İZSMMMO Başkanı Yıldız, mali müşavirlere belediye meclis üyeliklerinde öncelik tanınmasını istedi

İZSMMMO Başkanı Yıldız, mali müşavirlere belediye meclis üyeliklerinde öncelik tanınmasını istedi
13 Şubat 2024 - 14:31 - Güncelleme: 13 Şubat 2024 - 14:35

HABER: LEVENT HAMURCUOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık ve beraberindeki heyet İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO)’nı ziyaret etti.

İZSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yıldız, Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Kuzu ile kurul üyeleri ziyarette yer aldı. CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık’ın odayı ziyaret etmesinden ve üyelerin taleplerini dinlemesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden İZSMMMO Başkanı Şerif Yıldız, üyelerin beklentilerini ve sorunlarını ilgili tüm kurumlara iletmeye ve sorunların çözümü için temaslar sağlamaya devam edeceklerinin altını çizdi. Yerel seçimler için partilere meclis üyesi olarak müracaat eden mali müşavirlere adaylık konusunda öncelik tanınması gerektiğini vurgulayan Yıldız, meclis üyeliği için müracaat eden mali müşavirlerlerin tümüne kefil olduğunu vurgulayarak, daha sonra şunları kaydetti:

“Mali müşavirler, aynı zamanda hesap uzmanı ve denetçilik görevini yapmaktadır. Belediyelerin gelir ve gider kalemleri olan plan ve bütçe konusu önem arz ettiğinden dolayı 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde öncelikli olarak mali müşavirlerin belediyelerde meclis üyesi olarak görmek istiyoruz. Mali müşavirler belediyelerin can damarıdır. Bu yüzden partilerin ve belediye başkan adaylarının bu konuya önem vermeleri gerektiğine inanıyorum.”

CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık ise, mesleğinin mali müşavir olduğunu ve İZSMMMO’ya kayıtlı bir meslektaş olduğunu vurgulayarak, “Mali müşavir mesleğinden çok şey öğrendim. Bu nedenle bilgi ve birikimlerimi toplumun menfaatlerine sunmak istiyorum. O nedenle belediye başkan adayı oldum. Gaziemir’de partim kazanırsa bugüne kadarki tüm deneyimlerimi devletin ve belediyenin insiyatifine sunmak istiyorum” dedi. Belediye meclis üyeliği adaylığı için müracaat eden mali müşavir meslektaşlarımın plan ve bütçe komisyonlarında görmek istediğini vurgulayan Işık, “Oda Başkanımız Şerif Yıldız’ın belirttiği gibi; İZSMMMO’ya kayıtlı ve CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı’na belediye meclis üyeliği için müracaat ederek aday olan mali müşavirlerin öncelikli olarak meclis üyesi olarak görmek istediklerini” ifade etti.

İZSMMMO Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Kuzu da, CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı meslektaşımız Ünal Işık’ın ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, “Işık’ın ziyareti seçim sürecinde mali müşavirlere verdiği önemi gösterdiğini” söyledi. Kuzu, daha sonra Ünal Işık’a seçim çalışmalarında başarılar diledi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Akif Bozdağ Mali Müşavir
    2 ay önce
    Sayın Işık meslektaşım hayırlı ve uğurlu olsun başarılar ve muvaffakiyetler dilerim yanindayız, haberim vardı ziyaretinizden ancan buyuk başkan namzetimiz Cemil Tugay ile beraberdik o saatlerde selam sevgi ve saygılarımla