Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Tarım ve hayvancılığın başkenti Ödemiş, Tarım, Hayvancılık ve Makinaları Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Türk tarımına yön veren ilçedeki organizasyon 18–21 NİSAN 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor
14 Nisan 2024 - 14:47
Türk tarımına yön veren İzmir'in Ödemiş ilçesi önemli bir fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ödemiş Ticaret Borsası önderliğinde EFR Fuarcılık’ın düzenleyeceği sektörel etkinliğe Kaymakamlık, Belediye, Ticaret ve Esnaf odaları ile çok sayıda STK katkıda bulunacak.
Ödemiş Ticaret Borsası’nın Tekstil Fabrikası etkinlik alanındaki fuar 18 Nisan 2024 tarihinde açılacak. Ödemiş Tarım, Hayvancılık ve Makinaları Teknolojileri  Fuarı, iklim değişikliğindeki tüm coğrafyalara hitap edecek. Geleneksel ve modern tarımın tüm süreçlerinin yer alacağı organizasyonda traktör ve tarım makineleri, hasat ve paketleme araçları, drone ve sensör teknolojileri, akıllı tarım yazılımları, tohum, fide, fidan, sera, sulama, ilaçlama, bitki besleme ve gübreleme sistemleri, yem ve yem bileşenleri, canlı hayvan ekipmanları, veterinerlik hizmetleri, et ve süt  endüstrisi, görücüye çıkacak.

ÜRETİCİNİN AYAĞINA TAŞIYACAĞIZ

Sürdürülebilir akıllı tarım temasıyla Ödemiş Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı gerçekleştireceklerini vurgulayan EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal, “Yaşadığımız iklim krizi, pandemi ve deprem felaketleri gıda güvenliğinin önemini derinleştirdi. Üretim maliyetleri artan, tedarik zincirleri kırılan gıdada büyük fiyat artışları yaşandı. Sürdürülebilir inovatif, akıllı tarımla nesillerimizin ekonomik, sosyal ve çevresel refahını güvence altına almak zorundayız. Çoğalan nüfusun, alım gücü düşen kesimin daha iyi besinlere olan ihtiyacının sürdürülebilir nitelikteki tarım uygulamalarıyla karşılamak zorundayız.  Bu hedefle tarım ve hayvancılık alanındaki son teknolojiyi üreticimizin ayağına taşıyoruz”dedi.

FUARIMIZ HERKESİ KAZANDIRACAK

Fuarın paydaşlarının karlı çıkacağını vurgulayan EFR Fuarcılık Genel Müdürü Muhammed Baykal, “Üretim ve üretici odaklı bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Öncelikli hedefimiz; Çiftçi girdi maliyetini düşürmek, verimliliği artırmak, tarımda dijitalleşmek ve akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak olacak. Tarım, Hayvancılık ve Makinaları Teknolojileri Fuarı ile Ödemiş Türkiye'nin dört bir yanından gelecek katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Dört gün süreyle sektörün kalbi Küçük Menderes’te atacak. Çiftçiler, Hayvan Yetiştiricileri, Zirai işletmeciler, Veteriner Hekimler, Ziraat ve Gıda Mühendisleri, Zooteknistler, Gıda İşleme ve Ürün Sanayi Yöneticileri, Market, Restoran, Otel, Catering firmaları ve Yöneticileri, Gıda Toptancıları, Dağıtım ve Pazarlamacıları, Hayvancılık Sektörü yatırımcıları organizasyonumuza ilgi gösterecek. Fuar kapsamında düzenleyeceğimiz B2B organizasyonu, fuarımızın marka değerini yükselterek iş ve ticaret için fuarımızı tercih eden herkesin kazancını artıracaktır. İlçe ekonomisine ciddi anlamda kazanç sağlayacağız. Tüm fuar paydaşlarımız mutlu olacak. Fuar projemizin hayata geçmesine önderli yapan Ödemiş Ticaret Borsası’na, işbirliği yapan Kaymakamlık, Ticaret Odası, Ziraat Odası, esnaf odaları, mesleki birlik ve sivil toplum kuruluşlarına sektörümüz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum