• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
12:06
Farkındalık kadınların gücünü ortaya çıkarıyor
11:21
İzmir’in kadınlarıyla tam yol ileri
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yerel
  3. Karabağlar'da Hocalı katliamı unutulmadı
Yerel
Yayınlanma: 26 Şubat 2026 - 15:49

Karabağlar'da Hocalı katliamı unutulmadı

Yerel
26 Şubat 2026 - 15:49
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karabağlar'da Hocalı katliamı unutulmadı

EGEMENLİK - Karabağlar Belediyesi, 26 Şubat 1992’de Dağlık Karabağ’da yaşanan Hocalı Katliamında hayatını kaybedenleri düzenlenen törenle bir kez daha andı.

Salih Omurtak Mahallesi’ndeki Hocalı Anıtı önünde düzenlenen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Türkiye Dairesi Başkanı Cavid İsmayil, Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı, Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Teşkilatı Başkanı Gürsel Özdemir, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Volkan Gürboğa,  belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Başkan Kınay’dan İnsanlık ve Barış Mesajı

Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşının okunmasının ardından konuşan Başkan Helil Kınay, Hocalı’da yaşanan acıların unutulmaması gerektiğini vurguladı. “Bu acı sadece kan değil; hayatlar, anılar ve umutlar üzerinden de yaşandı” diyen Kınay, savaşın insanlık suçlarına yol açtığını belirtti. “Savaş öldürür, parçalar, yok eder; bizler ise barışı savunmalı ve masumları korumalıyız” ifadelerini kullandı.

Kınay, anmaların hatırlamanın bir sorumluluk olduğunu söyleyerek, geçmişin yükünü taşırken geleceğe umut ve güven yaratmanın önemine dikkat çekti. “Bu acıyı yaratan anlayışlara karşı dimdik durmalıyız. Geleceği yaratacak olan bizleriz ve bir arada olmalıyız” diyerek birlik ve dayanışma mesajı verdi. Konuşmasını, “Anıları ve umutlarıyla kaybettiklerimiz bizlerle beraber yaşayacak. Buradaki kalp ve yürek hepinize emanet. Karabağlar, aynı toprak, aynı vatan, aynı inanç ve kardeşliğin parçasıdır. Birlikte geçmişten ders alarak geleceğe umutla yürüyelim” sözleriyle tamamladı.

Karabağlar’ın Gösterdiği Dayanışma Acımızı Hafifletiyor

Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Türkiye Dairesi Başkanı Cavid İsmayil, Hocalı faciasının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Karabağlar Belediyesi ve etkinliğe destek veren herkese teşekkür eden İsmail, “Karabağlar’ın gösterdiği dayanışma, acımızı hafifletiyor ve geleceğe umut veriyor” dedi. İsmail, Türk dünyasına birlik çağrısı yaparak benzer acıların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı ise Azerbaycan’ın sabır ve stratejiyle güçlenerek 45 günde işgal edilen topraklarını geri almasını anlattı. Şehit ve gazilere minnettarlığını dile getiren Ambarcı, “Bugün Azerbaycan’ın gösterdiği kararlılık, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadele ruhunu günümüze taşıyor” dedi. Ayrıca sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve gazilere teşekkür ederek birlik mesajı verdi.

Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Teşkilatı Başkanı Gürsel Özdemir ise konuşmasında Karabağlar Belediyesi’ne ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, Azerbaycan ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı

“MEN Xocalıyam” Gösterisi ve Gökyüzüne Güvercin Bıraktılar

Konuşmaların ardından, Azerbaycan Kültür Elçisi yönetmen Roza İbadova Kocamaz yönetiminde hazırlanan “MEN Xocalıyam” tiyatral dans gösterisi ilgi gördü. Gösteri sonunda Başkan Kınay ve konuklar, gökyüzüne güvercin bırakarak birlik ve dayanışma mesajı verdiler.

Etkinlik, Hocalı Anıtı’na katılımcıların kırmızı karanfiller sunarak hayatını kaybedenleri bir kez daha anmasıyla sona erdi.

2026/02/5252756461772110645.jpeg
2026/02/12660681821772110650.jpeg
2026/02/8932846691772110643.jpeg
2026/02/15883002851772110661.jpeg
2026/02/12624515241772110660.jpeg
2026/02/2658072471772110660.jpeg
2026/02/13649972371772110662.jpeg
2026/02/6430713331772110677.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Farkındalık kadınların gücünü ortaya çıkarıyor
Farkındalık kadınların gücünü ortaya çıkarıyor
'Eşitlik, Emek ve Mücadele’nin sesi Karabağlar'da yükseldi
'Eşitlik, Emek ve Mücadele’nin sesi Karabağlar'da yükseldi
Balçova’da Ramazan şenliği coşkusu
Balçova’da Ramazan şenliği coşkusu
Urla, iki yılda beşinci uluslararası ödülünü kazandı
Urla, iki yılda beşinci uluslararası ödülünü kazandı
Son Haberler
Farkındalık kadınların gücünü ortaya çıkarıyor
Farkındalık kadınların gücünü ortaya çıkarıyor
İzmir’in kadınlarıyla tam yol ileri
İzmir’in kadınlarıyla tam yol ileri
İZSİAD Başkanı Yüksel: “Made İn Europe Türkiye için büyük bir fırsattır”
İZSİAD Başkanı Yüksel: “Made İn Europe Türkiye için büyük...
'Eşitlik, Emek ve Mücadele’nin sesi Karabağlar'da yükseldi
'Eşitlik, Emek ve Mücadele’nin sesi Karabağlar'da yükseldi
Balçova’da Ramazan şenliği coşkusu
Balçova’da Ramazan şenliği coşkusu
BASİFED Akademi eğitimleri sürüyor
BASİFED Akademi eğitimleri sürüyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim