Sanatseverler Datça'da Can Baba için buluşacaklar

Usta kalemlerin birikimlerini dinlemek, şiirin, romanın ve öykünün büyülü atmosferindeki ötekinin derinliğine dalmak, edebiyatta "Öteki, Ötesi" konularına ışık tutacak.

 Sanatseverler Datça'da Can Baba için buluşacaklar
01 Ağustos 2023 - 12:38 - Güncelleme: 01 Ağustos 2023 - 12:50

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nde, bu yıl 13.sü düzenlenen Knidos'un Sır'ı Sanat Festivali, “Can Baba'ya Bin Selam” etkinliği 11-12 Ağustos 2023 tarihlerinde “Edebiyat Buluşması” üst başlığı ile sanatçılara ve sanatseverlere ev sahipliği yapacak. 

"Edebiyat ve Öteki" teması ile değerli edebiyatçılar sanatseverlerle bir araya gelecekler.

Edebiyat Buluşması, sanatseverler ve edebiyat tutkunları için UKKSA’da dopdolu etkinliklere ev sahipliği yapacak. Değerli şair ve yazarların katkılarıyla ortaya çıkan buluşma, edebiyatın derinliklerine inerek; okurların çoklu ilgileri ve karakter çatışmaları arasında nasıl birleşebileceğine veya ayrışabileceğine dair içerikler sunacak.

Değerli şair, yazar, tarihçi ve edebiyatçıların konuşmacı olarak katılım sağlayacağı ve sanatseverlerin bir araya geleceği etkinliklerde, Akademi bahçesinde, özgün plastik sanat eserlerinden örneklerin sergileneceği bir şölen de gerçekleşecek.

Edebiyat Buluşması, 11 Ağustos 2023 tarihinde şair, yazar, tarihçi ve oyuncu Pelin Batu’nun “Edebiyat ve Öteki, Ötesi” konulu açılış konuşması ile saat 18.00’da başlayacak.

Şair ve yazar Namık Kuyumcu'nun proje koordinatörlüğünde ve Datça Belediyesi'nin katkılarıyla yürütülecek olan etkinliğin 1. oturumda Ressam Umur Türker, “Nevzat Metin Aramızda” konulu konuşması ile oturum yönlendiriciliğini yapacak.

UKKSA Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Başak Ercan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Devrim Metin ve şair ve yazar Namık Kuyumcu konuşmacı olarak katılacaklar.

2. oturumun ev sahipliği; şair ve yazar Namık Kuyumcu'nun sunumu ile başlayacak. 

“Can Yücel Şiiri ve Öteki, Ötesi” konusu tartışılacak

Şair Sezai Sarıoğlu, Can Yücel şiirlerinden kurgulanmış "CANkolik" başlıklı bir performans sunacak.

Ardından sairler; Akif Kurtuluş, Altay Öktem, Deniz Durukan, Namık Kuyumcu ve Pelin Batu, sanatseverler ile buluşacaklar. 

Edebiyat Buluşması’nda yazarlar, şairler ve edebiyat kuramcıları, kendi yapıtlarından hareketle, "Edebiyatımızda Öteki" kavramını tartışacaklar.

Sanatseverler konuyla ilgili sorularıyla, inter aktif paylaşımda bulunabilecekler.  

UKKSA, Edebiyat Buluşması’nın 2. gününde ise; “Öykü ve Roman'da Öteki” temasının yönlendiricisi Altay Öktem ile program açılacak.

Aydın Şimşek, Figen Şakacı, Hatice Meryem ve Necla Akdeniz, konuya ait sunumlarıyla; kendi estetik- sanat- dil ve etik bağlamlarıyla ilişkilenmelerini paylaşacaklar.

“Ötekinin Şiirleri” teması adı altında gerçekleşecek olan 2. oturumda; şair Akif Kurtuluş programı yönetecek. Altay Öktem, Aydın Şimşek, Deniz Durukan, Pelin Batu, Namık Kuyumcu ve Sezai Sarıoğlu kendi şiir serüvenlerinden hareketle; "Şiir ve Öteki" kavramını anlatacaklar. Kendi şiirlerinden örnekler sunacaklar.

PROGRAM AKIŞI

11 Ağustos 2023

Edebiyat ve Öteki, Ötesi

AÇILIŞ

18.00

Sunum

Pelin Batu

1. OTURUM

18.00 – 19.15

Konu

Nevzat Metin Aramızda

Yönlendirici ve Konuşmacı

Umur Türker

Konuşmacılar

Devrim Metin

Evrim Başak Ercan

Namık Kuyumcu

2. OTURUM

19.30 – 21.00

Konu

Can Yücel Şiiri ve Öteki, Ötesi

Yönlendirici ve Konuşmacı

Namık Kuyumcu

Şiir Performansı

Sezai Sarıoğlu

"Cankolik Kazı"

Konuşmacılar

Akif Kurtuluş

Altay Öktem

Deniz Durukan

Pelin Batu

12 Ağustos 2023

Edebiyatımızın Ötekisi, Ötekinin Edebiyatı

1. OTURUM

18.00 – 19.15

Konu

Öykü ve Roman'da Öteki

Yönlendirici 

Altay Öktem

Konuşmacılar

Aydın Şimşek

Figen Şakacı

Hatice Meryem

Necla Akdeniz

2. OTURUM

19.30 – 21.00

Konu

Ötekinin Şiirleri

Yönlendirici ve Konuşmacı

Akif Kurtuluş

Konuşmacılar

Altay Öktem

Aydın Şimşek

Deniz Durukan

Pelin Batu

Namık Kuyumcu

Sezai Sarıoğlu

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum