İzmir YMMO'dan öğrencilere staj ve istihdam desteği

İzmir YMMO'dan öğrencilere staj ve istihdam desteği
18 Mart 2024 - 14:47

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası (İzmir YMMO) ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü, İzmir YMMO adına Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, Dokuz Eylül Üniversitesi adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Arıkan ile Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gönül Alkan birlikte imzaladı. 

Bu protokol kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencilerine staj ve istihdam desteği, öğrencilere mentörlük, eğitim ve seminer verilmesi konularında iş birliği yapacaklarını belirten İzmir YMMO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Zengin, ekosistem odaklı iş birliğini hayata geçirmek istediklerini söyledi. Üniversite sektör iş birliğinin artmasını sağlayacak iklimin ve teşvik edici mekanizmaların oluşturulmasını sağlamayı da hedeflediklerini vurgulayan Zengin, “Nitelikli bilgi üretimi ve onun eksiksiz ve doğru uygulanmasını sağlamak temel amacımız. Bu iş birliği imkanını bize verdiği için Dokuz Eylül Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

İzmir YMMO akademiye öğretim elemanı gönderecek

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Arıkan da bu işbirliğinin son derece değerli olduğunun altını çizerek, “Kısa ve uzun vadede meslekle ilgili etik ve meslek politikalarının oluşturulmasını ve uygulamasını sağlamak istiyoruz” dedi. 

Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gönül Alkan ise uygulamaya dönüştürülebilir projelerin çıktı ve etki odaklı çalışmalarını sağlamak istediklerini ifade ederek, “Üniversitenin, özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda uzman insan kaynağı yetiştirmeye yönelik misyonunu desteklemek istiyoruz” diye konuştu. 

Protokol kapsamında İzmir YMMO’nun üniversitedeki eğitimlere ‘öğretim elemanı’ ve etkinliklerde uzman konuşmacı desteği vermesi de yer alıyor.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum