EGEMENLİK - İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve İzmir Halıcılar ve Yer Döşemeciler Derneği ( İZMİR HALIMDER ) Başkanı Abdullah Naci Ölçen, Denizli Ticaret Odası Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konseyi ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Uğur Erdoğan ile bir araya geldi.
Sınır komşusu ülkelerde patlak veren savaş ve siyasi karışıklıklardan duydukları endişeyi dile getiren İZTO Halı Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi, HALIMDER Başkanı Ölçen, dar boğazdaki halı, zemin ve duvar kaplama sektörü üyelerinin önünü göremediklerini söyledi.Ölçen, ‘Halı, laminat parke, pvc yer kaplaması ve benzeri plastik üreticileri, toptancıları, dağıtıcıları ve tüccarları yarın ne olacağını bilemez hale geldiler. Gerek enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan yüksek faiz politikası, gerekse yakın coğrafyamızdaki gerilim, haliyle ticaretin iyice durağanlaşmasına neden oluyor. Tüketicilerin yanı sıra kamu ve özel sektör temsilcilerinin de harcamalarını kısması sektör üyelerimizin işlerini iyice kilitledi’ dedi.
CANSUYU VERİLMELİEkonomi yönetiminin 2026 yılının son çeyreğine kadar mali disiplinden taviz verilmeyeceğini açıkladığına dikkat çeken Başkan Naci Ölçen, ‘Enflasyonun tek haneli sayılara düşürülmesi ve enflasyonun büyümeye paralel ilerlemesi, ticaret dünyasının da desteklediği ortak hedefimizdir. Ancak bu süreçte çok sayıda işletme ekonomik durgunluğa dayanabilecek alt yapı ve sermayeye sahip değildir. Bu konumdaki küçük işletmelere, üreticilere, KOBİ’lere acil can suyu verilmelidir.’ diye konuştu.İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ’in yeni finans imkanları üzerine yaptığı çalışmaları desteklediklerini de sözlerine ekleyen Naci Ölçen, ‘Sayın Özgener, esnaf kesiminin kullandığı avantajlı kredilerin tüccarlara da verilmesi konusunda girişimlerde bulunmuştu. Hükümet desteği ile dağıtılan düşük faizli kredilerden esnaf kesiminin yanı sıra iş dünyasının temsilcileri de yararlanmalı. Özellikle sıkıntılı bir dönemin başladığı bu sıcak günlerde, tüketimin ve yatırımların düştüğü süreçte istihdama ve üretime katkı veren işletmelerin uygun şartlarda desteklenmesi önem kazanıyor’ dedi.
İZMİR-DENİZLİ TİCARET KÖPRÜSÜTicaret Odası üyelerine Esnaf Kredisine benzer şartlarda kredi verilmesi hususunda Ankara ile üst düzey temaslarını artırıp çalışmalarını bu dönemde çok yoğunlaştırdığını, ayrıca İzmir ile Denizli arasında kurulan ticari köprünün geliştirilmesi için tam iş birliği içinde olacaklarını belirten Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise, 'İl ve sektör ayırımı yapılmaksızın tüm kentlerin tüccarlarının uygun kredi desteği beklentisi içinde olduğunu' kaydetti.Naci Ölçen ’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Erdoğan, ‘İki il arasında hayati projelerin oluşturulması için öncelikle karşılıklı güvenin sağlanması gerekir. Bu noktada şanslıyız. İşin içinde İzmir Ticaret Odası gibi önemli bir kurum, başında Mahmut Özgener gibi vizyoner bir başkan ve bir sektör temsilcisi olarak güvendiğimiz bir hemşehrimiz var. Aynı dili konuştuğumuz Naci Ölçen ile ortak çalışmalarımızda da, başkanlığını yürüttüğü İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (İZMİR HALIMDER) ile de işbirlikleri yapabiliriz. Her türlü çalışma ve faaliyette desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz’ diye konuştu.









