Yeminli Mali Müşavirler iftarda buluştu

Yeminli Mali Müşavirler iftarda buluştu
21 Mart 2024 - 09:58

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası (İzmir YMMO), geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği ile sektörün bileşenlerini bir araya getirdi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen iftar yemeğine Vergi Denetim Kurulu İzmir Sektörel Denetim Daire Başkanı Mesut Ardan, Vergi İadeleri Denetim Daire Başkanı Muhammed Ağan, Vergi Kaçakçılığı Denetim Daire Başkanı Uğur Şener, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Serdar Şahin, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Mustafa İnceçayır, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, BASİFED Başkanı Semiha Güneş, İZSİAD Başkanı Hüseyin Cengiz, İzmir SMMO Başkanı Şerif Yıldız ve Oda’ya kayıtlı yeminli mali müşavirler katıldı.

Zengin: “İş dünyasına rehberlik ediyoruz” 

İftar yemeğinden önce kısa bir konuşma yapan İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, İzmir YMMO yönetim kurulu olarak her ortamda mesleği tanıtmaya, mesleğin önemini ve gerekliliğini vurgulamaya çalıştıklarını söyledi. Yeminli mali müşavirlik mesleğinin iş alanlarının genişletilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla çözüm önerileri geliştirdiklerinin altını çizen İzmir YMMO Başkanı Zengin, “Bu geliştirdiğimiz çözüm önerilerini ilgili makamlara iletmek bizim sorumluluğumuz. Yeminli mali müşavirlik hizmetinin ana gövdesini oluşturan tam tasdik hizmetinin zorunlu olmasını hem iş dünyası için hem Gelir İdaresi için hem de mesleğimizin sürdürülebilirliği için çok faydalı görüyoruz” dedi. Mesleğin sağladığı yararların sadece vergi denetimi ve tasdiki ile sınırlı olmadığının da altını çizen Zengin, “Mesleğimizin iş insanlarına rehberlik etme, danışmanlık yapma ve mali açıdan kendilerini güvende hissetmelerini sağlama gibi fonksiyonları en az tasdik hizmeti kadar önemlidir. Seçimlerden sonra tam tasdik hizmetinin zorunlu olması noktasında kamuda yürütülen çalışmaların tamamlanarak yürürlüğe konulmasını diliyor ve bekliyoruz” diye konuştu. 

Cengiz: “Vergi toplumu yüceltir”

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz ise verginin en kutsal değerlerin başında geldiğini ve bir toplumun yükselmesinin temel taşı olduğunu söyledi. Verginin bir devletin temel gelir kaynağı olduğuna işaret eden Cengiz, “Kayıtlı ticaret ve hakkaniyetli bir vergi anlayışı toplumsal barışın da temelini oluşturuyor. Doğru, adaletli ve dengeli bir vergilendirme, vergi kaçakçılığının da önüne geçen, toplumu vergisini ödemeye teşvik eden en önemli noktalardan biri. İş dünyası olarak yeminli mali müşavirlerle çalışmanın önemini biliyor bu konuda üyelerimizi özendirici çalışmalar da yürütüyoruz” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum