'Beyaz Çizgi'yi çizdiler 'Kırmızı Çizgi'yi unuttular

İzmir Karaburun AK Parti adayı Eyüp Kaykaç’a destek için İzmir Karaburun’a gelen Bakan Mehmet Özhaseki, gelmeden Karaburun Karayolu’na ‘beyaz çizgi’ çizilen devlet hizmetiyle Yarımada’yı onurlandırırken, 8 Mart’tan bir gün önceki programda CHP’li Kadın Başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın 5 yıldır yönettiği kentte, ‘kadın’lara ilişkin tek bir özel gün kutlaması ifadesi konuşmalarda yer bulmadığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin salonda yer bulmadığı gibi, aday programında İstiklal Marşı okunmadığı ve saygı duruşunda bulunulmadığı görüldü

'Beyaz Çizgi'yi çizdiler 'Kırmızı Çizgi'yi unuttular
12 Mart 2024 - 15:19

Cumhur İttifakı İzmir Karaburun Belediye Başkan adayı Eyüp Kaykaç’a destek vermek amacıyla 7 Mart akşamı Mordoğan Echo Hall’de gerçekleştirilen toplantıya katılmak üzere Karaburun’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ilçeye ziyareti öncesinde, Karayolları Genel  Müdürlüğü sorumluluğundaki karayolunda telaşlı bir çalışma vardı. Karaburun – Urla – İzmir güzergahının Urla Balıklıova’dan Mordoğan girişine kadar olan kısmında, uzun süredir dokunulmayan karayolu beyaz yol çizgileri özenle yeniden çizilirken, taşeron yüklenici firma, gidiş – geliş yönlü trafik dubalarıyla çalışma alanını belirlemişti. 

İzmir Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın Bakan Özhaseki’nin Karaburun Yarımadası’na gelişi nedeniyle, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Bakanı geliyorsa karşılamak isterdim. Ancak bana parti teşkilatlarından verilen bilgiye göre, (bir AK Partili olarak geldiği, Bakan sıfatıyla gelmediği) için programa katılamıyorum” şeklinde kamuoyuna açıklama yaptığı programla ilgili, ilginç bir olay yaşandı. 

Karayolları ekipleri Karaburun karayoluna beyaz yol çizgilerini dikkatle çizme işini tamamlarken, Bakan Bakan Özhaseki, Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Karaburun Adayı Eyüp Kaykaç programın yapıldığı yere geldi, muhtarları, meclis üyesi adaylarını, Cumhur İttifakı bileşeni AK Partili ve MHP’li yurttaşları selamladı. Daha sonra aralarında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Ahmet Toros, MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen gibi isimlerin de bulunduğu protokolün yerini almasıyla program başladı.  Program sunumunda, sunucunun, Bakanların yer aldığı resmi ve siyasi bu tür programlarda alışılagelen ve bir ‘kırımızı çizgi’ olarak değerlendirilen İstiklal Marşı okunmadan ve saygı duruşu olmaksızın Aday Eyüp Kaykaç’ı sahneye davet ettiği görüldü. 

“DEPREMZEDE KARABURUNLULAR ADINA TEŞEKKÜR”

Parlamenter sistemin ‘Son Başbakanı’ Binali Yıldırım’a yakınlığıyla bilinen; 1,5 yıl boyunca İzmir Karaburun’da Kaymakamlık görevi yapması ardından, yasal sürenin son günü, son saatte istifa dilekçesi vererek ‘İzmir Karaburun Belediye Başkan Adayı” olan AK Partili Aday Eyüp Kaykaç, “Yoğun programına rağmen Karaburun’umuza vakit ayıran Sayın Bakanımıza, teşekkür ediyorum” dedi. 3,5 yıl önce 30 Ekim 2020 Depremlerinden zarar gören Karaburunlu 34 hak sahibi vatandaş için ihale yapıldığını, firmaların Karaburun’a geldiğini ve konutlara başlandığını belirten Kaykaç, “6 Şubat Depremleri’nde de Sayın Bakanımızın gece – gündüz çalıştığa şahit olduk. Depremzede kardeşlerimizi yaptığınız hizmetler nedeniyle, bir Karaburunlu olarak Karaburunlular adına teşekkür ediyorum” dedi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP’nin İstanbul başta olmak üzere genel ifadelerle tüm belediyelerine yönelik eleştirilerini sıraladı. Bakan Özhaseki, seçmenlerin, AK Partili Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve AK Partili Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç’a destek verip güvenmeleri halinde, “Ben de bir bakanları ve bir ağabeyleri olarak destek vermeye söz veriyorum” diye konuştu. 

“ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL KARARI KARABURUN PLANI’NI BAĞLAMIYOR”

Karaburun’u kapsayan ve ÖÇK olarak bilinen Özel Çevre Koruma Planı üzerine çok çalıştıklarını, aylarca, senelerce emek verildiğini ve kişilerin, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin dinlendiğini kaydeden Bakan Özhaseki, “Bu planda inşallah bayramdan sonra askıya çıkıyoruz. Bu planımız özellikle bizim bu beldemize hayırlı olsun. İnşallah bizi rahatlatacak ve hepimizin yüz akı olacak ve geleceğe taşıyacak en önemli konu bu” dedi. 

Kamu arazilerinin satılarak buraların doldurulacağı yönünde kulağına bir şeyler geldiğini anlatan Bakan Özhaseki, şöyle devam etti: “El insaf ya. Nasrettin Hoca’nın dediği gibi bunlara kulak lazım önce. Bunlar iftiradan, yalandan başka bir şeyler bilmezler. Arkadaşlar öyle bir şey asla olamaz, kimsenin öyle bir endişesi olmasın. Buralar sizin malınız, mülkünüz. Ve devletin tasarrufunda olan her yeri biz korumaya devam ederiz. Kimse buralardan nemalanmaya kalkmasın zaten. Vatandaşın biri çıkmış. (Plan yetkisini Anayasa Mahkemesi iptal etti, bundan sonra bize geçti) diyerek dolanıyormuş ortalıkta. Mekansal planlama dediğimiz başka bir planlamada, Anayasa Mahkemesi’nin bir kararı var. Ama bizim bu kararımızı alan bölge, ayrı. Askıya çıktıktan sonra ne tür itirazınız varsa alıp kabul ediyoruz.”



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları