• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
00:02
İzmir Mali Müşavirler Odası Sekreteri Ali Yenidoğan'a doğum günü sürprizi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "Bu felekatin izlerini birlikte sileceğiz"
Gündem
Yayınlanma: 30 Haziran 2024 - 17:48

"Bu felekatin izlerini birlikte sileceğiz"

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve belediye bürokratlarıyla birlikte Selçuk ve Kuşadası'nda meydana gelen yangında zarar gören ormanlık alanlarda incelemede bulundu. Yangının zamanında ve doğru müdahaleyle daha büyük bir faciaya yol açmadan söndürüldüğünü belirten Başkan Ömer Günel, "Bu felaketin izlerini birlikte sileceğiz" dedi.

Gündem
30 Haziran 2024 - 17:48
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda Cumartesi günü saat 17.00 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede tüm bölgeyi sararak Kuşadası'na kadar ulaştı. Yangına, çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerle birlikte 118 araç ve 500 personelle karadan, 4 helikopterle de havadan müdahale edildi. Ekiplerin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşların da seferber olduğu bölgede söndürme çalışmaları bugün sabah saatlerinde sonuç verdi. Yangın, yeni günün ilk ışıklarıyla kontrol altına alınıp, söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, Selçuk ve Kuşadası'nda toplam 350 hektarlık alan küle döndü.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile Selçuk ve Kuşadası'nda meydana gelen yangında zarar gören ormanlık alanlara giderek incelemede bulundu. Belediye bürokratlarının da yer aldığı incelemede Başkan Ömer Günel, ilk olarak yangının başladığı yer olan Selçuk'taki Arvalya Orman Kampı'na gitti. Burada Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile bir araya gelen Başkan Ömer Günel, yetkililerden son durumla ilgili bilgi aldı. Başkan Ömer Günel, daha sonra soğutma çalışmalarına devam eden ekipleri ziyaret ederek yangını söndürmede gösterdikleri özveri dolayısıyla teşekkür etti.

"DAHA ETKİLİ ÖNLEMLER ALMALIYIZ"

Orman yangınlarının önüne geçmek için daha etkili önlemlerin alınması gerektiğini belirten CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Öncelikle çok üzüntülü olduğumuzu söylemek istiyorum. Yarın Genel Başkanımız Özgür Özel de bölgeyi ziyarete gelecek. Türkiye'de özellikle yaz aylarında orman yangınları maalesef artıyor. Buradaki ormanların yanması içimizi acıttı. Yangınları başladıktan sonra söndürmek tabiki önemli ama artık daha etkili önlemler almak zorundayız. Ben Selçuk ve Kuşadası halkına geçmiş olsun diyor, yangını söndürmede emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ediyorum" dedi.

"BU ORMANLAR BİZİM"

Yangının zamanında ve doğru müdahaleyle daha büyük bir faciaya yol açmadan söndürüldüğüne dikkat çeken Başkan Ömer Günel ise, "Yangında toplam 350 hektarlık ormanlık arazi zarar gördü. Bunun 94,5 hektarlık kısmı Kuşadası'na yer alıyor. Maalesef hepimizi besleyen bir ormanlık alan yok oldu. Aydın Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ile çevre il ve ilçelerin belediyeleri ekipleriyle ilk andan itibaren burada yer alıp, iş birliği içerisinde çalıştılar. Kuşadası Belediyesi çalışanları ve sivil toplum kuruluşları da  yangını söndürmek için seferber oldu. Eğer bu kadar organize bir çalışma yapılmasaydı muhtemelen yangın çok daha fazla büyüyecekti. Tabi bundan sonra bize düşen görevler var. Alanın tekrar yeşillenmesi ve ormana dönüşmesi için birlikte çalışacağız. Selçuk Belediyesi, Büyükşehir Belediyemiz ve devletimizle kol kola girip, bu alanı yeniden gelecek nesillere orman olarak kazandıracağız. Bu konuda da bize destek olmaları için herkese çağrı yapıyorum" diye konuştu.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Tugay’dan 'operasyon' açıklaması
Başkan Tugay’dan 'operasyon' açıklaması
“Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
“Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
Başkan Tugay yangın bölgesini inceledi
Başkan Tugay yangın bölgesini inceledi
Doğanbey’de yangın kontrol altına alındı
Doğanbey’de yangın kontrol altına alındı
Son Haberler
İzmir Mali Müşavirler Odası Sekreteri Ali Yenidoğan'a doğum günü sürprizi
İzmir Mali Müşavirler Odası Sekreteri Ali Yenidoğan'a doğum günü...
Başkan Tugay’dan 'operasyon' açıklaması
Başkan Tugay’dan 'operasyon' açıklaması
Kardemir Çelik sektörün en çok ihracat yapan 16. şirketi oldu
Kardemir Çelik sektörün en çok ihracat yapan 16. şirketi oldu
“Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
“Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
Özgür Özel herkesi yarın Saraçhane'ye davet etti
Özgür Özel herkesi yarın Saraçhane'ye davet etti
"Yüreğimizi yakan yangınlar için ülke olarak seferber olalım"
"Yüreğimizi yakan yangınlar için ülke olarak seferber olalım"

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim