PınarOnline Çevre Haftası'nda karbon salınımını sıfırlıyor

PınarOnline Çevre Haftası'nda karbon salınımını sıfırlıyor
06 Haziran 2023 - 10:50

Pratik ve avantajlı alışveriş deneyimi sunan PınarOnline, sürdürülebilir çevre vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği Karbon Nötrleme Projesi ile Türkiye Çevre Haftası’nda www.pinaronline.com web sitesi ve PınarOnline mobil uygulaması üzerinden verilen siparişler için kat edilen mesafenin karbon salınımını nötrleyecek. 

“Genlerimizde Sürdürülebilir Bir Yaşam Olgusu Var”

Projeye dair değerlendirmelerde bulunan PınarOnline Dijital Dönüşüm ve E-ticaret Direktörü Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik, şunları dile getirdi: “Sürdürülebilirlik, Yaşar Holding’in merkezine aldığı ve tüm markalarına sirayet eden bir vizyon. PınarOnline da bu vizyonla, genlerinde sürdürülebilir bir yaşam olgusuyla kuruldu. Günümüzde lojistik operasyonların yer aldığı tüm sektörlerin en önemli konusu karbon salınımı. Yaşanabilir bir çevre için düşük karbon salınımı, büyük bir öneme sahip. Bu vizyonla Çevre Haftası’nda bir kez daha Karbon Nötrleme Projesi’ni hayata geçirdik. Çevre Haftası kapsamında PınarOnline siparişlerinin teslimatında oluşan sera gazı emisyonunu nötrleyeceğiz. Çevre dostu bir kuruluş olarak farkındalığı arttırmak için de bu hafta sipariş veren her bir müşterimize e-posta yoluyla dijital bir sertifika ileteceğiz. Sürdürülebilir çevreyi önemsiyoruz.  Bu bakış açısıyla araç filomuzu doğa dostu olacak tarza şekillendiriyoruz. Çevreci uygulamaları faaliyetlerimize entegre etmeye devam edeceğiz.”

“Hedef, 2028’e Kadar %100 Elektrikli Sevkiyat”

 Sürdürülebilirlik hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik: “Gerçekleştirdiğimiz faaliyet doğrultusunda ürünlerin üretilmesinden depolanmasına, sipariş alımından teslimatına kadar geçen her süreçte ortaya karbon emisyonu çıkıyor. Biz de sahip olduğumuz vizyonla bu emisyonu sıfırlamak için birçok farklı girişimde bulunuyoruz. Kurulduğumuz ilk günden beri ürün gamından başlayarak tüm süreçlerimizi sürdürülebilirlik çerçevesinde planladık. Müşterilerimize giden ambalajların doğa dostu olmasına özen gösteriyor, malzemelerin geri dönüştürülebilir ve doğada çözünen olmasına dikkat ediyoruz. Toplam araç filomuzun %25’i elektrikli… En önemli hedeflerimizden biri de 2028’e kadar tüm sevkiyatımızı elektrikli araçlarla gerçekleştirmek” dedi.

PınarOnline, Pınar’ın et, süt, su, içecek ve dondurulmuş ürün gruplarının yanı sıra özel olarak üretilen Pınar Kasap ve Pınar Box ile Pınar Select kategorisinde tamamlayıcı markaların da bulunduğu 560’tan fazla ürünü tüketicilerine ulaştırıyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’da kurye ile teslimat hizmeti veren PınarOnline, diğer şehirlere kargo hizmeti sunuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum