• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
21:41
“Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
21:28
Özgür Özel herkesi yarın Saraçhane'ye davet etti
20:47
Başkan Tugay yangın bölgesini inceledi
18:15
Doğanbey’de yangın kontrol altına alındı
17:55
Les Ottomans Otel yeni sahibini buldu
16:36
Son 2 gündeki 9 orman yangınından 8'i insan kaynaklı
14:54
Mali tatilin sadece adı var
14:16
Kadın istihdamını arttıran imza
14:06
STAR Rafineri, “2024 İhracat Şampiyonları” listesinde 5. sırada
13:24
Çocuklar uzaya ilk adımı Uzay Kampı Türkiye'de atıyor
12:50
MoneyPay'den bir deneyim: Money Yemek Kartı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yerel
  3. Konak'ta greve nokta koyan imza
Yerel
Yayınlanma: 09 Mayıs 2025 - 08:01

Konak'ta greve nokta koyan imza

Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketi bünyesinde çalışan işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesinde son noktayı Başkan Mutlu koydu. İşçiden yana tavır sergileyen ve yüzde 45 zamma imza atan Başkan Mutlu, “Toplu sözleşmemizin tüm çalışma arkadaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Yine hep birlikte, yan yana, omuz omuza Konak için güzel şeyler yapacağız” dedi.

Yerel
09 Mayıs 2025 - 08:01
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konak’ta greve nokta koyan imza

Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketi bünyesinde çalışan işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesinde son noktayı Başkan Mutlu koydu. İşçiden yana tavır sergileyen ve yüzde 45 zamma imza atan Başkan Mutlu, “Toplu sözleşmemizin tüm çalışma arkadaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Yine hep birlikte, yan yana, omuz omuza Konak için güzel şeyler yapacağız” dedi. Sözleşme neticesinde Konak’ta 8 bin 500 TL gıda kartı ve ek haklar dahil en düşük maaş net 58 bin 94 TL, en yüksek maaş ise 77 bin 500 TL olarak belirlendi.

EGEMENLİK - Konak Belediyesi’ne ait MERBEL A.Ş. çalışanlarının üyesi olduğu DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 5 Nolu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında devam eden 11’inci dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde imzalar atıldı. Sendika ve SODEMSEN arasında bir süredir görüşmeleri devam eden ve grev sürecinin başladığı toplu iş sözleşmesinde Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu masaya oturarak belediye emekçilerinin birinci ağızdan dinledi. Mesai arkadaşlarının taleplerine kulak veren Başkan Mutlu, Konak Belediyesi emekçilerinin alın terine, üretkenliğine ve sendikal mücadele hakkına saygının Konak Belediyesi’nin temel ilkelerinden olduğunu hatırlattı. Yapılan görüşmeler neticesinde yüzde 45 zam için Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında sandık kuruldu. İki gündür süren grevin ardından sandığa giden belediye işçilerinin yapılan zamma “Evet” demesiyle grev sonlandı. Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketi bünyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi sonucuna göre 84 yevmiye ikramiye ve 8 bin 500 TL gıda kartı gibi ek haklar dahil en düşük maaş net 58 bin 94 TL, en yüksek maaş ise 77 bin 500 TL olarak belirlendi. Öte yandan toplu sözleşmeye ilk kez giren maddeler arasında şoförlere direksiyon primi, kıdem zammı ve kadın işçilere ayda bir gün regl izni yer aldı. 

 

Mutlu: Yine hep birlikte, yan yana

Toplu sözleşmeye imza atan Başkan Mutlu, Konak için omuz omuza çalışmaya devam edecekleri mesajını verdi ve şu ifadeleri kullandı: “Gece gündüz devam eden sözleşme maratonumuzun sonuna geldik. Toplu sözleşmemizin tüm çalışma arkadaşlarımız için hayırlı olmasını; Sizlere, ailenizle birlikte harcarken sağlık, mutluluk getirmesini diliyorum. Yine hep birlikte, yan yana, omuz omuza Konak için güzel şeyler yapacağız. Konak Belediyesi’ndeki ilk sözleşmemiz hayırlı olsun.”

 

Korkmaz: İşçilerin taleplerine cevap verebilmek için elinden geleni yaptı

SODEMSEN Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, sözleşmenin hem işçiye hem belediyeye hayırlı olmasını temenni ederek, “Belediye başkanımız, sendikamızın ve işçilerimizin taleplerine en yakın ölçüde cevap verebilmek için elinden geleni yaptı. Sonuçta toplu sözleşmeyle elde edilen hakların hem işçilerimize ve ailelerine hem de belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

“Son noktayı Başkan Mutlu koydu”

DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, Başkan Mutlu’nun sürece son noktayı koyan isim olduğuna dikkat çekerek teşekkürlerini şu sözlerle iletti: “Temsilci arkadaşlarla uyum içerisinde taslak hazırlayıp bu sürece kadar geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son gün özellikle bu sürecin tamamlanması için elinden gelen katkıyı koyan çok ciddi anlamda yanımızda olan, toplu sözleşmeye en son noktayı koyan belediye başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Konak yeniden pırıl pırıl

Grevin sonlanmasıyla beraber Konak Belediyesi’nin çöp kamyonları yeniden yollara koyuldu. Bir yandan toplu sözleşme imzalanırken bir yandan da temizlik ekipleri kontak açarak ilçenin dört bir yanında çöpleri toplamak ve kentte hijyen ve düzeni sağlamak için işbaşı yaptı.


 

2025/05/4909088301746767172.jpeg
2025/05/15772504271746767169.jpeg
2025/05/12840931591746767170.jpeg
2025/05/5869250271746767188.jpeg
2025/05/18074514691746767201.jpeg
2025/05/6187882601746767209.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başkan Eşki’den Fincancılar Çarşısı ziyareti
Başkan Eşki’den Fincancılar Çarşısı ziyareti
Hayvancılık yapan köylülere saman desteği
Hayvancılık yapan köylülere saman desteği
Urla, 30 Haziran'da Ata'sını saygıyla anacak
Urla, 30 Haziran'da Ata'sını saygıyla anacak
Buca’da eylem sona erdi
Buca’da eylem sona erdi
Son Haberler
“Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
“Ülke demokrasisinin sağlam ve sağlıklı partilere ihtiyacı var”
Özgür Özel herkesi yarın Saraçhane'ye davet etti
Özgür Özel herkesi yarın Saraçhane'ye davet etti
Başkan Tugay yangın bölgesini inceledi
Başkan Tugay yangın bölgesini inceledi
Doğanbey’de yangın kontrol altına alındı
Doğanbey’de yangın kontrol altına alındı
Les Ottomans Otel yeni sahibini buldu
Les Ottomans Otel yeni sahibini buldu
Yarımadadan 'Mehmet Kuzu'ya güçlü destek
Yarımadadan 'Mehmet Kuzu'ya güçlü destek

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim