• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
16:04
Müfredattan Kurtuluş Savaşı'nı silmek isteyenlere sert yanıt
15:52
Bornova Kent Konseyi’nden hayvan hakları için somut adımlar
11:56
Türk kulüpleri Dünya Kupası'na damga vurdu
11:20
Ege'nin yıllık ihracatı 19 milyar dolara ulaştı
11:08
İyonya Rotaract Kulübü kuruldu
11:03
Keşif, eğlence ve öğrenmeyle dopdolu bir yaz
10:51
Mehmet Yiğiner'den Erkan Özkan'a övgü dolu sözler
09:59
Buca’da üreticiye saman desteği
09:41
‘Genetik’le İngiltere yolunu açtı
01:32
Bosch Car Service Bb Raif Oto, müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Kadın girişimcilere özel proje
Genel
Yayınlanma: 22 Mayıs 2026 - 10:20

Kadın girişimcilere özel proje

Genel
22 Mayıs 2026 - 10:20
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kadın girişimcilere özel proje

EGEMENLİK - İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinasyonunda, Kolektif Etki Programı Derneği yürütücülüğünde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi, Yaşar Üniversitesi ve Orimpex paydaşlığında hayata geçirilen ‘Moda Girişimciliği Akademisi’ programının tanışma ve tanıtım toplantısı Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Etkinliğin açılışında konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Akçakaya, ‘Moda Girişimciliği Akademisi’ temasıyla hazırlanan programda, Ege Giyim Sanayicileri Derneği olarak, paydaş olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Akçakaya: “13 kursiyerin markalaşma yolculuğu başlıyor”

KEP Derneği ve Atölyesi’nin geliştirdiği programların, özellikle kadınların ekonomik hayata katılımını destekleme konusunda son derece değerli ve etkili bir rol üstlendiğine işaret eden Akçakaya, “Program kapsamında yer alan; kumaş ve malzeme bilgisi, kalıp ve kesim, baskı teknikleri ve ürün maliyetlendirme gibi eğitim başlıkları, Derneğimizin değerli temsilcileri tarafından yürütülmektedir. Bununla birlikte, kursiyerlere üyelerimizin işletmelerine düzenlenen ziyaretler aracılığıyla üretim süreçlerini yerinde gözlemleme ve kumaş bilgilerini pekiştirme imkânı sağlanmıştır” dedi.

Yoğun başvurular arasından titizlikle seçilen 13 kursiyerin, bu program sayesinde markalaşma yolunda önemli adımlar atacaklarına ve başarılı işlere imza atacaklarına yürekten inandıklarını vurgulayan Akçakaya, “Bu değerli iş birliğinde emeği geçen başta İzmir Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’ne, KEP Derneğine, ev sahipliği ve iş birliği nedeniyle BEGOS Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi’ne ve projede yer alan tüm paydaşlara teşekkür ediyor, programın ilham verici ve sürdürülebilir başarılar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Çelenoğlu: ”Sosyal faydayı gözetiyoruz”

Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Çelenoğlu ise yaptığı konuşmada böylesine anlamlı ve çok boyutlu bir projede paydaş olarak yer almaktan ve lansman toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

‘Moda Girişimciliği Akademisi’ programı olarak adlandırdıkları bu projenin yalnızca bir eğitim süreci değil, aynı zamanda sosyal faydayı üretimle buluşturan örnek bir iş birliği olduğunun altını çizen Çelenoğlu, “Sanayi bölgeleri olarak bizler, sadece üretimin değil; aynı zamanda gelişimin, dönüşümün ve toplumsal katkının da merkezinde yer almak zorundayız. Bu bakış açısıyla, özellikle kadınların ekonomik hayata daha güçlü katılımını destekleyen bu tür projeleri son derece kıymetli buluyoruz. 13 kursiyerin, burada edindikleri bilgi ve deneyimle kendi yolculuklarında güçlü adımlar atacaklarına ve gelecekte önemli başarılara imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

Program sonunda kursiyerler kendi girişimci hikayelerini oluşturacak ve marka yolculuğuna adım atacaklar.

Kocagül: ”Eğitimle Güçlenen Kadınlar Sektöre Hazırlanıyor”

İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Kocagül ise ; KEP Kolektif Etki Programı Derneği’nin ikincisini başlattığı ‘Moda Girişimciliği Akademisi’ programına destek vermekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kadınların iş hayatına atılması amacıyla oluşturulan bu program kapsamında aldıkları tüm eğitimlerin çok değerli olduğuna dikkat çeken Kocagül, kursiyerler ile tanışma ve hikayelerini dinleme fırsatı bulduklarını belirtti. Kursiyerlerin azmi ve motivasyonundan etkilendiğini dile getiren Kocagül, eğitim sürecinin sonunda sektöre donanımlı, bilinçli ve üretime hazır kadınların kazandırılacağına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

KEP Kolektif Etki Programı Derneği’nin danışmanı Arsev Düşenkalkan ve Başkan Yardımcısı Buse Dalgıç ‘Moda Girişimciliği Akademisi’ projesi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Proje için çok yoğun başvuru içinden seçilen 13 kadının sektörel bilgilerle donanımlarının sağlanarak projenin en sonunda gerçekleştirilecek olan defile ile ürünlerinin sergileneceği belirtildi. 

Ege Giyim Sanayicileri Derneği geçmiş dönem Başkanı Mukadder Özden ise  kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada; kendi markasını yaratırken izlediği yolları ve tecrübelerini kursiyerler ile paylaştı. karşılaşılabilecek tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan çalışmanın, üretmeye devam etmenin ve dayanışma içinde hareket etmenin önemine dikkat çekti.


 

2026/05/11830023081779434572.jpeg
2026/05/18504591991779434570.jpeg
2026/05/4683783751779434573.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bornova Kent Konseyi’nden hayvan hakları için somut adımlar
Bornova Kent Konseyi’nden hayvan hakları için somut adımlar
İyonya Rotaract Kulübü kuruldu
İyonya Rotaract Kulübü kuruldu
Keşif, eğlence ve öğrenmeyle dopdolu bir yaz
Keşif, eğlence ve öğrenmeyle dopdolu bir yaz
Mehmet Yiğiner'den Erkan Özkan'a övgü dolu sözler
Mehmet Yiğiner'den Erkan Özkan'a övgü dolu sözler
Son Haberler
Müfredattan Kurtuluş Savaşı'nı silmek isteyenlere sert yanıt
Müfredattan Kurtuluş Savaşı'nı silmek isteyenlere sert yanıt
Bornova Kent Konseyi’nden hayvan hakları için somut adımlar
Bornova Kent Konseyi’nden hayvan hakları için somut adımlar
Türk kulüpleri Dünya Kupası'na damga vurdu
Türk kulüpleri Dünya Kupası'na damga vurdu
Ege'nin yıllık ihracatı 19 milyar dolara ulaştı
Ege'nin yıllık ihracatı 19 milyar dolara ulaştı
İyonya Rotaract Kulübü kuruldu
İyonya Rotaract Kulübü kuruldu
Hisarcıklıoğlu, Yorgancılar ve Olgun el ele
Hisarcıklıoğlu, Yorgancılar ve Olgun el ele

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo