• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
00:51
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
00:42
Ödemiş’te yangınla mücadele sürüyor
00:29
"Yargılamalar tutuksuz olmalı"
00:17
İzmir'in dört bir yanı alevlere teslim
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Mali müşavirler "Muhasebe Şenliği"nde buluştu
Genel
Yayınlanma: 07 Ekim 2024 - 17:58
Güncelleme: 07 Ekim 2024 - 21:27

Mali müşavirler "Muhasebe Şenliği"nde buluştu

Genel
07 Ekim 2024 - 17:58
Güncelleme: 07 Ekim 2024 - 21:27
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mali müşavirler
HABER: LEVENT HAMURCUOĞLU

EGEMENLİK - İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) tarafından düzenlenen “Muhasebe Şenliği” Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. İletişim ve Beden Dili Uzmanı Dilek Selçuk, İletişimin Sessiz Gücü: Beden Dili, Yönetici Koçu Ruhan Maral, İş Hayatında Stres Yönetimi, Yazar SMMM İsmail Tekbaş ise, Uzay Muhasebesi ve Yapay Zeka konularını katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Şenlik kapsamında, seminerden sonra katılımcılar “Dans, Müzik ve DJ Performans” eşliğinde doyasıya eğlendi.

Muhasebe Şenliği’ne; İzmir Milletvekili Rıfat T. Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, İzmir Defterdarı Ömer Alanlı, İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin ve çok sayıda mali müşavir katıldı.

Muhasebe Şenliği’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren İZSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kuzu, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kadın katliamını ve felaketini şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, “bir daha yaşanmaması için elimizden ne geliyorsa meslektaşlar olarak, insanlık olarak kadın cinayetlerini durdurmamız gerekiyor. Kadın cinayeti bir insanlık suçu olarak gördüklerini” söyledi.

Dünya’da iletişimin ve teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla yaşandığı günümüzde dijitalleşme çağının muhasebe üzerinde etkilerini yakından izlediklerini belirten Kuzu, “Muhasebe Şenliği ile uluslararası ticaretin muhasebe mesleğine olan etkilerini anlatma yönünden ve özellikle son yıllarda hayatımıza giren yeni muhasebe kavramlarını tarih ile felsefe ışığında değerlendirilmesi ve dijital dönüşüme uyum sağlaması yönünde sürdürülebilirliğe yönelik önemli katkılar sağlamasını hedeflediklerini” söyledi.

Muhasebe mesleği ile meslektaşlara verilen değeri artırmak için bir araya gelerek dayanışmayı sağlamak, ülkemizin ve dünyanın geldiği noktada mesleki ihtiyaçlar ile çözüm önerilerini üretmek olduğunu belirten Kuzu, “Mali müşavirlik toplumun ekonomik ve sosyal dokusuna yön veren vazgeçilmez bir meslek dalıdır. İzmir Mali Müşavirler Odası olarak, meslektaşlarımızın sorunlarını giderilmesiyle ilgili elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimize ve gece gündüz çalışacağımıza buradan tekrar söz veriyorum” açıklamasında bulundu.

İZSMMMO Başkanı Kuzu, konuşmasında daha sonra şu görüşlere yer verdi: “İnsanlık önüne gelen problemleri çözmek zorunda olduğundan dolayı muhasebeciliğin de kendine dair sorunları var. Bu sorunları çözmek anlamında bir iradenin temsilcileriyiz Benzetme yapmak gerekirse; odamız arı kovanı, meslektaşlarımızda arı gibi sürekli bir çabalama içinde, bu nedenle muhasebe şenliğinde belirtmek isterim ki; kovanın ağzını üreten, çalışan güzel projelerle gelen her meslektaşımıza kapımız sonuna kadar açık.”

"Muhasebe dünyası sürekli gelişen, değişen bir yapıya sahip. Küreselleşen ekonomide yeni yasal düzenlemeler, teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm muhasebe mesleğini her geçen gün daha önemli hale getirmektedir. Artık muhasebeciler sadece defter tutan, rapor hazırlayan kişiler değil, iş dünyasının stratejik kararlarını destekleyen, analiz yapan ve işletmelerin finansal yönetimlerinde kilit rol oynayan destek dalıdır. Muhasebe mesleği bir sanattır. Dışarıdan bakıldığında yalnızca sayılarla, rakamlarla ve mali devrimlerle ilgili örnekler veriliyor. Aslında bu meslek disiplin ve analitik düşünce ile çözüm odaklı yaklaşım gerektiriyor. Buradaki her bir katılımcının bu mesleğin saygın temsilcisi olarak işletmelere değer katacağını ve toplumun ekonomik yapısına önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Bu nedenle gerçekleştirdiğimiz seminerler ile hem mesleki hem de kişisel gelişimde büyük katkı sağlayacaktır. Dilek Selçuk beden dilini, Ruhan Maral stres yönetimini, ismail Tektaş ise, uzay muhasebesi ve yapay zeka konularıyla çok şey öğretecek.”

Muhasebe Şenliği’ni her yıl gerçekleştrimek için gelenekselleştirmeyi düşündüklerini vurgulayan Kuzu, “Muhasebe Şenliği’ne katkı koyan, sponsor olarak destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Muhasebe Şenliği’nin Türkiye’de ilk defa İzmir’de gerçekleşiyor. Bundan dolayı heyecanlı olduklarını ve bir ilki yaşadıklarından dolayı salonu yoğun olarak dolduran katılımcılara memnuniyetimi ifade etmek istiyorum” dedi.

2024/10/5630418511728313536.jpeg
2024/10/13296144251728313542.jpeg
2024/10/12003450341728313531.jpeg
2024/10/19505001481728313529.jpeg
2024/10/10207876661728313534.jpeg
2024/10/8007846441728313544.jpeg
2024/10/3573852771728313535.jpeg
2024/10/2872747071728325586.jpeg
2024/10/5382490681728325590.jpeg
2024/10/6611414801728325585.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Deluxia Park Residence’ta teslimler başladı
Deluxia Park Residence’ta teslimler başladı
EGİKAD üyeleri yaza birlikte “Merhaba” dedi
EGİKAD üyeleri yaza birlikte “Merhaba” dedi
Bilal Doğan'dan Kuzu'ya anlamlı ziyaret
Bilal Doğan'dan Kuzu'ya anlamlı ziyaret
İZSMMMO'ya Öncü ve Cumhuriyetçi Grup üyelerinden anlamlı ziyaret
İZSMMMO'ya Öncü ve Cumhuriyetçi Grup üyelerinden anlamlı ziyaret
Son Haberler
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
Ödemiş’te yangınla mücadele sürüyor
Ödemiş’te yangınla mücadele sürüyor
"Yargılamalar tutuksuz olmalı"
İzmir'in dört bir yanı alevlere teslim
İzmir'in dört bir yanı alevlere teslim
GDZ Elektrik'ten 'yangın' açıklaması
GDZ Elektrik'ten 'yangın' açıklaması
Erkunt'tan Bursa'nın bağ ve bahçelerine özel traktör
Erkunt'tan Bursa'nın bağ ve bahçelerine özel traktör

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim