Yeni nesil yüz gençleştirme teknikleri

Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltte sarkmalar meydana gelebiliyor. Bu soruna karşı başvurulan yeni nesil yüz gençleştirme teknikleri; özellikle boyun, yüz, dekolte bölgesi ve el üzeri gibi ihtiyaç duyulan bölgelere uygulanabiliyor. Geliştirilen akıllı dolguların cildin kolajen üretimini artırmaya yardımcı olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Sıla Şeremet; “Özellikle kemik çökmeleri, yağ ve bağ doku kayıpları olan ciltlerde yeni nesil biyostimülan dolgulara sıkça başvuruluyor” dedi.

Yeni nesil yüz gençleştirme teknikleri
03 Mart 2024 - 11:21

Son yıllarda geliştirilen yeni nesil dolgu uygulamalarında, hastaların sıklıkla şikayetçi olduğu yüzde şişlik ve yapay görünüme daha az rastlanıyor. Medicana International İzmir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet, “Özellikle kemik çökmeleri, yağ ve bağ doku kayıpları olan ciltlerde yeni nesil dolgu uygulamalarına oldukça sık başvuruluyor. İhtiyaca göre hyaluronik asit dolgular tercih edilebiliyor. Şişlik görünümü daha az olan yeni nesil biyostimülan dolgulara da tedavi amaçlı başvuruluyor” dedi. 

Sarkmayı önlemeye yardımcı olur

Doç. Dr. Sıla Şeremet, yeni nesil dolguların kolajen üretimini aktive ederek ciltte toparlanma ve yaşlanma karşıtı etki sağladığını belirterek, özellikle boyun, yüz, dekolte bölgesi, el üzeri gibi ihtiyaç duyulan bölgelerde uygulandığını söyledi: “Ameliyatsız yüz germe tekniklerinin en yaygın türlerinden biri mineral ve akıllı  dolgu uygulamaları. Bu dolgular; yüzünde lifting ve sıkılaşma isteyen hastalar için uygundur. Bu dolguların en önemli özellikleri, yüksek bir kaldırma etkisi sağlayarak hem dolgunluk vermesi hem de cildin doğal kolajen miktarını arttırmasıdır. Bu dolgulardan biri olan mineral dolgu, cilt dokusunu kaldırma kapasitesi en yüksek dolgudur ve cilt altında kolajen yapımını sağlar. Bu özellikleri nedeniyle genç hastalarda cildin yenilenmesini sağlarken,  orta ve ileri yaşlarda ise kolajeni uyarır, yüz dokularının gerginliğini sağlar ve sarkmayı önlemeye yardımcı olur. Etki süresi 12-18 ay olan mineral dolgu, el cildinin  ve boynun gençleştirilmesi için de kullanılır.”

Etkisi dört yıla kadar uzayabilir

Doç. Dr. Sıla Şeremet, yeni nesil uygulamalardan biri olan akıllı dolgularla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Mikrokürelerden oluşan akıllı dolgular, daha fazla kolajen üretimini teşvik eder. Dolgu etkisini oluşturacak olan madde, deri içinde dağılmış dolgu partikülleridir. Bu partiküller değişik hacimlerde kolajen oluşumunu sağlar. Kolajen oluşumu bir aydan başlayıp dördüncü aya kadar artarak devam eder. Etkisi dört yıla kadar devam edebilir.”

Yaz ya da kış mevsiminde uygulanabilen yeni nesil dolguların yüzde iz, şişlik gibi etkilerinin daha az olduğuna değinen Doç. Dr. Şeremet, kişinin cilt hassasiyetine göre değişmekle birlikte, uygulamadan kısa bir süre sonra sonra iş ve sosyal hayata dönülebildiğini ve makyaj yapılabildiğini söyledi.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum