• İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Bilim ve Teknoloji
  • Dünya Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
12:14
Buca Kent Belleği Sergisi kapılarını açmaya hazırlanıyor
11:25
Işınsu Kestelli'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
11:09
Çocuklara yaz kampı hediyesi
11:04
Metruk yapılara geçit yok
10:42
İAOSB’den yangın seferberliği
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. İtalyan Mutfağı Haftası başlıyor
Genel
Yayınlanma: 16 Kasım 2024 - 11:34
Güncelleme: 16 Kasım 2024 - 11:46

İtalyan Mutfağı Haftası başlıyor

Genel
16 Kasım 2024 - 11:34
Güncelleme: 16 Kasım 2024 - 11:46
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İtalyan Mutfağı Haftası başlıyor

EGEMENLİK - İtalyan yemek sanatını dünyaya tanıtmak amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, 16-22 Kasım tarihleri arasında “Akdeniz Tipi Beslenme ve Köklerimizden Tarifler: Sağlık ve Gelenek” temasıyla gerçekleşecek.

İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi, İtalyan Mutfağı Haftası’nın yalnızca İtalyan lezzetlerini değil, Akdeniz tipi beslenmenin faydalarını da tanıttığını belirtti. Bianchi, “Akdeniz diyetinin temelini oluşturan sade tarifler ve doğal malzemeler hem sağlığı hem de kültürel mirası yansıtan bir yaşam tarzıdır. Bu hafta boyunca İtalyan mutfağının sağlığa olan katkılarını ve köklü geleneklerimizi İzmir’de paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Gastronomi Kültürel Köprü Kuruyor”

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba ise, İtalyan Mutfağı Haftası’nın iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirdiğini vurguladı. Alba, “İtalyan mutfağı, yalnızca damak zevkine hitap etmekle kalmıyor, aynı zamanda kültürel ve ticari bağları da kuvvetlendiriyor. Bu etkinlik sayesinde İzmir’de İtalyan mutfağının zenginliğini tanıtırken, iki kültür arasındaki bağları daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“İtalyan Mutfağı Köklerinden Güç Alıyor”

İtalyan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Giuliano Gloghini da, İtalyan mutfağının köklü geçmişine dikkat çekerek, “İtalyan Mutfağı Haftası ile İtalya’nın gastronomi mirasını yaşatmayı ve tanıtmayı hedefliyoruz. Akdeniz’in sağlık dolu malzemeleri ve yüzyıllardır süregelen tarifler bu mutfağın ruhunu oluşturuyor” dedi.

Casa Italia’da Lezzet Dolu Program 

İzmir’deki etkinlikler16 Kasım’da Casa Italia’da ünlü piyanist Marco Morrone’un açılış konseriyle başlayacak. 19 Kasım’da Ingrid Braggiotti’nin Levanten Tarifleri kitabı üzerine söyleşi gerçekleşeek. 

20 Kasım’da gazeteci-yazar Nedim Atilla, İtalyan mutfağının Akdeniz diyetindeki yeri üzerine görüşlerini paylaşacak. İzmir İtalya Konsolosluğu ve Aydın Sanayi Odası iş birliğinde İtalyan şef Carlo Alberto d'Audino da bir çok etkinliğe konuk olacak. 20 Kasım’da Swissotel'in Scappi restoranında şef Carlo Alberto d'Audino ve Antonio Dimitri “dört el” konsepti akşam yemeğini lezzet severler ile buluşturacak. Scappi restoran, tüm hafta boyunca İtalyan mutfağına özel bir menü sunacak.

21 Kasım’da şef Carlo Alberto d’Audino, İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde genç şef adaylarıyla buluşacak. 22 Kasım’da Casa Italia’da tarım ve gıda yazarı Bilge Keykubat, sürdürülebilir tarım ve Akdeniz beslenme alışkanlıkları hakkında konuşacak. 

La Mahzen’de Unutulmaz Akşam

Haftanın en özel etkinliklerinden biri, 23 Kasım akşamı İzmir’in prestijli restoranlarından La Mahzen’de gerçekleşecek gala yemeği olacak. İtalyan Şefin katılımıyla İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası'nın, üyelerine yönelik düzenleyeceği gecede, İtalyan mutfağının özgün lezzetlerini geleneksel tarifler eşliğinde sunulacak. 

Comites Kahvaltısı

Hafta boyunca sürecek etkinlikler Comites’in organize ettiği kahvaltı ile sona erecek. Marilen Atelier Pâtisserie’de düzenlenecek özel kahvaltı etkinliği, İtalyan kahvaltı kültürünü İzmirlilere sunmayı amaçlıyor.


 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İAOSB’den yangın seferberliği
İAOSB’den yangın seferberliği
Askıda eğitim modeliyle çocuklar teknolojiyle tanışıyor
Askıda eğitim modeliyle çocuklar teknolojiyle tanışıyor
Sabancı Gençlik Seferberliği
Sabancı Gençlik Seferberliği
Tire Süt Kooperatifi'nden yangın bölgesine destek
Tire Süt Kooperatifi'nden yangın bölgesine destek
Son Haberler
Buca Kent Belleği Sergisi kapılarını açmaya hazırlanıyor
Buca Kent Belleği Sergisi kapılarını açmaya hazırlanıyor
Işınsu Kestelli'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Işınsu Kestelli'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Çocuklara yaz kampı hediyesi
Çocuklara yaz kampı hediyesi
Metruk yapılara geçit yok
Metruk yapılara geçit yok
İAOSB’den yangın seferberliği
İAOSB’den yangın seferberliği
Göz rengi değiştirme ameliyatı yaygınlaşıyor
Göz rengi değiştirme ameliyatı yaygınlaşıyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Siyaset
Sağlık
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Dünya
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • İzmir Haberleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim