Kadınlar el emeği ürünlerini kermeste sergiledi

Kadınlar el emeği ürünlerini kermeste sergiledi
17 Mart 2024 - 11:53
Meslek ve iş sahibi olan kadınlar el emeği ürünlerini kermeste sergileyerek gelir elde ettiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Stratejileri ve Yerel Çözümler Şube Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğindeki “Altın İğne Projesi”nin devamı olan Sakin Mahalle Programı kapsamında mahalle sakini kadınlar ürünlerini sergilemeye devam ediyor.

Sakin Mahalle Programında Agora’da dikiş eğitimi alan semt sakini kadınlar Liyakat Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen Emek Çarşısı etkinliğine katıldılar.

Gelinlik ve abiye sektöründe istihdama hazırlar

Kermesi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, el işçiliği ile kursta eğitim alan kadınlar tarafından üretilen ürünlerin tüketici ile buluşması için bu gibi etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirtti. Eğitimlerini tamamlayan kadınların, gelinlik ve abiye sektörlerinde nakış işleme üzerine sektörün ihtiyacını karşılamak amacıyla yetiştirildiğini, istihdam edilmeye hazır olduklarını vurguladı.

Yeni projelerle meslek sahibi kadın sayısı artacak

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Proje Koordinatörü Nilgün Tiyanşan ise Sakin Mahalle programında eğitim alan kadınların meslek edinmelerinin yanı sıra sosyalleşmelerine katkı sağlayan bu tarz etkinliklerde yer almalarının kadının öz güveni ve aile ekonomisine katkı açısından çok önemli olduğunu belirterek, Liyakat Derneği’nin ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Çalışma hayatında yer almak isteyen kursiyerler için Ege Giyim Sanayicileri Derneği organizasyonunda kursiyerler ile işverenlerin buluşturulacağı etkinliklerin düzenlenerek kadınların istihdama kazandırılacağı vurgulandı.

Kadınlardan kurslara davet

Aldıkları eğitimin mahalle sakinleri için büyük bir hizmet olduğunu dile getiren kursiyerler, üretmenin verdiği mutluluk ile tüm kadınları bu gibi meslek edindirme kurslarına katılması gerektiğini ifade ettiler. Emek Çarşısı etkinliğinde el emeği ürünlerine olan yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten kursiyerler, meslek öğrenmek isteyen kadınları Sakin Mekan Agora’da yıl boyunca ücretsiz olarak devam eden kurslara katılıma davet ettiler.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum