KOSBİ MTAL Meslek Edindirme Kursu ilk mezunlarını verdi

KOSBİ MTAL	Meslek Edindirme Kursu ilk mezunlarını verdi
16 Şubat 2024 - 11:42

KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (KOSBİ MTAL) KOSBİ bünyesindeki firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü karşılamak ve işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla açtığı KOSBİ Meslek Edindirme Kursu ilk mezunlarını verdi. 

Özel KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Ardıç, ilk etapta Gazaltı Kaynakçılığı Geliştirme ve Uyum Eğitimi, CNC Tornada Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi, Akıllı Role ve Mikro Seviye PLC Geliştirme ve Uyum Eğitimi’nin açıldığını söyleyerek kurs programının ilk mezunlarını verdiğini söyledi. 

Meslek ve iş sahibi oluyorlar

Kursiyerlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra Krea Makina firmasında iş başı yaptıklarını söyleyen Ardıç, “Kendilerini iş yerinde ziyaret katılım belgelerini verdik” dedi. Mesleki eğitimin ülkemizde çok değerli ve önemli olduğunu belirten Ardıç, “Ancak mesleki eğitim hala tercih edilir değil. Bu olumsuz algıyı kırmak için çalışırken öte yandan bir meslek sahibi olmayan, istihdama katılma noktasında zorlanan insanlara da katkı sunmayı bu ülkeye bir borç biliyoruz” dedi. 

Başvurular sürüyor

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin düzenlediği Meslek edindirme eğitimleri devam ediyor. Kursa katılmak isteyenler https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZdVtSwmkydzcqR26yHUXe9ft4a2BVhNlulXHIFeuSmaNilg/viewform adresine girerek formu doldurabilirler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum