• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
02:07
İzBB Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzBB ve ESHOT'un stratejik planları oylandı
Gündem
Yayınlanma: 14 Eylül 2024 - 10:53

İzBB ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısının son birleşiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2025-2029 dönemi stratejik planları oylanarak kabul edildi. Başkan Cemil Tugay, “Hazırladığımız plan Türkiye'nin en nitelikli planı olabilir. Harcanacak her bir kuruşun önemi ve değeri var" dedi.

Gündem
14 Eylül 2024 - 10:53
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzBB ve ESHOT'un stratejik planları oylandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı üçüncü birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2025-2029 Dönemi Stratejik Planı görüşüldü.  5 başlık altında toplanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı oy çokluğu,  ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Stratejik Planı ise oy birliğiyle meclis oturumunda kabul edildi.

Bakan Kurum’a teşekkür

Oturumda, İzmir Körfezi ile ilgili Ankara temaslarına değinen Başkan Tugay, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüm. Körfez ve kentin sorunlarına dair iyi niyetli bir yaklaşımı kendi ağzından duydum. O nedenle kendisine teşekkür etmek isterim. Ama şunu hatırlatmak isterim. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, kent sınırları içerisindeki tüm sorunlardan, yapılacak tüm işlerden sorumluyuz. Bakanlıklar da İzmir dahil tüm Türkiye’deki sorunlarla ilgili çalışma yapmak durumunda. Bizim üzerimize düşen şey yapıcı bir diyalog ve iletişim sürecini götürmek. Herkesin üzerine düşeni yapması için çaba göstermek. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmalıyız, yapacağız. Ben onun sözünü veriyorum. Ama zaman zaman da yetki ve sorumluluk olarak bizi aşan konularda, diğer kurumlarımızın çaba göstermesini bekliyoruz. Olumlu bir görüşme oldu. Diliyorum bundan sonraki süreçte konuştuklarımızı yapabiliriz” dedi.

“Sağlıklı yerleşim yerleri inşa etmek hepimizin boynunun borcu”

Kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda da görüşlerini paylaşan Başkan Tugay, şunları söyledi: “Bizim birilerini suçlu çıkarmamız, sorunu çözmüyor. Gecekondular CHP’li belediye başkanlıkları döneminde yapılmadı. Gecekonduların daha eski hikayeleri var. Vicdanınıza sorun bunu. İmar afları kaçak yapıların yapılmasını teşvik etti mi, etmedi mi? Hiçbir CHP’li belediye veya CHP iktidarı imar affı çıkarmadı.  Düzensiz yapılaşmış bölgeler var. Şehrin konut ihtiyacını karşılamak, sağlıklı bir şehirleşme, alt yapısı ile üst yapısı ile sağlamak hepimizin boynunun borcu.”

“Saygı ve bağlılıkla İzmir’e hizmet edeceğiz”

Stratejik Plan'ın kapsam olarak pek çok şey ifade ettiğine değinen Başkan Tugay, “Harcanacak her bir kuruşun önemi ve değeri var. Önceliğinin doğru hesaplanması lazım. Yapılacak her iş gerçek bir sorunu çözmeyi amaçlayan bir iş olmalı. Bürokrat arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle önümüzdeki dönemin yol haritası ile ilgili konuşurken, ayaklarımızın yere sağlam bastığını biliyorum. Ben bir bilim insanıyım. Bunu net olarak görüyorum. Hiçbir şüphem yok. Bir gram şüphem yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi, başkanıyla, bürokratları ile meclisi ile ayakları yere sağlam basan insanlardan oluşuyor. Biz asla hayal kurmuyoruz, asla kişisel fantezi dünyasında değiliz. Bu şehrin insanına, doğasına, denizine, sokak hayvanlarına, her türlü canlısına, tüm değerlerine saygı duyuyoruz. Bu saygı ve bağlılıkla şehre hizmet edeceğiz. Bu bizim şehre olan sözümüz. Bunun için içim rahat. Amacımız sorun çözmek olursa, amacımız hizmet etmek olursa, yüzümüz halka dönük olursa biz görevini yapmış olarak bu dönemi tamamlamış oluruz. Henüz önümüzde uzun bir süre var, yapacak çok işimiz var” dedi.

İzmir Gevrek Modeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Planı, İzmir Gevrek Modeli vizyonu ile belirlendi. Bu model ile “Küresel hedeflere uyumlu gelişen, yenileyici ve kapsayıcı bir İzmir”in inşa edilmesi amaçlanıyor. Yeni bir dünya görüşü ve yaşam biçimi ortaya koyan İzmir Gevrek Modeli, kentin sosyal ve ekolojik sorunlarının birbiri ile  bağlantılı olduğunu göstermekte. Modelin temelinde, gelişen bir şehir olarak İzmir'de nesiller arası düşünme alışkanlığını geliştirerek, gelecek kuşaklara günümüzün bu yeni değerler sistemi ile “Ekolojik olarak güvenli ve sosyal olarak adil” bir kent yaşamını miras olarak bırakma hedefi bulunuyor.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İzBB Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti
İzBB Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti
“Savunma sınırını aşan yaklaşımlar kabul edilemez”
“Savunma sınırını aşan yaklaşımlar kabul edilemez”
Urla Balıklova’da orman yangını alarmı
Urla Balıklova’da orman yangını alarmı
Kuraklığın gölgesindeki Gölcük için kapsamlı temizlik
Kuraklığın gölgesindeki Gölcük için kapsamlı temizlik
Son Haberler
İzBB Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti
İzBB Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti
SOCAR Türkiye yöneticilerine Turkuaz Kart takdim edildi
SOCAR Türkiye yöneticilerine Turkuaz Kart takdim edildi
İzmir Marriott’tan “Yaza Merhaba” daveti
İzmir Marriott’tan “Yaza Merhaba” daveti
İSO ilk 500’de 76 EBSO’lu yer aldı
İSO ilk 500’de 76 EBSO’lu yer aldı
Sanatçılar Lösemili çocuklar için buluştu
Sanatçılar Lösemili çocuklar için buluştu
Ağır bakıma alınan yürüyen merdivenler ekim ayı sonuna kadar etap etap açılacak
Ağır bakıma alınan yürüyen merdivenler ekim ayı sonuna kadar etap etap açılacak

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo