• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
11:25
Batı Anadolu Şirketler Topluluğu’na ihracatta üç ödül birden
10:21
Yaş meyve sebze ihracatına Banaz dopingi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. 'Daha çok CHP'li telef olacak' sözleri saldırının zeminini hazırlayan bir tehditti!
Siyaset
Yayınlanma: 04 Mayıs 2025 - 16:55

'Daha çok CHP'li telef olacak' sözleri saldırının zeminini hazırlayan bir tehditti!

Siyaset
04 Mayıs 2025 - 16:55
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
‘Daha çok CHP’li telef olacak’ sözleri saldırının zeminini hazırlayan bir tehditti!

EGEMENLİK - CHP İçişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in uğradığı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

CHP’li Murat Bakan açıklamasında şunları söyledi: “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e yönelik gerçekleştirilen fiziki saldırı, yalnızca bireysel bir nefret eylemi değil; Türkiye’de yıllardır adım adım inşa edilen otoriter zihniyetin, hukuku askıya alan siyasi uygulamaların ve muhalefeti şeytanlaştıran kutuplaştırıcı dilin doğrudan bir sonucudur. Bu saldırı, Türkiye’nin birinci partisine, halkın iradesine, siyasal temsil hakkına ve demokratik rejime yönelmiş organize bir tehdittir. 

Erdoğan’ın ‘daha çok CHP’li telef olacak’ sözleri saldırının zeminini hazırlayan bir tehditti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘daha çok CHP’li telef olacak’ sözleri, bu saldırının siyasi zeminini hazırlayan, kamuoyuna açıkça mesaj veren bir tehditti. Bugün yaşananlar, bu tehdit dilinin uygulamaya geçmiş halidir. Bu sözlerin muhatapları, yalnızca siyasi partiler değil; bu ülkenin her bir yurttaşıdır. Daha önce 2019 yılında, Ankara’nın Çubuk ilçesinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şehit cenazesinde yapılan linç girişimi hafızalardadır. O olayda da gereken cezai süreç işletilmemiş, failler ve sorumlular korunmuştur. Bugün yaşanan saldırı da aynı zihniyetin, cezasızlıkla beslenen ve üst siyaset tarafından cesaretlendirilen, devamı iktidarın ürettiği şiddet dilinin doğrudan bir sonucudur.

Bu, yalnızca güvenlik zafiyeti değil, doğrudan siyasi bir tercihtir

Bugün sorulması gereken temel soru şudur: Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği yapmış bir insanın cenazesi, tüm televizyonların canlı yayınladığı, devletin önceden haberdar olduğu bu kadar kritik bir tören nasıl olur da böylesine tedbirsiz bırakılır? En küçük toplumsal gösteriye dahi binlerce polisi, TOMA’yı, yüz tanıma teknolojisini yığan iktidarın, böyle bir törende; alana girişte yeterli kontrollerin yapılmaması, dış çevre güvenliğinin oluşturulmaması, yakın koruma dışında hiçbir önlem alınmaması kabul edilemez. Zira Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın katıldığı programlarda, alana giren jandarmaların dahi silahlarının boşaltıldığı, yedek şarjörlerinde mermi bulundurulmadığı, olağanüstü sıkı bir koruma protokolü uygulanırken; aynı devlet, Türkiye’nin birinci partisinin Genel Başkanı’nı bir cenaze töreninde bu denli korumasız bırakmıştır. Bu, yalnızca güvenlik zafiyeti değil, doğrudan siyasi bir tercihtir. Bu tercihin sorumluları; İçişleri Bakanlığı’dır, İstanbul Valiliği’dir, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’dür. Bu kurumlar, Anayasal sorumluluklarını yerine getirmemiş, halkın iradesiyle seçilmiş bir liderin can güvenliğini sağlayamamıştır. Bu durum, sadece idari bir eksiklik değil, anayasal düzen açısından da ağır bir ihlaldir. 

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in onurlu duruşu bu mücadelenin simgesidir

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha ve kararlılıkla ifade ediyoruz: Bu saldırının sorumluluğu yalnızca saldıran kişide değil; şiddeti teşvik eden siyasi iklimde, güvenliği sağlamayan kamu otoritesinde ve muhalefeti açıkça hedef gösteren siyasi iradededir. Bu saldırı bizi durduramayacak. Şiddete, tehditlere, yargı sopasına, partizanca kullandıkları kamu gücüne rağmen; Cumhuriyet Halk Partisi halkla birlikte, demokrasiyi savunmaya devam edecektir. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in onurlu duruşu bu mücadelenin simgesidir. Biz, halkın iradesini temsil ediyoruz. Ve bu irade, karanlığa boyun eğmeyecek.”

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Milletin gönlünde beraat etmiş Ekrem İmamoğlu'nu iftiralarla mahkûm edemezsin"
CHP Lideri Özgür Özel'den önemli açıklamalar
CHP Lideri Özgür Özel'den önemli açıklamalar
CHP’li Nalbantoğlu’ndan hükümete tutuklu gençler tepkisi
CHP’li Nalbantoğlu’ndan hükümete tutuklu gençler tepkisi
"Bu milletin birliğini, dirliğini, huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"
Son Haberler
Batı Anadolu Şirketler Topluluğu’na ihracatta üç ödül birden
Batı Anadolu Şirketler Topluluğu’na ihracatta üç ödül birden
Yaş meyve sebze ihracatına Banaz dopingi
Yaş meyve sebze ihracatına Banaz dopingi
İAOSB’den sanayiye güvenlik zırhı
İAOSB’den sanayiye güvenlik zırhı
Türküseverler konserde buluştu
Türküseverler konserde buluştu
İAOSB İtfaiye İstasyonu hizmete açıldı
İAOSB İtfaiye İstasyonu hizmete açıldı
“Özgür Özel’e yapılan saldırıyı en sert biçimde kınıyorum"
“Özgür Özel’e yapılan saldırıyı en sert biçimde kınıyorum"

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim