• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
16:04
Müfredattan Kurtuluş Savaşı'nı silmek isteyenlere sert yanıt
15:52
Bornova Kent Konseyi’nden hayvan hakları için somut adımlar
11:56
Türk kulüpleri Dünya Kupası'na damga vurdu
11:20
Ege'nin yıllık ihracatı 19 milyar dolara ulaştı
11:08
İyonya Rotaract Kulübü kuruldu
11:03
Keşif, eğlence ve öğrenmeyle dopdolu bir yaz
10:51
Mehmet Yiğiner'den Erkan Özkan'a övgü dolu sözler
09:59
Buca’da üreticiye saman desteği
09:41
‘Genetik’le İngiltere yolunu açtı
01:32
Bosch Car Service Bb Raif Oto, müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Kıbrıslı özel çocuklardan, alkışlanan "HAMLET" performansı
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 21 Mayıs 2026 - 12:57

Kıbrıslı özel çocuklardan, alkışlanan "HAMLET" performansı

Kültür-Sanat
21 Mayıs 2026 - 12:57
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kıbrıslı özel çocuklardan, alkışlanan “HAMLET” performansı

Gazi Mağusa Özel Eğitim ve İş Okulu öğrencilerinin, Noyanlar Şirketler Grubu'nun sponsorluğunda Ege Perla AVM Performance Hall'de sahneledikleri “Hamlet Olmak” adlı oyunu İzmirli tiyatro severlerle buluştu.

Proje Koordinatörü ve Tiyatro Eğitmeni Atakan Bayraktaroğlu'nun Shakespeare'den uyarladığı tek perdelik oyunda Kuzey Kıbrıslı 14 özel çocuk rol aldı.

İlk dört tiyatro gösterimini Kıbrıs'ta gerçekleştiren Gazi Mağusa Özel Eğitim ve İş Okulu öğrencileri final gösteriminde İzmirliler'le bir araya geldi.

Salonu tıklım tıklım dolduran İzmirli seyircilerin gösterdiği ilgiden ötürü memnun olduklarını belirten Proje Koordinatörü ve Tiyatro Eğitmeni Atakan Bayraktaroğlu, “18 yıldır tiyatro sanatıyla uğraşıyorum. Hem oyuncu, hem de eğitimci olarak çalıştım. Özel gereksinimli bireylerle tiyatroyu buluşturma fikriyle bu yola 4 yıl önce çıktık ve bu bizim 5'inci oyunumuz oldu. Oyunumuzu ilk kez Kıbrıs dışına taşıyarak İzmir'e getirmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. William Shakespeare'in Hamlet'ini orijinalini bozmadan özel çocuklarımız için uyarladık. Her öğrencimizin bireysel farklılıklarını da göz önüne alınarak karakterleri oluşturduk. Oyunumuzun sponsoru ise ilk günden itibaren bize her adımda ve bütün süreçlerde maddi, manevi büyük destek veren ve sanat dostu Noyanlar Şirketler Grubu oldu. Kendilerine her adımımızdaki bu anlamlı destekleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

14 özel çocuktan özel performans

Özel gereksinimli çocukların gerçekleştirdiği bu tiyatro çalışmasının örneklerinin sadece birkaç Avrupa ülkesi ve Amerika'da olduğuna dikkat çeken Bayraktaroğlu şu bilgileri verdi: “Oyunda rol alan öğrencilerimiz 18 yaş altı ama oyunlarımızın hepsi yetişkin seyirciye yönelik. Öğrencilerimiz üstün bir performans sergiliyor; çocuk oyunu yapmıyoruz. Oyunun uyarlamasını ben yazdım, toplam 4 kişilik bir ekibiz. 5 buçuk aylık bir çalışma sürecimiz oldu. Son aşamalarda farklı ekipler de bizlere destek oldu. 14 özel gereksinimli çocuğumuz var. Prens Hamlet'i oynayan en küçük öğrencimiz Selim Fikret Küçükkutlu 10 yaşında. Tiyatro şu an onların bütün hayatı. İnanılmaz bir tutku ve aşk dolular tiyatroya karşı. Hem kendileri, hem de aileleriyle tiyatroya çok bağlandılar”

Toplumsal farkındalık yaratıyoruz

Özel gereksinimli bireylerin toplumda maalesef ötekileştirildiğini hatırlatan Atakan Bayraktaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Neler yapabilecekleri konusunda toplum olarak zihnimizde onları sınırlandırıyoruz. Çocuklarımız çok inandı, biz çok inandık, velilerimiz de çok inandı. Gidip oynadığımız her yerde seyircilerimiz oyunu izledikten sonra bize 'Ne anlatmak istediğinizi izledikten sonra anladık" diyorlar. Çocuklarımızın empati, sosyal iletişim becerileri ve mizah anlayışları gelişti. Kendi aralarındaki arkadaşlıkları, dostlukları arttı. Bunlar bizim için çok kıymetli şeyler. Çünkü özel eğitim sadece dört duvar arasında yapılan derslerden ibaret bir alan değil. Her çocuk özeldir ve her çocuğun öğrenme süreçleri farklılık gösteriyor. Fakat aldığımız sonuçlar çok başarılı oldu. Bizler biraz da toplumsal farkındalık yaratıp önyargıları değiştirmek için bu sevdiğimiz işi yapıyoruz”

Noyanlar Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü Zarif Noyan: “Özel çocuklarımız tiyatro sevgileri ve inançlarıyla hayata bakışımızı değiştirdiler”

Oyunun sonunda özel öğrencilerle sahnede kucaklaşan Noyanlar Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü Zarif Noyan da duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bu gece yüreğimdeki kelimeleri ve kalbimdeki düşünceleri dile getirmekte zorlanıyorum. Bir çocuğun kalbine dokunmak, onların hayatına dokunmaktır. Bunu bu gece bir kez daha anladım. İlk gösterilerinde benim yanıma kucak dolusu çiçekleriyle geldiklerinde onların hayallerine şahitlik ettim. Hayatı boyunca uçağa hiç binmemiş çocuklarımızı gördüm. Biz bu gece aslında bu sahnede bir tiyatro oyunu izlemedik. Biz bu burada özel çocuklarımızın başarısını, emeklerini, sevgilerini ve değerlerini gördük. Tiyatro sevgileri ve inançlarıyla bizim hayata bakış açımızı değiştiren düşüncelerine şahitlik ettik. İyi ki varsınız sevgili çocuklar. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan ailelerimize, öğretmenlerimize, bize İzmir'de ev sahipliği yapan herkese bu anlamlı desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz”

55 dakikalık tek perdelik oyun, salonda duygu dolu anlar yaşatırken; performanslarıyla ayakta alkışlanan Gazi Mağusa Özel Eğitim ve İş Okulu öğrencilerinin mutluluğu görülmeye değerdi.


 

2026/05/13733876231779357604.jpeg
2026/05/11867458911779357606.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Saya Holding, Klaros kazılarına desteğini sürdürüyor
Saya Holding, Klaros kazılarına desteğini sürdürüyor
Yaşar Müzesi'nde yeni buluşma serisi
Yaşar Müzesi'nde yeni buluşma serisi "Bir Maniniz Yoksa..."
İstinyePark İzmir Açık Hava Sineması sezonu açtı
İstinyePark İzmir Açık Hava Sineması sezonu açtı
Kayıp filmi perdeye taşıdı
Kayıp filmi perdeye taşıdı
Son Haberler
Müfredattan Kurtuluş Savaşı'nı silmek isteyenlere sert yanıt
Müfredattan Kurtuluş Savaşı'nı silmek isteyenlere sert yanıt
Bornova Kent Konseyi’nden hayvan hakları için somut adımlar
Bornova Kent Konseyi’nden hayvan hakları için somut adımlar
Türk kulüpleri Dünya Kupası'na damga vurdu
Türk kulüpleri Dünya Kupası'na damga vurdu
Ege'nin yıllık ihracatı 19 milyar dolara ulaştı
Ege'nin yıllık ihracatı 19 milyar dolara ulaştı
İyonya Rotaract Kulübü kuruldu
İyonya Rotaract Kulübü kuruldu
Alevlere karşı yangın duvarı
Alevlere karşı yangın duvarı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Yeni Slow Radyo