• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
12:06
Farkındalık kadınların gücünü ortaya çıkarıyor
11:21
İzmir’in kadınlarıyla tam yol ileri
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İzmir'de kadınlar 'cesaretle' yola çıkıyor
Genel
Yayınlanma: 02 Mart 2026 - 17:31

İzmir'de kadınlar 'cesaretle' yola çıkıyor

Genel
02 Mart 2026 - 17:31
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir’de kadınlar ‘cesaretle’ yola çıkıyor

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle 9 Mart’ta düzenlenecek “Cesaretin Adı: Kadın” zirvesi yapılıyor.

Bu kapsamda etkinliğin basın toplantısı BASİFED Federasyon Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Cesaretin Adı: Kadın Projesi Fikir Lideri Öznur Tugay, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş ve TOBB İzmir Kadın Girişimcileri Kurulu İzmir Başkanı Deniz Celep, BASİFED üyesi kadın dernek başkanları ve üyeleri katıldı. Zirve, 9 Mart saat 09.30’da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek.

Etkinlikte konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, 9 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirecekleri zirve ile iş dünyasının temsilcilerini, kadın girişimcileri, akademisyenleri, sanatçıları, medya mensuplarını ve gençleri aynı çatı altında buluşturacaklarını söyledi. Gün boyu sürecek programda deneyimli gazetecilerin moderasyonunda paneller gerçekleştirileceğini ifade eden BASİFED Başkanı Güneş, “Konularında öncü konuşmacılar, akademiden sanata, girişimcilikten kurumsal yönetime kadar geniş bir perspektif sunacaklar. Keynote’larımız çok farklı sunumlarla bizlere katkı verecek” dedi. 

Güneş: “Medeni Kanununun kabulünün 100 yılını kutluyoruz”

2026 yılının kadınlar için ayrı bir anlam taşıdığına dikkat çeken Güneş, “Çünkü bu yıl, Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 100. yılını kutluyoruz. 1926’da kabul edilen Medeni Kanun, kadınlara hukuki eşitlik yolunda devrim niteliğinde haklar kazandırmış; toplumsal dönüşümün temel taşlarından biri olmuştur. Aradan geçen bir asırda önemli mesafeler kat ettik. Ancak bugün hâlâ konuşmamız gereken eşitsizlikler, aşmamız gereken görünmez duvarlar ve dönüştürmemiz gereken sistemsel engeller olduğunu biliyoruz” dedi.

Güneş: “İzmir’den Türkiye’ye örnek model sunacağız”

Bu zirvede yalnızca ilham veren hikâyeleri değil; somut çözüm önerilerini, iyi uygulama örneklerini ve iş birliği modellerini de konuşacaklarını vurgulayan Güneş, “Amacımız; farkındalık yaratmanın ötesine geçerek kalıcı etki oluşturmak ve İzmir’den Türkiye’ye örnek bir model ortaya koymaktır. Bu zirve yalnızca bir anma etkinliği değildir.
Bu zirve, bir dönüşüm çağrısıdır. Bu zirve, kurumsal hafızaya kazınacak bir irade beyanıdır. “Cesaretin Adı: Kadın” derken; yalnızca bireysel cesareti değil, kurumsal cesareti, toplumsal cesareti ve sistemleri dönüştürme cesaretini kastediyoruz” diye konuştu. 

Öznur Tugay: “Adil bir geleceğin anahtarı kadınlardadır”

Cesaretin Adı: Kadın Projesi Fikir Lideri Öznur Tugay ise konuşmasında, “9 Mart’ta gerçekleşecek programda; kadın girişimciliğinden liderliğe, yapay zekâ ve toplumsal cinsiyet ilişkisine, iş dünyasında ve medyada kadının yerine kadar pek çok önemli başlık ele alınacaktır. Bu anlamlı organizasyon; İzmir Büyükşehir Belediyesi, BASİFED ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle hayata geçirilmiştir. Kamu, iş dünyası ve sivil toplumun bir araya gelmesi; kadınların güçlenmesine verilen değerin en somut göstergelerinden biridir” dedi.

Kadınların eşit koşullarda var olduğu bir toplumun, daha adil, daha üretken ve daha umut dolu bir geleceğin anahtarı olduğunu söyleyen Tugay, “Bu etkinlikte paylaşılacak her bilgi, kurulacak her temas ve doğacak her iş birliği; yalnızca bugünü değil, yarını da şekillendirecektir” diye konuştu. 

Celep: “İzmir’in girişimcilik ekosistemini kadın gücüyle ileri taşıyoruz”

TOBB İzmir Kadın Girişimcileri Kurulu’nun (KGK) İzmir Başkanı Deniz Celep de kurulun yürüttüğü projelere değinerek, “Kadın girişimciler kurulu olarak bu değerli üyelerimizin bilgi ve deneyimlerini birleştirip İzmir’in girişimcilik ekosistemini kadın gücü ile daha ileri taşıyacak proje ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sanayide, tarımda, turizmde kadın eli projeleriyle farklı sektörlerdeki kadın girişimciliğini ve kadın istihdamını artıracak eğitimler düzenlediklerini vurgulayan Celep, “Deneyim paylaşımı ve mentörlük programları uyguluyor, İzmir’de başlattığımız ve diğer illerdeki kadın girişimciler kurullarına da model olarak yaygınlaştırmaya başladığımız eşitlik yıldızları projemizle de işletmelerin karar alma mekanizmalarında daha fazla kadının görev almasını sağlayacak bir sistemin kurulmasına öncülük ediyoruz. Sanatta girişimcilik projemizle kadın sanatçıların eserleri ile iş dünyamızı buluştururken genç işi projemizle de girişimci adayı üniversite öğrencilerimize eğitim ve staj imkânı sağlıyoruz” diye konuştu. 

9 Martta yapılacak etkinliğin programı ise şöyle:

09:30-10:00 Karşılama ve KAYIT

10:00 – 10:30    Açılış Konuşmaları 

  Deniz Celep / TOBB İzmir Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı & Akcelep Pamuk Gıda ve Mezita A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Semiha Güneş / BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı

Öznur Tugay / Cesaretin Adı: Kadın Projesinin Fikir Lideri

10:30 – 11:00 Keynote

11:00 – 11:20 Coffee Break & Networking

11:30 – 12:40 Panel 1: İzmir’in Kadın Girişimcileri / Liderleri

Moderatör: Demet Cengiz - Gazeteci / Yazar

Müjde Tönbekici - Turizmci, Yazar, Profesyonel Rehber, Otelci

Ece Sarıoğlu  - MariposaCo Kurucusu

Günce Kazazoğlu - Chapters Kurucusu

Aleyna Yıldız Gültekin - AGON Biotechnology Kurucusu

Emel Aksoy Güldemir - Emel Balık Ağı A.Ş yönetim kurulu başkanı / TOBB KGK Üst Kurul Üyesi

Serap Çatalyürek - Organic Toys Kurucu Ortağı / BPW İzmir Yönetim Kurulu Sayman Üyesi

Sümeyye Kınalı - İhracatçı / Üretici

12:40 – 14:00 Öğle Arası

14:05 – 14:45 Keynote –  Prof. Dr. Soner Yıldırım - ODTÜ Öğretim Üyesi

14:50 - 15:50 Panel 2: Sahnede ve Medyada Kadın ve Topluma Etkisi 
Moderatör: Bedia Ceylan Güzelce - Gazeteci / Yazar

Yaprak Özer - İndeks Konuşmacı Ajansı Kurucusu & Yöneticisi

Ayşe Kökçü – Oyuncu

Fügen Toksu – Yaratıcı Stratejist, İletişimci, Gazeteci, Dijital Yatırımcı, Sivil Toplum Gönüllüsü, TOBB Medya ve İletişim Meclisi Başkan Yardımcısı

Nazan Kesal - Oyuncu 

15:50 – 16:15 Coffee Break & Networking

16:20- 17:05 Panel 3: İş Dünyasında Kadın ve Sistemsel Engeller

Moderator: Ahu Orakçıoğlu - Gazeteci / Televizyoncu

Füsun Kuran - İyi Ki Vakfı Kurucusu

Mutlu Erturan - Doğanlar Mobilya Grubu CEO

Yasemin Yaşa Erkut - Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Üyesi / Lokum Genel Müdürü

Prof. Dr. Emine Nur Tozan - Anesteziyoloji ve Reanimasyon & Algoloji Uzmanı

17:10 – 17:45 Keynote -  Ahmet Şerif İzgören

17:50 Kapanış 

19:15 İftar Programı

2026/03/20574071751772462058.jpeg
2026/03/4621081771772462057.jpeg
2026/03/1782323041772462058.jpeg
2026/03/5899038131772462059.jpeg
2026/03/9071419561772462056.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İZSİAD Başkanı Yüksel: “Made İn Europe Türkiye için büyük bir fırsattır”
İZSİAD Başkanı Yüksel: “Made İn Europe Türkiye için büyük bir fırsattır”
SOCAR Türkiye ve ODTÜ iş birliği: 'Enerjide Dönüşüm' programı ilk mezunlarını verdi
SOCAR Türkiye ve ODTÜ iş birliği: 'Enerjide Dönüşüm' programı ilk mezunlarını verdi
Hyatt Regency İzmir İstinyePark'a ikinci kez yılın oteli ödülü
Hyatt Regency İzmir İstinyePark'a ikinci kez yılın oteli ödülü
Geçmişten bugüne taşınan kadın emeği, el işçiliği, sabır ve zarafet 8 Mart’ta İstinyePark İzmir podyumuna taşınacak
Geçmişten bugüne taşınan kadın emeği, el işçiliği, sabır ve zarafet 8 Mart’ta İstinyePark İzmir podyumuna taşınacak
Son Haberler
Farkındalık kadınların gücünü ortaya çıkarıyor
Farkındalık kadınların gücünü ortaya çıkarıyor
İzmir’in kadınlarıyla tam yol ileri
İzmir’in kadınlarıyla tam yol ileri
İZSİAD Başkanı Yüksel: “Made İn Europe Türkiye için büyük bir fırsattır”
İZSİAD Başkanı Yüksel: “Made İn Europe Türkiye için büyük...
'Eşitlik, Emek ve Mücadele’nin sesi Karabağlar'da yükseldi
'Eşitlik, Emek ve Mücadele’nin sesi Karabağlar'da yükseldi
Balçova’da Ramazan şenliği coşkusu
Balçova’da Ramazan şenliği coşkusu
Gülşah Durbay Kadın Danışma Merkezi 6 Mart’ta açılıyor
Gülşah Durbay Kadın Danışma Merkezi 6 Mart’ta açılıyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim