları varken niye Meslek Fabrikası? Bu sizin yaptığınız düpedüz güç gösterisi ve bizim irademizi yok sayma çabası. Peki biz bu belediye seçimlerini niye yaptık? İnsanlara seçme hakkını verirken ne düşünüyordunuz? Siz seçilmeseniz de seçileni çalıştırmayız nasılsa diye mi planladınız? Belediye başkanlarının epey bir kısmını görevden aldınız. Belli ki başkalarına da benzer müdahaleleri yapacaksınız. Ne olacak bu işin sonu söyler misiniz? Siyaset sadece sizin iktidarınızdan mı ibaret olacak? Devlet sadece sizin partinizin mi devleti olacak? Kabul sınırlarını aştınız. Bize had bildiriyorsunuz. Halkı fazla göz ardı ediyorsunuz. Daha önce de söyledim, tekrar ediyorum: Beyler yapmayın, etmeyin… Bu iş böyle devam edemez.”

2026/04/16612311801775477052.jpg
2026/04/7740131751775477047.jpg
2026/04/9228227441775477049.jpg
2026/04/6905396481775477053.jpg
2026/04/2734074451775477052.jpg
2026/04/5177665721775477053.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İZTO'nun Kırmızı Bayrak gururu
İZTO'nun Kırmızı Bayrak gururu
İzmir’in kent merkezine 100 yeni taksi
İzmir’in kent merkezine 100 yeni taksi
Başkan Tugay’dan mülkiyet hakkı vurgusu
Başkan Tugay’dan mülkiyet hakkı vurgusu
Cemil Tugay'dan AKP'li Çankırı'ya yanıt: Bu siyasi komplo
Cemil Tugay'dan AKP'li Çankırı'ya yanıt: Bu siyasi komplo
Son Haberler
İZTO'nun Kırmızı Bayrak gururu
İZTO'nun Kırmızı Bayrak gururu
İAOSB'li öğrenciler Dubai'den başarıyla döndü
İAOSB'li öğrenciler Dubai'den başarıyla döndü
Ege’nin elektrik altyapısında yeni dönem
Ege’nin elektrik altyapısında yeni dönem
İzmir’in kent merkezine 100 yeni taksi
İzmir’in kent merkezine 100 yeni taksi
Seferihisar’da eğitimde şiddete karşı tek ses
Seferihisar’da eğitimde şiddete karşı tek ses
Çocuk Kitap Şenliği yoğun ilgi gördü
Çocuk Kitap Şenliği yoğun ilgi gördü

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim