Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Zülfü Mevlüt Çelik MTAL, Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Avrupa Eğitim Araştırmaları Kongresi’nde (ESEP) LEGADDER Eğitim Pusulası Eğitim Özel Kategorisi ödülüne layık görüldü. Eğitimde sürdürülebilirlik, yenilikçi projeler ve öğrenci odaklı çalışmalarla fark yaratanlara verilen LEGADDER Eğitim Pusulası Eğitim Özel Kategori Ödülü ile KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL uluslararası platformda büyük bir başarıya imza attı.
12-17 Kasım 2024 tarihleri arasında Avanos’ta Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Avrupa Eğitim Araştırmaları Kongresi (ESEP) kapsamında KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak altı sözlü bildiri, yedi poster sunumu ile kongrede güçlü bir katılım sergilediklerini belirten KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL Okul Müdürü Nuray Ardıç, ödüle layık görülmekten dolayı gururlu olduklarını söyledi.
Bu tip ödüllerin hem okulun öğretmen kadrosunu hem de öğrencileri motive ettiğini söyleyen Ardıç, “KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL olarak proje yarışmaları, kongreler, sempozyumlara aktif katılım gösteren bir okuluz. Öğrencilerin farklı disiplinlerde farklı ortamlarda kendilerini göstermeleri ve deneyim kazanmaları için bu tip kongrelere de önem veriyoruz” dedi. Bu katılımın ve çalışmaların okulun akademik vizyonuna katkı sağlayan önemli bir deneyim olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Nuray Ardıç, LEGADDER Eğitim Pusulası Eğitim Özel Kategori Ödülünü LEGADDER Genel Başkanı Gökhan Arıkan’ın elinden aldı.
KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL 13 sunum ile güçlü katılım gösterdi
Doç. Dr. Volkan Hasan Kaya’nın oturum başkanlığında Canan Atalay ve M.Utku Gülümser’in sunduğu “Disiplinler Arası Yaklaşımla Oryantiring Uygulamalarına İlişkin Öğretmen Görüşlerinin Belirlenmesi”, Ekin Taşkıran’ın sunduğu “Meslek Liselerinde İşlem Önceliği Konusuna İlişkin Öğrencilerin Kavram Yanılgılarının Nedenleri ve Çözüm Önerileri”, İsmail Bartal’ın sunduğu “Fabrika Otomasyon Sistemlerinin Simülasyon Deney Seti ile Öğrenilmesi”, Pelin Korkmaz Güneş’in sunduğu “Ortaöğretim 11.sınıf Öğrencilerinin Teknoloji Destekli 3 Boyutlu Molekül Modellemelerinin Kavramsal Anlamalarına Etkisinin İncelenmesi”, Kübra Çeçen ve Mustafa Yeşilova’nın sunduğu “Staj/İşletmelerde Beceri Eğitiminde Yenilikçi Uygulamalar”, Süleyman Kıllı’nın sunduğu “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Akademik Takip Süreci: Öğrenci ve Veli Görüşleri” bildiri sunumları eğitim alanındaki akademisyen, eğitimciler tarafından büyük beğeni topladı.
Beraberinde Doç. Dr. Fatih Gürcan’ın oturum başkanlığında Serpil Baydar ve Cengiz Kotan’ın hazırladığı “Eğitim Ortamlarında Gençlerin Derslere Katılımını Artırmak”, Serdar Gedik ve Özenç Gür’ün hazırladığı “Meslek Liselerindeki Atölye Eğitimlerinin Endüstri ile Buluşması: Fabrikalara Uzanan Yolculuk”, Yasin Gelir , Gizem Uzun, Harun Ilıkkan, Celal Edem ve Nuray Ardıç’ın hazırladığı “Mesleki Mentörlük Çalışmalarının Meslek Lisesi Öğrencileri Üzerinde Etkilerinin Tespit ve Analiz Edilmesi”, Muhammet Çimen Yalçın’ın hazırladığı “Meslek Liselerinde Tiyatro Derslerinin Seçmeli Ders Olarak Yer Almasının Gerekliliği Üzerine Bir İnceleme”, Serhat Yılmaz ve Gökhan Dinç’in hazırladığı “Meslek Lisesinde Oyunlaştırma”, Selin Gizem Bahçeci ve Mustafa Özdemir’in hazırladığı “Ortaöğretim Öğrencilerinin Tarih Ve Tarihçiliğe Dair Görüşlerinin Belirlenmesi”, Özgür Başaran ve Hürcan Baran’ın hazırladığı “Öğretmenlerin Profesyonel Gelişimlerini Etkileyen Faktörler: KOSBİ” başlıklı poster sunumları uluslararası bilim insanlarının ve eğitimcilerin ilgisini çekti.
Öğretmenler de atölyelere katılım gösterdi
Eğitim alanında çığır açan yaklaşımlar ve uygulamaların tartışıldığı hibrit kongrede, KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL öğretmenleri; Amerika’dan İngiltere’ye, Litvanya’dan Estonya’ya önemli üniversitelerin akademisyenleriyle çevrim içi oturumların beraberinde Prof. Dr. Adnan Boyacı, Prof. Dr. Mustafa Sever, Prof. Dr. Aygül Aykut, Prof. Dr. Nigar Askerova, Prof. Dr. Dilber Polat, Prof. Dr. Bilal Duman, Doç Dr. Volkan Hasan Kaya, Doç. Dr. Fatih Gürcan, Doç. Dr. Özgür Bolat, Doç Dr. Yavuz Samur, WCEP Genel Müdürü Serdar Aydın, LEGADDER Genel Başkanı Gökhan Arıkan gibi kıymetli bilim insanlarının sunduğu panel ve atölyelerde “eğitimde yenilikçi yaklaşımları” dinleyerek bilgi birikimlerini artırma fırsatı buldu.