KOSBİ'de "Okul-Sanayi İşbirliği Buluşması"

KOSBİ'de "Okul-Sanayi İşbirliği Buluşması"
08 Kasım 2023 - 10:21

KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Okul-Sanayi İşbirliği Buluşması” düzenlendi. KOSBİ sanayicilerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmaya Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Eren, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu, Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Aktı, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel ve sanayiciler katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Ardıç, bugünkü toplantının amacının meslek edindirme kursları ve mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili bilgilendirme yapmak olduğunu söyledi. 

KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL hakkında bilgiler paylaşan ve okulda 4 dal 5 alanda toplam 457 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Okul Müdürü Ardıç, “108 öğrencimizi geçtiğimiz yıl mezun verdik. Bu mezunlarımızın 11’i kendi alanları ile ilgili mühendislik bölümlerine yerleşti. 45 öğrencimiz iki yıllık meslek yüksekokullarına, 50’ye yakın öğrencimiz ise buradaki firmalarda işe başladılar” dedi. 

Ardıç:“Meslek edindirme kursları sanayicilerin hizmetinde”

Mayıs ayında Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi ile bir protokol imzaladıklarını söyleyen Ardıç, “Bu süreçteki edindiğimiz tecrübelerle, bugün yapacağımız anket ve görüşmelerle bölge sanayicisinin ihtiyaç duyduğu alanları belirleyerek o alana yönelik meslek edindirme kursları açacağız” dedi. 

Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları Firması ile bir eğitim gerçekleştirdiklerini söyleyen Ardıç, “Yeni dönemde de sanayicilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda, vasıfsız çalışanları nitelikli hale getirmenin ilk adımını burada açacağımız meslek edindirme kursları ile atacağız” diye konuştu. 

“İhtiyaca göre işgücü geliştireceğiz”

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren ise KOSBİ olarak bölgemizdeki firmaların nitelikli çalışanlara sahip olmasının bu çalışmanın temel hedefi olduğunu söyledi.  Meslek edindirme kursları ile ihtiyaç olan alanlarda işgücü geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Diren, “Sanayi-Okul işbirliği ile bölge sanayicisinin ihtiyaç duyduğu mesleki kurslar da okulumuzun katkısıyla sanayicimizin hizmetinde olacak” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları Süreç İyileştirme Müdürü Emre Güldoğan, Kemalpaşa Halk Eğitim Müdürü Cengiz Aktı, Bilge Mesleki Yeterlilik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı İkram Taşdemir birer sunum gerçekleştirdi. Sonrasında öğrencilerin mesleki eğitimin dünü ve bugününü canlandırdığı bir gösteriden sonra sanayicilerin ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çevrimiçi bir anket de düzenlendi. Etkinlik, okulun atölyelerinin gezilerek sanayicilere tanıtılmasıyla son buldu.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum