• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
16:20
Urla’daki 23 Nisan coşkusundan renkli görüntüler
15:18
Kültürpark’ta bayram sevinci
15:02
23 Nisan coşkusundan renkli kareler
14:44
EGİKAD Kosta Rika “First Lady’sini İzmir'de ağırladı
14:36
Çocuklar fabrikada resim sergisi açtı
14:28
Urla Belediye Başkanlığı koltuğuna Türkiye’nin seçilmiş ilk çocuk meclisi başkanı oturdu
14:09
EGEV'e taze kan
13:58
Balçova’da başkanlık koltuğu geleceğin sahiplerine devredildi
13:36
TOSBİ sanayicileri, TOBB'un küresel ticaret ağı ile yeni fırsatlara yelken açtı
01:46
EBSO Başkanı Yorgancılar: Çocuklarımızın güvenli geleceği için sorumluluk alıyoruz
01:32
İZSMMMO Başkanı Kuzu'dan anlamlı 23 Nisan mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. EGİKAD Kosta Rika "First Lady'sini İzmir'de ağırladı
Genel
Yayınlanma: 23 Nisan 2026 - 14:44

EGİKAD Kosta Rika "First Lady'sini İzmir'de ağırladı

Genel
23 Nisan 2026 - 14:44
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EGİKAD Kosta Rika “First Lady’sini İzmir'de ağırladı

EGEMENLİK - Türkiye’de ilk kez bir sivil toplum örgütü olan Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD) daveti ile İzmir’e gelen Kosta Rika Cumhurbaşkanı Rodrigo Chaves Robles’in eşi ‘First Lady’ Signe Zeikate ve beraberindeki üst düzey heyet, İzmir’de üç gün süren kapsamlı temaslarda bulundu. İzmir’in tarihi, kültürel ve ekonomik potansiyelini inceleyen heyet, iki ülke arasındaki ticari ve dostane ilişkilerin geliştirilmesi noktasında önemli bir köprü kurdu. EGİKAD üyelerinin gösterdiği ilgi ve ziyaretten etkilenen Zeikate EGİKAD’ın Onur Üyesi olarak ülkesine dönerken, İzmir’den ve özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ten çok etkilendiğini her fırsatta dile getirdi. 

Kosta Rika First Lady’si Zeikate’ye Kosta Rika Dışişleri Bakanı eşi Adriana Jimenez, Dışişleri Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürü Pablo Jimenez ve First Lady Özel Kalem Müdürü Maria Jose Calderon eşlik etti.

Kosta Rika ile Kurulan Diplomatik Köprü Güçleniyor

EGİKAD’ın geçen yıl Ekim ayında Kosta Rika’ya yaptığı ekonomi odaklı ziyaretin somut bir sonucu olan bu ziyareti değerlendiren EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, uluslararası iş birliklerinin kent ekonomisi ve kadın girişimciliği üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. 

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen San Jose ziyaretinin bu denli hızlı bir şekilde resmi bir iadeiziyarete dönüşmesinin gurur verici olduğunu belirten EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şahika Aşkıner, Anadolu kadınının gücünü dünyaya göstermeye devam ettiklerini ifade ederek, “First Lady Signe Zeikate ve beraberindeki heyeti kentimizde ağırlamak, İzmir’in misafirperverliğini ve yatırım potansiyelini sergilemek adına eşsiz bir fırsat oldu. Zeikate’de geziden oldukça mutlu oldu. EGİKAD’a her türlü desteği vermek istediğini belirtti. Biz de kendisini EGİKAD’ın Onur üyesi yaptık. Derneğimizin First Lady bir üyesi olması bizim için büyük mutluluk. Bu ziyaretin sadece kültürel bir alışverişle sınırlı kalmayacağına, iki ülke arasındaki ticari hacmi artıracak kalıcı ortaklıklara zemin hazırlayacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

First Lady Signe Zeikate: “İzmir büyüleyici bir kent”

İzmir programı boyunca kentin sosyal yapısından ve insanların sıcak kanlı yaklaşımından etkilendiğini dile getiren Kosta Rika First Lady’si Signe Zeikate, gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti paylaştı. 

İzmir’in tarihi dokusu ve iklimiyle büyüleyici bir şehir olduğunu vurgulayan Kosta Rika First Lady’si Signe Zeikate, iki ülke halkları arasındaki bağların kuvvetlenmesi için çalışacağını belirterek, “İzmir halkının son derece sıcak karşılaması ve kentin sunduğu muazzam atmosfer bizi derinden etkiledi. Kosta Rika halkının en samimi selamlarını sizlere getirdim ve burada gördüğümüz bu güzel enerjiyi ülkeme taşıyacağım. EGİKAD derneği üyelerini de çok teşekkür ediyorum. Sadece bir STK değil aynı zamanda kızkardeşler ağı olan bu derneğin onur üyesi olmaktan da çok mutlu oldum.  First Lady olarak iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin en üst seviyeye taşınması için üzerime düşen her türlü görevi yerine getireceğimden kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

Urla’da müze ziyareti ve zeytinyağı tadımı 

Üç gün süren yoğun programın ilk günü, Urla Bademler Köyü’nde başladı. Heyet burada Musa Baran Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ederek geleneksel oyuncakların hikayesini dinledi. Ardından Anadolu kültürünün en önemli giyim koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Sabiha Tansuğ Etnografya Sergisi’ni gezen heyet, geleneksel Türk kıyafetleri ve el işçiliği hakkında detaylı bilgiler aldı. Günün devamında Urla bölgesindeki üzüm bağlarını inceleyen Kosta Rika heyeti, zeytinyağı tadım etkinliğine katılarak bölgenin tarımsal üretim gücü ve sürdürülebilir gıda uygulamaları hakkında bilgiler aldı. 

Homeros’un köyünü ziyaret etti

Ziyaretin ikinci günü, resmi temaslar ve ekonomik iş birliği odaklı toplantılarla devam etti. İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden heyeti, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kosta Rika Fahri Konsolosu olan Emre Kızılgüneşler ağırladı. Toplantının ardından EGİKAD ev sahipliğinde Homeros Vadisi’ne geçen konuklar, Homeros’un doğduğu yer olarak bilinen Kayadibi Köyü’ne giderek, Homeros Kültür ve Sanat Derneği’nden bilgi aldı. Heyet daha sonra Arkas Holding tarafından restore edilen tarihi Mattheys Köşkü’ne geçerek burada sergilenen Arkas Halı Koleksiyonu’nu inceledi. Heyet akşam da EGİKAD üyelerinin yoğun ilgisi ile Hayatt Regency Otel’de gala yemeğine katıldı. 

Zeikate Atatürk’e bir kez daha hayran oldu 

Programın son gününde heyet, kentin hafızasında önemli yer tutan Ayşe Mayda Köşkü ile Latife Hanım Köşkü’nü ziyaret ederek, Türkiye’nin yakın tarihi ve kadının toplumdaki yeri üzerine gözlemlerde bulundu. Latife Hanım Köşkü’nde öğrencilerin Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı ile ilgi yaptığı sunum ise First Lady Signe Zeikate’yi oldukça etkiledi. Heyet ayrıca Aydın’da EGİKAD Başkanı Şahika Aşkıner’in dedesi olan 2025 yılında restore edilen Eyüp Şahin Köşkü’nde de ağırlandı. Ziyaretin finali ise Dünya mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve tarihi dokusuyla ünlü Şirince Köyü ile yapıldı. First Lady bu ziyaretten oldukça memnun olan Zeikate, bir kez daha EGİKAD’a bu eşsiz ağırlaması için teşekkür etti.


 

2026/04/13447245871776944870.jpeg
2026/04/1242205481776944871.jpeg
2026/04/5275739381776944860.jpeg
2026/04/14056072191776944860.jpeg
2026/04/1417696541776944854.jpeg
2026/04/5779489221776944849.jpeg
2026/04/8291142211776944848.jpeg
2026/04/13726176721776944850.jpeg
2026/04/1559971871776944836.jpeg
2026/04/9081257071776944851.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çocuklar fabrikada resim sergisi açtı
Çocuklar fabrikada resim sergisi açtı
EGEV'e taze kan
EGEV'e taze kan
EBSO Başkanı Yorgancılar: Çocuklarımızın güvenli geleceği için sorumluluk alıyoruz
EBSO Başkanı Yorgancılar: Çocuklarımızın güvenli geleceği için sorumluluk alıyoruz
İZSMMMO Başkanı Kuzu'dan anlamlı 23 Nisan mesajı
İZSMMMO Başkanı Kuzu'dan anlamlı 23 Nisan mesajı
Son Haberler
Urla’daki 23 Nisan coşkusundan renkli görüntüler
Urla’daki 23 Nisan coşkusundan renkli görüntüler
Kültürpark’ta bayram sevinci
Kültürpark’ta bayram sevinci
23 Nisan coşkusundan renkli kareler
23 Nisan coşkusundan renkli kareler
Çocuklar fabrikada resim sergisi açtı
Çocuklar fabrikada resim sergisi açtı
Urla Belediye Başkanlığı koltuğuna Türkiye’nin seçilmiş ilk çocuk meclisi başkanı oturdu
Urla Belediye Başkanlığı koltuğuna Türkiye’nin seçilmiş ilk...
Çocuklar fabrikada resim sergisi açtı
Çocuklar fabrikada resim sergisi açtı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim