KalDer üyelerinden Meditera ziyareti

KalDer üyelerinden Meditera ziyareti
16 Nisan 2024 - 10:00

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) faaliyet gösteren Meditera firmasına teknik gezi düzenledi. KalDer İzmir Şubesi üyesi 20 firmanın teknik müdür, yönetici ve mühendislerinin katılım gösterdiği teknik gezide kurum içi eğitimler için kurulan MedAkademi’nin çalışma prensipleri, Meditera’nın kalite yönetimi ve üretim aşamaları katılımcılara aktarıldı.  

MedAkademi tanıtıldı 

KalDer İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen teknik gezide Meditera Kalite Direktörü Cenk Kılıç Kalkan firma hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sonrasında Kalite Direktörlüğüne bağlı MedAkademi Birimi adına MedAkademi Deneyimli Uzmanı Burcu Sarpkaya Akademi biriminin işlevlerini, e-içerik hazırlama stratejilerini, akademide uygulanan oyunlaştırma ve kullanıcı deneyimini artırmada kullandıkları öğretim yöntem ve tekniklerini paylaştı. 

Yalın üretim farkındalık eğitimi

Teknik gezi programın 2. bölümünde Meditera Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Erdem Tahtalı üretimde verimlilik, duruşları minimalize etme ve izlenebilirliği sağlama amaçlı geliştirdikleri MES sistemine ait veri toplama ve geliştirme akışları hakkında gerçekleşen uygulamaları aktardı.

Son bölümde ise Sürekli Gelişim Yöneticisi Mehmet Geçgel, Meditera’da uygulanan ‘Yalın Üretim’ süreçlerini, yalın üretim adına gerçekleşen farkındalık eğitimlerini ve uygulanan Kaizen sistemleri hakkında bilgi verdi. Teknik Gezi fabrika turu ile tamamlandı.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum