EGEMENLİK - 12-13 Ekim tarihleri arasında Güzelbahçe Belediyesi tarafından düzenlenen bilim, sanat ve felsefe dolu iki günlük Güzelbahçe Kültür Festivali sona erdi.
İlk gün, bilim ve felsefeye odaklanan çeşitli akademik söyleşiler ve atölyeler yapıldı. Festival, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın stantları gezmesiyle başladı. Tüm stantları tek tek gezen Başkan Günay, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Akşam ise, "Köy Enstitülerinin İzinde" temasıyla düzenlenen panelde birbirinden değerli akademik söyleşiler, atölyeler ve sanat etkinlikleri yapıldı. Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Prof. Dr. Adil Türkoğlu'nun Köy Enstitülerinin dünden bugüne eğitimde yapılan devrimin önemini anlatan panelde konuşmacı olarak katıldılar. Panelden sonra YKKD Mandolin Orkestrası bir gösteri sunarak büyük alkış aldı.
‘İkinci gün de etkinliklerle devam etti’13 Ekim Pazar günü ise, çocuklar ve gençlere yönelik eğlenceli ve eğitici atölyelerle devam edildi. Saat 12:00’de "Molekül Macerası: Biyolojinin Sırları" adlı atölyede biyoloji dünyasının derinliklerine inilirken, öğleden sonra "İklim Krizi Üzerine Düşünmek" başlıklı oturumda çevre sorunlarına dair çözümler tartışıldı. Festival boyunca alanda sergi ve atölye çalışmaları devam etti. Ziyaretçiler, bilimsel ve kültürel stantlar, deniz kirliliği farkındalık standı, satranç turnuvası, basmakalıp çalışmaları gibi birçok farklı etkinliğe katılarak güzel bir gün geçirdiler. Ayrıca, Kent Koleji'nin bilgi yarışması karavanı da festivalde ziyaretçileri için farklı bir deneyim sundu. Akşam ise, Yaka Gençlik Tiyatrosu saat 20:00’de "Yaşamak da Var Hayatta!" tiyatro oyununu sahneledi.
‘Kültür festivalleri devam edecek’Güzelbahçe'mizin zengin kültürel mirasını yaşatmak ve hep birlikte kutlamak için bu festivali düzenlediklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “Bu festival, sadece sanatı ve kültürü bir araya getiren bir etkinlik değil, aynı zamanda dayanışmamızı, birlikteliğimizi ve ortak değerlerimizi vurgulayan bir buluşmadır. Güzelbahçe doğasıyla, tarihiyle ve insanıyla her zaman İzmir’in gözde ilçelerinden biri durumundadır. Bu topraklarda kök salmış geleneklerimizi, müziğimizi, dansımızı, mutfağımızı ve el sanatlarımızı bu festivalde paylaşmak, geleceğe taşıyacağımız önemli bir mirastır. Bugün burada, geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceğe umutla bakıyoruz. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza, katkı sunan sanatçılarımıza, hocalarımıza, okullarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha güçlü bir Güzelbahçe için daha renkli bir kültür ortamı yaratacağız. Kültür, bir toplumun ruhunu ve kimliğini yansıtan en güçlü araçlardan biridir. Bizler, bu topraklarda barışı, kardeşliği ve hoşgörüyü yaşatmaya devam edeceğiz. Birlikte daha güzel yarınlar inşa edeceğimize olan inancım tamdır. Kültürümüzün renklerini yaşatmak ve yaymak için bir kez daha bir araya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yeni festivallerde buluşmak umuduyla...” diye konuştu.