Parkinson hastaları Medicana İzmir'de buluştu

Medicana International İzmir Hastanesi, Parkinson Hastaları ve Yakınları Derneği iş birliğiyle Parkinson hastalığı hakkında farkındalık yaratmak, hasta ve hasta yakınlarına destek olmak için bir etkinlik gerçekleştirdi. Parkinson hastaları ve yakınları, müzik dinletisi eşliğinde keyifli vakit geçirirken, uzman hekimler Parkinson’un teşhis ve tedavisinde dünyadaki son gelişmeleri paylaştı. 

Parkinson hastaları Medicana İzmir'de buluştu
06 Nisan 2024 - 22:49

Beyin hücrelerinde kayıp ile seyreden ve yavaş ilerleyen bir beyin hastalığı olan Parkinson’a karşı farkındalık yaratmak için Medicana International İzmir Hastanesi, Parkinson hasta ve yakınlarını ağırladı. Düzenlenen etkinlikte Parkinson hastaları ve yakınları, uzman hekimlerle bir araya geldi. Parkinson’un teşhis ve tedavisinde dünyada yaşanan gelişmelerin ele alındığı etkinlikte, “Parkinson hastalığının farkındayız, yanınızdayız” mesajı verildi.  

“Parkinson ile Alzheimer karıştırılıyor”

Etkinlikte konuşma yapan Parkinson Hastaları ve Yakınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülnur Kelçe, Parkinson hastalığında toplumsal farkındalığın önemini vurgulayarak,  toplumda bu konuda büyük bir eksiklik olduğuna değindi. Kelçe, Parkinson hastalığının genelde Alzheimer hastalığı ile karıştırıldığını belirtti: “Derneğimizin en önemli amacı, toplumsal farkındalık sağlamak. Ancak hala bu farkındalık toplumumuzda çok eksik. Bir gün uyanıyorsunuz ve bütün hayatınızın değiştiğini görüyorsunuz, hepimiz aslında birer Parkinson hastası adayıyız. O sebeple Parkinson hastalığının farkındalığının yükseltilmesi şart” diye konuştu. 

Teşhis, tedavi ve müdahaleler anlatıldı

Açılış konuşmalarından sonra Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Şule Bilgin; Parkinson hastalığının yapısı, teşhisi, medikal ve cerrahi yöntemleri hakkında bilgiler paylaştı. Medicana International İzmir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir ise son yıllarda Parkinson tedavisindeki gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi. Başarılı tedavilerin hasta üzerindeki pozitif etkilerini, uygulanış şeklini ve ayrıntılarını hastalara anlatan Op. Dr. Özdemir, “Özellikle beyin pili tedavisiyle Parkinson hastalığının semptomlarında önemli oranda iyileşme sağlanabiliyor” dedi. 

Medicana International İzmir Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Burçin Deniz ise hastaların bu yeni duruma adaptasyon sürecinde yaşadıkları zorlukları ve başa çıkma yöntemlerini paylaştı. Etkinlik sonunda Parkinson hastaları ve yakınları Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Serap Nargaz yönetimindeki müzik dinletisi eşliğinde hoşça vakit geçirdiler.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum