Yazılımda Türk-Alman ortaklığı

Yazılımda Türk-Alman ortaklığı
26 Mayıs 2023 - 11:38

İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 17 yıldır SAP ve yazılım alanında kurumsal firmalar için hizmetler sunan, 3 kadın bilgisayar yüksek mühendisi girişimci tarafından kurulan CMA Danışmanlık ve Bilişim Teknolojileri A.Ş.‘nin çoğunluk hissesini Alman Uzuner Consulting devraldı.

Uzuner Consulting‘in Almanya ve Türkiye’deki müşterileri, SAP S/4 HANA’ya dönüşüm ve uygulama yönetimi konularında daha geniş bir hizmet yelpazesinden yararlanabilecek. CMA’nın katılımı ile birlikte grup olarak hizmet verilen lokasyonlara Bremen, Hamburg, Bonn ve İstanbul’un yanında Ege Bölgesi’nin en önemli ekonomi merkezi İzmir’ de ekleniyor.

Uzuner Consulting GmbH, kuruluşunun onuncu yılında Türkiye’deki faaliyetlerini yoğunlaştırıyor: Şirket 2017 yılında İstanbul’da bulunan Nuevo Yazılım Çözümleri A.Ş. ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklık sayesinde yazılım alanında önemli bir ortak kazanmıştı. Bu adımı, 2022’de İstanbul’da SAP odaklı Uzuner Danışmanlık ve Yazılım Çözümleri A.Ş.’nin kuruluşu takip etti. CMA Danışmanlık ve Bilişim Teknolojileri A.Ş. ile girilen ortaklık ile şirketler grubunun Türkiye pazarındaki SAP hizmet portföyü, önemli ölçüde genişledi. Uzuner Consulting’in son iştiraki faaliyetlerini, Uzuner CMA Danışmanlık ve Yazılım Çözümleri A.Ş. ünvanı altında sürdürmeye devam edecek.

Uzuner Consulting GmbH’nın Yönetici Ortağı Bülent Uzuner, yeni adımla ilgili düşüncelerini “CMA ile şirketler grubumuza yetkin ve başarılı bir üye daha dahil edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni ortağımızın tecrübeli SAP danışmanları ve yazılımcılarının desteğiyle Almanya ve Türkiye’de çok sayıda SAP projesi hayata geçirmek için hazırlıklara başladık.” sözleriyle ifade etti.

CMA Danışmanlık ve Bilişim Teknolojileri A.Ş.’nin Kurucu Ortağı Özden Monkul Erten ise beklentileriyle ilgili şunları söyledi: “Bu önemli adım sayesinde, bilişim teknolojileri piyasasındaki faaliyetlerimizi öncelikli olarak Almanya ve tüm Avrupa’da yaygınlaştırmayı ve yazılım ihracatımızı arttırmayı hedefliyoruz. Uzuner grubu ile yaptığımız ortaklığın her iki taraf için de büyük bir kazanım olacağına inanıyoruz.”dedi.

 CMA Danışmanlık ve Bilişim Teknolojileri A.Ş.  

CMA Danışmanlık, üç kadın girişimci ve bilgisayar yüksek mühendisleri olan Özden Monkul Erten, Çağlar Çakır Tunç ve Ebru Kılınç tarafından Urla’da İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 2006 yılında kuruldu. Çoğunluğu bilgisayar mühendislerinden oluşan deneyimli danışman ve yazılımcı kadrosuyla, 17 yıldır sektörün önde gelen kurumsal müşterilerine SAP danışmanlık ve yazılım hizmetleri veriyor ve müşterilerin ihtiyaçlarına uygun yazılım çözümleri ile müşterilerine değer katıyor.

UZUNER COMPETENCE GROUP: Bremen, Hamburg, İstanbul ve İzmir

Uzuner Grubu; Uzuner Consulting, Uzuner Systems, Uzuner Solutions, Nuevo Softwarehouse, 28Apps ve binaroo technologies şirketlerinden oluşmakta ve 230 çalışanıyla süreçlerin optimizasyonu ve dijitalleştirilmesi konularında hizmet vermektedir. Profesyonel yaklaşımı ve teknik bilgisi ile farklı branşlarda faaliyet gösteren müşterilerinin iş süreçlerini daha verimli hale getirebilmek ve dijitalleşme projelerini hayata geçirmek üzere çalışmaktadır.

SAP alanındaki hizmet yelpazemiz, işletme ve süreç danışmanlığının yanı sıra S/4 HANA'ya dönüşümü, uygulama yönetim hizmetlerini, veri kalitesi yönetimini ve müşteriye özel yazılım geliştirmelerini de kapsamaktadır.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum