• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
09:21
İAOSB Yönetimi'nden Eyüp Kadir İnan’a ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yerel
  3. Bayraklı'dan kadına karşı şiddete güçlü mesaj
Yerel
Yayınlanma: 25 Kasım 2024 - 13:21

Bayraklı'dan kadına karşı şiddete güçlü mesaj

Yerel
25 Kasım 2024 - 13:21
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bayraklı’dan kadına karşı şiddete güçlü mesaj
Bayraklı Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık etkinlikleri düzenledi. Bu kapsamda "Güçlü Kadınlar Güvenli Yarınlar" ve Doğançay’da toplumsal cinsiyet eşitliği konulu söyleşiler gerçekleşti. Kısa film gösterimleri sunuldu. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir ve asla meşru gösterilemez. Kadına şiddetin son bulduğu, kadın haklarını savunmak zorunda olmadığımız eşit, güvenli ve dayanışma dolu bir gelecek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

KADINLAR FARKINDALIK ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU
 

Bayraklı Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmayı amaçlayan çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliğe Başkan İrfan Önal’ın yanı sıra meclis üyeleri ve yüzlerce Bayraklılı kadın katıldı. Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen "Güçlü Kadınlar Güvenli Yarınlar" başlıklı söyleşide Sosyolog Sibel Özel, şiddetin türlerini ve etkilerini anlattı. Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Avukat İpek Kul, kadınlara sunulan destek mekanizmaları ve hak arama yolları hakkında bilgi verdi. Moderatörlüğünü Psikolog Gülhan Beşkazalıoğlu’nun üstlendiği panelde, ekonomik ve psikolojik olarak güçlenmiş kadınlar, yaşadıkları zorlukların üstesinden nasıl geldiklerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü ve Bayraklı Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte ise, kadınlar Doğançay Mahallesi Köy Kahvesi’nde bir araya geldi. Kadın Çalışmaları Sinema Atölyesi’nin hazırladığı farkındalık filmi gösteriminin ardından, toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine söyleşi gerçekleştirildi. Onur Mahallesi Atatürk Açıkhava Tiyatrosu ve Nafiz Gürman Mahallesi Taziyeevi’nde de “Kadın ihmal ve istismar” konulu bilgilendirme seminerinde ilçe sakini kadınlar bir araya geldi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ
 

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Kadına yönelik şiddet, yalnızca bireylerin değil toplumun ve tüm insanlığın kanayan yarasıdır. Maalesef bu sorun, cinsiyet eşitsizliğinden beslenen toplumsal kalıplar ve yanlış inanışlarla büyüyen bir meseledir. Kadına karşı işlenen şiddet, insan hakları ihlalidir ve hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez. Bayraklı Belediyesi olarak, kadınlarımızın güvende hissettiği ve eşit haklara sahip olduğu bir dünya için her türlü haksızlığın karşısında durmaya devam edeceğiz. ‘Güçlü Kadınlar Güvenli Yarınlar’ diyerek dayanışmamızı büyütmek istiyoruz. Kadınlarımız asla yalnız değildir. Sizlere yönelik her türlü haksızlığa karşı yanınızda olmaya kararlıyız. Güvenli ve eşit bir kenti hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

2024/11/7994181301732530202.jpeg
2024/11/15948096701732530202.jpeg
2024/11/10917526631732530208.jpeg
2024/11/12172728031732530203.jpeg
2024/11/18077890851732530204.jpeg
2024/11/2294730861732530206.jpeg
2024/11/16834397661732530207.jpeg
2024/11/12102165251732530209.jpeg
2024/11/15510896091732530208.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Konaklı Davut Dede Şenliği yapıldı
Konaklı Davut Dede Şenliği yapıldı
Yaya yollarında scooter ve motora geçit yok
Yaya yollarında scooter ve motora geçit yok
Buca'daki park adalet mücadelesinin sembolü oldu
Buca'daki park adalet mücadelesinin sembolü oldu
Balçova’nın mezarlıkları kabir ziyaretlerine hazır
Balçova’nın mezarlıkları kabir ziyaretlerine hazır
Son Haberler
İAOSB Yönetimi'nden Eyüp Kadir İnan’a ziyaret
İAOSB Yönetimi'nden Eyüp Kadir İnan’a ziyaret
İzBB Başkanı Tugay, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu
İzBB Başkanı Tugay, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu
Büyükşehir Zabıtası yangında seferber oldu
Büyükşehir Zabıtası yangında seferber oldu
Medicana İzmir Hastanesinden 'yangın' açıklaması
Medicana İzmir Hastanesinden 'yangın' açıklaması
İzmir'deki büyük yangına müdahale sürüyor
İzmir'deki büyük yangına müdahale sürüyor
Karavancılar Menemen'de buluştu
Karavancılar Menemen'de buluştu

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim