Doğa ile uyumlu Bornova

Doğa ile uyumlu Bornova
26 Mart 2024 - 10:24

CHP Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki, Güçlü Bornova’yı kurma yolculuğunun en önemli adımının doğa ile uyum ve sürdürülebilirlik olduğunu söyledi. Bornova’nın her köşesini adım adım gezerek saha çalışmaları yapan Eşki, “Yeni dönemde sürdürülebilir enerji ve iklim eylem planı çerçevesinde, yüzünü doğaya dönmüş uygulamaları hayata geçireceğiz. Kentsel yeşil alanları arttıracağız, çiçeklerle süslü bina ve cephelerini ve yeşil çatıları teşvik edeceğiz” dedi.

Bornova’nın tarihi dokusunun yanı sıra İzmir’in hem sanayi hem de kentsel genişleme açısından en önemli ilçelerinden olduğunu hatırlatan Ömer Eşki, “Mutlu insanların kenti Bornova, gelişmeye devam ederken doğayla uyumdan ve estetikten de ödün vermeyecek. Yeşil alanları arttırarak Bornova da hava kalitesini arttıracağız. Parklar içerisine kuracağımız havuz ve göletler ile yeni yapacağımız parklar ve arttıracağımız sokak ağaçları serinlik de sağlayacak. Belediyemize ait hizmet binalarından başlayarak üzerinde çim örtüsü olan yeşil çatılar tasarlayacak bu çatılar hem havanın temizlenmesine, hava kalitesinin artmasına hem de ısı yalıtımın güçlenmesine katkıda bulunur. Bornova‘da yemyeşil çatılar olduğunu hayal ediyoruz. Planları hazır, Bornovalıların gölgesinde huzur bulacağı, kuş seslerinin, Bornova papağanlarının günümüzü neşelendireceği Kent Ormanları kuracağız” diye konuştu. 

Sıfır numaralı proje

Doğa ile uyumda en önemli aşamalardan birinin de zemin kaplamasında parke taşı, gözenekli kaldırım ve geçirgen asfalt gibi malzemelerin kullanımının artması olacağını ifade eden CHP’li aday Eşki, “Bu sayede sular birikip gölleşme yerine toprağa, zemine sızacak. Bu sayede hem su baskınları en aza inecek hem de zemin kaplaması daha uzun sürede bozulacak. Gerek aday olunca sonra yaptırdığım ankette, gerekse saha çalışmalarımızda gördük ki yol, temizlik ve binaların fiziksel durumu, zabıta hizmetleri, ışıklandırma talepleri, toplam talebin yüzde 80’ini oluşturuyor. Bunlar temel belediye hizmetleri olduğu için bu alanda atılacak adımları birer projeymiş gibi anlatmak istemedim. Bu nedenle de ilk projelerimizin numarası bir değil, sıfır... Bizim sıfır numaralı projemiz yol, temizlik, bakım onarım ve zabıta hizmetlerindeki iyileştirmeler olacak.  Bu şikayetlere, yıldırım müdahalede bulunacağız. Yağmurlarda göletlerin oluşmadığı, kilit parkelerin çökmediği, kaldırımları ise yaşlı ve çocukların kullanırken zorlanmayacağı yükseklikte olacağı bir yapıyı hızla oluşturacağız” dedi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum