İEÜ'lü gençlere kariyer fırsatları

İEÜ'lü gençlere kariyer fırsatları
15 Şubat 2024 - 10:40

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), mezunlarının ve öğrencilerinin kişisel yetkinliklerini artırmak amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek 9 seriden oluşan eğitim programı gerçekleştirdi. Stres yönetiminden etkili konuşma teknikleri ve takım çalışmasına kadar birçok alanda verilen eğitimlere İzmir Ekonomili 3 bin 925 genç katıldı. Eğitimler sırasında merak ettiklerini sorma imkanı bulan, kariyer hedefleri doğrultusunda donanımlarını artıran İEÜ’lü gençler, staj ve iş hayatında kendilerine büyük avantajlar sağlayacak bilgiler edindi.   

Alanında uzman isimlerin katılımıyla çevrim içi gerçekleşen eğitimler, 23 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında yapıldı. ‘Hedef belirleme ve stratejik karar verme teknikleri’, ‘Etkili konuşma teknikleri’, ‘İkna yöntemleri-iletişim becerileri’, ‘Etkili zaman/stres yönetimi’, ‘Önyazı ve özgeçmiş hazırlama’, ‘Liderlik ve takım çalışması’, ‘Etkili sunum teknikleri’, ‘Etkili Linkedin kullanımı’ ve ‘İkna ve müzakere eğitimi’ başlıklı içerikler, gençlerin büyük ilgisini çekti. 

USTA-ÇIRAK BULUŞMALARI SÜRÜYOR

İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi Koordinatörü Özge Kulaçoğlu, öğrenci ve mezunları merkezine alan birçok projeyi aynı anda devam ettirdiklerini söyledi. Kariyer hedeflerine ulaşma noktasında İEÜ’lü gençlere yeni fırsatlar sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Kulaçoğlu, yürüttükleri projeler hakkında bilgi vererek, “Mezunlarla İlişkiler Ofisi olarak yürüttüğümüz ‘3 Kuşak Usta-Çırak’ projemizde, gençlerimiz ile iş dünyasının temsilcileri bir araya geliyor. Projeye ‘çırak’ olarak dahil olan her öğrencimiz, ileride çalışmak istediği sektörden bir isimle (usta) eşleşiyor. Proje sayesinde gençlerimiz; eşleştikleri ustaya merak ettiklerini soruyor, onların tecrübelerinden yararlanıyor, çevrelerini de geliştirerek iş dünyasını erkenden tanıma fırsatı buluyor. Projemizde şimdiye dek 885 kişiye ulaştık” ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ FİRMALAR ‘BİR TIK’ UZAKTA

Kulaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mezunlarımıza en iyi kariyer fırsatlarını sağlamak ve iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak hedefiyle kurduğumuz Mezun Bilgi Sistemi’ne de bin 100 firmayı dahil ettik. Şirket temsilcilerimiz ile 23 bin İEÜ mezununu tek ‘tık’la buluşturan sistem, mezunlarımıza hayal ettikleri işe kavuşma fırsatı sağlıyor. Yaptığımız bu çalışmalara, son olarak da 9 seriden oluşan eğitim programını ekledik. Eğitimler, çok verimli ve başarılı geçti. Mezunlarımız ve öğrencilerimizden çok sayıda olumlu dönüş aldık. Dönem sonuna kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum