İzmirli mühendis ve Appelier Yazılım Kurucusu Can Erdi Kara ile Pars Makine Kurucusu Alper Gün, örnek bir girişime imza atarak, firmaları geleceğe taşıyacak özel bir yazılım geliştirdiler. Sektörlerinde uzman iki iş insanının iş birliğiyle hayata geçirilen MONO, tek bir yazılım çatısı altında birçok farklı işlevi bir araya getirerek, firmaların operasyonel süreçlerini daha verimli hale getiriyor. Firmalara özel olarak uyarlanabilen yerli ve milli yazılım MONO, internetin olduğu her yerde hem web ara yüzü ile pc hem de her platforma özel uygulamalarıyla da tüm Android tabanlı mobil telefon ve tablet ile tüm iPad ve iPhone’lar vasıtasıyla firmaların etkin yönetimini sağlıyor.
Her sektörden firmaların kolay ulaşacağı sistem
MONO Yazılım’ın tanıtım toplantısı Tepekule Kongre Merkezi’nde yapıldı. BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı’nın da katıldığı ve iş insanlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Mono Yazılım’ın sağladığı avantajlar anlatıldı.
Projenin mimarlarından olan Havacılık ve Uzay Mühendisi Can Erdi Kara, toplantıda yaptığı konuşmada 1 yıl önce iş insanları tarafından düzenlenen eğitime destek yemeğinde tanıştıkları Pars Makine Kurucusu Alper Gün ile ortak bir girişim ile MONO yazılımı geliştirdiklerini söyledi. Firmaların ihtiyaçlarına uygun olarak, bütün süreçleri daha verimli hale getirecek, basit ve kolay ulaşılabilecek bir yazılım oluşturmak için yola çıktıklarını ifade eden Kara, MONO yazılım sistemi ile bunu başardıklarını söyledi. Ana hedeflerinin çok iş yapan tek bir yazılım yaparak verimi artırmak olduğunu ifade eden Kara “MONO ile bunu başardık. Biz bütün kurgumuzu her tür firmaya uyarlanabilecek şekilde yaptık. Hazır bir paket yapıp satmak değil, her firma için uyarlanabilecek bir ürün ortaya çıkardık" dedi.
Her şirkete uyarlanabilir ve maliyeti düşük
MONO’nun tek bir yazılım içinde insan kaynaklarından satış sonrası desteğe, üretimin takibinden satış ve satın alma süreçlerine kadar her aşamayı kapsayan bir yapı sunduğunu anlatan Kara, “Kurumsal hayatta olması gereken takip şekli olan parça bazlı takip yapılarak, her parçanın ömür döngüsü yönetimini yapabiliyorsunuz. Ayrıca yöneticilere ve işverenlere ayrı raporlama ekranları da bulunuyor. Dünyanın neresinde olursanız olun, internet bağlantınız varsa firmanızla ilgili her bilgiye ulaşabilirsiniz" dedi.
Firmaların iş akışına uygun yazılım sistemi
Kara, “Bizim en büyük gücümüz sanayi ve yazılımı aynı potada eritebilmemiz. Maddi anlamda ulaşılabilir rakamlarla öne çıkıyoruz. Ayrıca, tüm yazılım kaynak kodları, tasarımlar, know-how ve geliştirmeler tamamen MONO’ya aittir, Mono kendi ürününü aracısız sunar. Sizin iş akışınız yazılıma göre değil, yazılım iş akışına uygun olmalıdır ve MONO bunu sağlar. Yerli üretim ve sürdürülebilirlik açısından da yazılım büyük avantajlar sağlıyor. KOBİ’ler bu avantajlar ile daha verimli çalışırken, sistem veri akışıyla firmaları gelecek projeksiyonlarına da ışık tutuyor” diye konuştu.