• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
13:10
Karşıyaka’da fırınlara sıkı denetim
12:38
Egeli ihracatçılar savaşın gölgesinde 2026 hedeflerini zorluyor
12:20
Gülşah Durbay Kadın Danışma Merkezi yarın açılıyor
00:26
'Sınır Tanımayan Matematik Yarışması' İzmir'de başlıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. "Toplumda güven, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle mümkündür"
Genel
Yayınlanma: 04 Mayıs 2025 - 11:40

"Toplumda güven, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle mümkündür"

Genel
04 Mayıs 2025 - 11:40
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Toplumda güven, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle mümkündür”

EGEMENLİK - Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği (TKSD) tarafından düzenlenen ve bu yıl İzmir’de gerçekleşen 16. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi, “Güven” temasıyla kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen zirvenin önemli panellerinden biri olan “Eşitlik Olmadan Güven Olur mu?” başlıklı oturumda konuşan Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Şahika Aşkıner, güvenin temelinin toplumsal cinsiyet eşitliğiyle atılabileceğini vurguladı.

Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği’nin ev sahipliğinde, ESİAD’ın stratejik ortaklığı ve Norm Holding’in ana sponsorluğunda düzenlenen zirvede; EGİKAD Başkanı Aşkıner’in yanı sıra BPW İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Şendinç ve İnci Vakfı Güç Kaynağı Temsilcisi Ece Elbirlik Ürkmez konuşmacı olarak yer aldı. Panelin moderatörlüğünü ESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Temel Aycan Şen üstlendi.

Panelde iş yaşamı ve STK deneyimlerini aktaran Aşkıner, güvenin toplumsal temelleri üzerinde durarak fikirlerini paylaştı. Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren 33 yıllık bir ihracatçı ve iş insanı olarak İzmir’de doğup büyüdüğünü belirten Şahika Aşkıner, iş yaşamındaki deneyimlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin kurum kültürüne nasıl pozitif yansıdığını örneklerle paylaştı. Çalışanlarının yüzde 70’inin kadınlardan oluştuğunu aktaran Aşkıner, “Cinsiyet ayrımını kendi firmamda hiçbir zaman uygulamadım. Kadınların karar alma süreçlerinde etkin olduğu bir organizasyonda güven zaten kendiliğinden oluşuyor” dedi.

İzmir’de kadına karşı ayrımcılıkla daha az karşılaştığını belirten Aşkıner, ancak bunun biraz da İzmir’in artı yönü olduğunu söyleyerek, hatta İsveç gibi gelişmiş ülkelerde bile hâlâ eşit işe eşit ücretin sağlanamadığını vurguladı. Bu sorun sadece Türkiye’nin değil, küresel ölçekte bir adalet meselesi olduğunu söyleyen Aşkıner, “Toplumda cinsiyet eşitliği yoksa, güven de tesis edilemez” diye konuştu. 

Aşkıner: “EGİKAD’da kadın liderliği yaygınlaştırmak için çalışıyoruz”

EGİKAD’ın kadın liderliğini yaygınlaştırmak ve rol model yaratmak üzerine çalışmalar yürüttüğünün altını çizen Aşkıner, EGİKAD çalışmaları hakkında da bilgiler paylaştı. 2008 yılında kurulan EGİKAD’ın farklı sektörlerden lider kadınları bir araya getirdiğini söyleyen Aşkıner, “Rol model kadınların daha görünür olması ve yeni nesillere ilham vermesi amacıyla bu dernek kuruldu” dedi. Derneğin yürüttüğü AB projeleriyle kadınların dijital becerilerini geliştirdiklerini, özellikle pandemi döneminde kapanma riski altındaki kadın girişimcilere destek sağladıklarını ifade etti.

Aşkıner: ‘Dünyayı kadınlar yönetse bu krizleri yaşamazdık”

Kadınların kriz anlarında çok yönlü düşünebildiğini, bu anlamda özellikle kriz anlarında çok daha başarılı olduğunun altını çizen Aşkıner, “Dünyayı yöneten belli başlı profillere bakın hepsi erkek. Dünya kadın liderlerle yönetilseydi bu kadar ekonomik ve politik kriz olur muydu emin değilim” dedi. 

Kadın liderliğinin yaygınlaştırılması için genç kadınlara doğrudan ulaşan EGİKAD TALKS etkinliğini rutin hale getirdiklerini aktaran Aşkıner, “Her ay bir üyemiz, başarı ya da başarısızlık hikayesini gençlerle paylaşıyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin ilgisi çok yüksek. Çünkü kendilerine benzer rol modeller görmek, onlara ‘ben de yapabilirim’ dedirtiyor. Bu tip projelere de bundan sonra da devam ederek genç kadınlara ilham olmaya, rol model göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


 

2025/05/2653768511746348149.jpeg
2025/05/21224140981746348155.jpeg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Geleceğin girişimcileri yetişiyor
Geleceğin girişimcileri yetişiyor
Kentsel dönüşüm, ülkemiz için savunma sanayisi kadar önemli
Kentsel dönüşüm, ülkemiz için savunma sanayisi kadar önemli
Şiddete karşı kırmızı bank
Şiddete karşı kırmızı bank
BAYOSB iftarda buluştu
BAYOSB iftarda buluştu
Son Haberler
Karşıyaka’da fırınlara sıkı denetim
Karşıyaka’da fırınlara sıkı denetim
Egeli ihracatçılar savaşın gölgesinde 2026 hedeflerini zorluyor
Egeli ihracatçılar savaşın gölgesinde 2026 hedeflerini zorluyor
Gülşah Durbay Kadın Danışma Merkezi yarın açılıyor
Gülşah Durbay Kadın Danışma Merkezi yarın açılıyor
'Sınır Tanımayan Matematik Yarışması' İzmir'de başlıyor
'Sınır Tanımayan Matematik Yarışması' İzmir'de başlıyor
Başkan Tugay’dan onay bekleyen kredi yorumu
Başkan Tugay’dan onay bekleyen kredi yorumu
Sanayicilere Afrika pazarı fırsatı
Sanayicilere Afrika pazarı fırsatı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim