Yılbaşı gecesinin önemli ayrıntılarından biri olan ve gün boyu hazırlık gerektiren ihtişamlı sofralar, bu yıl yerini minimal sofralara bırakacak gibi görünüyor. Akrabaların bir araya toplandığı, dostların ağırlandığı ve çocukların diledikleri gibi eğlendikleri yılbaşı masaları Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle kalabalık olamasa da sofralara eşlik edecek enfes yemekler gecenin keyfini artırmaya yardımcı olacak. Yılbaşının evde geçirilmesi, evde denenebilecek yemek tariflerine merakı da artırıyor. Paketlenmiş kırmızı et sektörünün öncü şirketi Bonfilet, bu yıl her zamankinden farklı geçecek yılbaşı sofralarında geleneğin dışına çıkmaya ihtiyaç duyanlar için birbirinden lezzetli 3 alternatif et yemeği tarifi paylaşıyor.
Hindiye Alternatif 3 Et YemeğiTüketicilerini sağlıklı ve güvenli et ile buluşturan Bonfilet, yılbaşının ana yemeği için yılların rutini hindinin dışında alternatif arayanların yardımına koşuyor. Birbirimizden ilk kez bu kadar uzak kalacağımız yılbaşı gecesine lezzet katmak için Dana Kuşbaşı Çeşidiye, Dana Biftek Sarma ve Kuzu Kaburga pratik tarif önerilerini paylaşan Bonfilet, bol muhabbetli ve samimi yılbaşı sofralarınızı zenginleştiriyor.
1. Dana Kuşbaşı ÇeşidiyeMalzemeler:400 gr Bonfilet Dana Kuşbaşı (yemeklik) 1 çay bardağı ılık su 1 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı nar ekşisi1 avuç kuru kayısı1 avuç kuru erik1 avuç çiğ badem1 büyük ayva1 tatlı kaşığı nişastaYarım çay bardağı gül suyu1 çay kaşığı tuzYapılışıDana kuşbaşını kısık ateşle pişirmeye başlayın. Bal, nar ekşisi ve ılık suyu karıştırıp pişen etin içine atıp kapağını kapatın. 45-50 dk pişen ete badem, kuru kayısı ekleyip hafif yumuşamasını bekleyin. Kuru erikleri ekleyerek pişmeye devam edin. Ardından ayvaları ekleyin. En son gül suyu nişasta ve tuzu da ekledikten sonra kıvamın koyuluğuna göre ayarlayıp kaynatın.
2. Dana Biftek Sarma Malzemeler:250 gr Bonfilet Dana Biftek (dövülmüş)3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı tereyağı200 gr mantar3 yemek kaşığı krema250 gr ıspanak (dondurulmuş ve doğranmış)1 adet soğan1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve kekikYapılışıSoğanı brunuaz doğrayın. Mantarları da doğranmış bir şekilde ekleyerek zeytinyağı ilave edin. Ispanağı da ayrı bir yerde soteleyin. Soğan, mantar ve ıspanakları etin içerisine enlemesine yerleştirip sıkıca sarın. Sarılan etleri tencerede mühürleyip üzerine krema ilave edin. Kısık ateşte et pişip kıvam alana kadar kaynatın. Sezone işlemini tamamladıktan sonra servis edebilirsiniz.
3. Kuzu KaburgaMalzemeler:400 gr Bonfilet Kuzu Kaburga1 su bardağı pirinç 1 adet soğan (fine brunuaz)Yarım çay bardağı çam fıstığıYarım çay bardağı kuş üzümü1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı zeytinyağı1’er çay kaşığı tuz ve karabiber1 su bardağı suYarım tatlı kaşığı salça Eti marine etmek için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberYapılışıPirinci ılık suyla ıslatıp nişastası çıkana kadar yıkayın. Etleri bir kaba alıp üzerine zeytinyağ, salça ve tuz karabiberi ilave edip harmanlayın. Tencerenin dibine etleri dizip üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını döküp kızartmaya başlayın. Üzerine pirinç, soğan, çam fıstığı, kuş üzümü, tereyağı ve tuz karabiberi ve en son suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin. Sezone ettikten sonra servis edebilirsiniz.
Hindiye Alternatif 3 Et YemeğiTüketicilerini sağlıklı ve güvenli et ile buluşturan Bonfilet, yılbaşının ana yemeği için yılların rutini hindinin dışında alternatif arayanların yardımına koşuyor. Birbirimizden ilk kez bu kadar uzak kalacağımız yılbaşı gecesine lezzet katmak için Dana Kuşbaşı Çeşidiye, Dana Biftek Sarma ve Kuzu Kaburga pratik tarif önerilerini paylaşan Bonfilet, bol muhabbetli ve samimi yılbaşı sofralarınızı zenginleştiriyor.
1. Dana Kuşbaşı ÇeşidiyeMalzemeler:400 gr Bonfilet Dana Kuşbaşı (yemeklik) 1 çay bardağı ılık su 1 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı nar ekşisi1 avuç kuru kayısı1 avuç kuru erik1 avuç çiğ badem1 büyük ayva1 tatlı kaşığı nişastaYarım çay bardağı gül suyu1 çay kaşığı tuzYapılışıDana kuşbaşını kısık ateşle pişirmeye başlayın. Bal, nar ekşisi ve ılık suyu karıştırıp pişen etin içine atıp kapağını kapatın. 45-50 dk pişen ete badem, kuru kayısı ekleyip hafif yumuşamasını bekleyin. Kuru erikleri ekleyerek pişmeye devam edin. Ardından ayvaları ekleyin. En son gül suyu nişasta ve tuzu da ekledikten sonra kıvamın koyuluğuna göre ayarlayıp kaynatın.
2. Dana Biftek Sarma Malzemeler:250 gr Bonfilet Dana Biftek (dövülmüş)3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı tereyağı200 gr mantar3 yemek kaşığı krema250 gr ıspanak (dondurulmuş ve doğranmış)1 adet soğan1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve kekikYapılışıSoğanı brunuaz doğrayın. Mantarları da doğranmış bir şekilde ekleyerek zeytinyağı ilave edin. Ispanağı da ayrı bir yerde soteleyin. Soğan, mantar ve ıspanakları etin içerisine enlemesine yerleştirip sıkıca sarın. Sarılan etleri tencerede mühürleyip üzerine krema ilave edin. Kısık ateşte et pişip kıvam alana kadar kaynatın. Sezone işlemini tamamladıktan sonra servis edebilirsiniz.
3. Kuzu KaburgaMalzemeler:400 gr Bonfilet Kuzu Kaburga1 su bardağı pirinç 1 adet soğan (fine brunuaz)Yarım çay bardağı çam fıstığıYarım çay bardağı kuş üzümü1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı zeytinyağı1’er çay kaşığı tuz ve karabiber1 su bardağı suYarım tatlı kaşığı salça Eti marine etmek için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberYapılışıPirinci ılık suyla ıslatıp nişastası çıkana kadar yıkayın. Etleri bir kaba alıp üzerine zeytinyağ, salça ve tuz karabiberi ilave edip harmanlayın. Tencerenin dibine etleri dizip üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını döküp kızartmaya başlayın. Üzerine pirinç, soğan, çam fıstığı, kuş üzümü, tereyağı ve tuz karabiberi ve en son suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin. Sezone ettikten sonra servis edebilirsiniz.