• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
11:44
Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği başlıyor
11:36
İzmir First Lady ağırlayacak
11:02
Dikili-Midilli Seferleri 1 Mayıs’ta yeniden başlıyor
10:55
Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi hayat kurtaracak
10:42
Eşki ve Tugay’dan gece baklavalı destek
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Son anketten dikkat çeken sonuç
Siyaset
Yayınlanma: 31 Mayıs 2025 - 12:24

Son anketten dikkat çeken sonuç

Siyaset
31 Mayıs 2025 - 12:24
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Son anketten dikkat çeken sonuç
EGEMENLİK - 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra ilk kez Balıkesir genelinde yapılan araştırma sonuçlarına göre “bu pazar seçim olsa” Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın açık ara önde çıkarken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Erdoğan hem İmamoğlu, hem Yavaş, hem de Özel karşısında kaybediyor.

GÜNDEMAR (Gündem Araştırma) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tamer Bolat, araştırmamız “3–16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Balıkesir’in 20 ilçesinde toplam 1533 kişi ile CAPI (Bilgisayar Destekli Yüz Yüze Görüşme) yöntemi ile yapıldı. Araştırmanın güven aralığı yüzde 95, hata payı ise artı eksi yüzde 2,47’dir” derken, “Balıkesir genelinde yaptığımız araştırma yerel seçimden genel seçime, Cumhurbaşkanı adaylarından ilçe belediye başkanlarına, Balıkesir’de ve ülkede öne çıkan gündeme dair önemli sonuçlar elde ettik” dedi.

“Balıkesirli Balıkesir’de yaşamak istiyor mu? Balıkesirli Balıkesir’in en çok hangi ilçesinde yaşamak istiyor? Başlıklı araştırmayı da önümüzdeki günlerde paylaşacaklarını belirtti. 

AHMET AKIN AÇIK ARA ÖNDE

Önümüzdeki haftalarda bu tür araştırmaları diğer şehirlerde ve ülke genelinde de periyodik aralıklarla yapacaklarını belirterek sonuçları paylaştı: Ahmet Akın açık ara önde 31 Mart seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını en yakın rakibi AK Parti adayı Yücel Yılmaz’a 10 puan fark atarak % 51,1 oy oranıyla kazanan CHP adayı Ahmet Akın, “bugün seçim olsa” oy oranını % 58’in üzerine taşıyor.

Araştırmaya göre, “protesto oy, kararsızlar ve cevap vermeyenler” 31 Mart adaylarına göre dağıtıldığında Ahmet Akın %58,6 ile açık ara önde çıkarken en yakın rakibi Yücel Yılmaz (AK Parti) %32,8, Turhan Çömez (İYİ Parti) %4,6, Tanju Akçe (YRP) %1,7, Mutlu Aksoy (Zafer Partisi) %0,8, Mehmet Rauf Kocaman (DEM) ise, %0,6 oranında oy alıyor.

HENÜZ HERHANGİ BİR DEĞİŞİM OLMADI

Siyasi olarak bu sonuçlar ortaya çıkarken, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin son bir yıl içindeki performansını nasıl buluyorsunuz” diye sorulduğunda araştırmaya katılanların %40’ı “herhangi bir değişim olmadığını”, %39’u ise, olumlu bir gidişat olduğunu ifade ederken, %21’lik bir kesim de, “belediyenin son bir yıldaki gidişatını olumsuz” bulduğunu beyan etmiştir.

Katılımcıların %43’ü bir yıllık çalışmaları değerlendirildiğinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı “başarılı”, %19’luk bir kesim ise, “başarısız” bulduğunu belirtirken, katılımcıların %38 de “kararsız” olduğunu belirtmiştir.

BALIKESİR’DE BİRİNCİ PARTİ

CHP Balıkesir seçmenine, “Bu Pazar erken seçim olsa oyunu hangi partiye verirsin” sorusu sorulduğunda ise, 2023 seçimlerinin ikinci partisi CHP’nin birinci parti olduğu görülüyor. 2023 Genel Seçimlerinde AK Parti’nin % 34,3 ile birinci, CHP’nin 31,7 ile ikinci, İYİ Parti’nin % 14,98 oy oranı ile üçüncü olduğu Balıkesir’de, “bu Pazar seçim olsa” oy dağılımları şöyle oluyor: CHP % 42,4, AK Parti % 29,7, İYİ Parti 8,5, MHP 7,4, Zafer 2,6, YRP 2,3, DEM 2,1, TİP 0,9, Diğerpartiler 3,7.

KENT LOKANTASI HİZMETİN İLK SIRASINDA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın “en başarılı icraatı nedir” diye sorulduğunda katılımcıların %9,1 “Kent Lokantası”, %9,0 “halkla iletişim”, %6,7 ise “yol çalışmaları” yanıtı verirken, toplamda %41,3 “büyük icraatı yok” demektedir.

Katılımcılara “son bir ayda Balıkesir için hangi konular konuşuldu” diye sorulduğunda ise “su faturaları” % 32,7 ile birinci sırayı alırken diğer başlıklar da şöyle sıralanıyor: %23,8 çöp sorunu, %21,5 Yol Yenileme, %15,5 sokak hayvanları, %13,9 Belediyedeki işten çıkarmalar.

BALIKESİR NE KONUŞTU?

Araştırmada “son bir ayda” Balıkesirlinin ülke gündemi için neler konuştuğu da araştırıldı. Buna göre katılımcıların %33,9’u Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını, %29,6’sı hayat pahalılığını, %24,6’sı öğrencilerin tutuklanmasını, %23,5’i İstanbul depremini, %18,4’ü İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasını konuştu.

ERDOĞAN ÜÇ ADAYA KARŞI DA KAYBEDİYOR

Balıkesir genelinde yapılan araştırmada katılımcılara, “Bu PazarCumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve iki aday ikinci tura kalsa kime oy verirdiniz” diye sorulduğunda ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu karşısında da, CHP’nin olası diğer adayları Mansur Yavaş ve Özgür Özel karşısında da kaybettiği görülüyor.

Araştırmanın sonuçları şöyle: Ekrem İmamoğlu % 58,4, Recep Tayip Erdoğan % 41,6 Mansur Yavaş % 61,9, Recep Tayip Erdoğan % 38,1 Özgür Özel % 53,8, Recep Tayip Erdoğan % 46,2.

2025/05/16957511051748684057.jpg
2025/05/21224862371748684057.jpg
2025/05/7483512511748684069.jpg
2025/05/8219698031748684078.jpg
2025/05/13803489561748684078.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü buluşma noktaları açıklandı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü buluşma noktaları açıklandı
CHP'li Çağatay Güç: İktidarın baskılarına karşı milletimizle birlikte mücadele edeceğiz
CHP'li Çağatay Güç: İktidarın baskılarına karşı milletimizle birlikte mücadele edeceğiz
İzmir’de veteriner kliniği iddiası: Ameliyat edilen yavru köpek için “ihmal” tepkisi
İzmir’de veteriner kliniği iddiası: Ameliyat edilen yavru köpek için “ihmal” tepkisi
AK Partili Denetim Komisyonu Üyelerinden Bornova Belediyesi açıklaması
AK Partili Denetim Komisyonu Üyelerinden Bornova Belediyesi açıklaması
Son Haberler
Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği başlıyor
Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği başlıyor
İzmir First Lady ağırlayacak
İzmir First Lady ağırlayacak
Dikili-Midilli Seferleri 1 Mayıs’ta yeniden başlıyor
Dikili-Midilli Seferleri 1 Mayıs’ta yeniden başlıyor
Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi hayat kurtaracak
Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi hayat kurtaracak
Eşki ve Tugay’dan gece baklavalı destek
Eşki ve Tugay’dan gece baklavalı destek
Yaz sezonu öncesi yangın alarmı
Yaz sezonu öncesi yangın alarmı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim